Battle Beast

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Battle Beast

Post by Ice »

Bändi tuntuu musiikillisesti olevan aika pahassa välitilassa, pop mies Janne B. pakotettu tekemään metallia, kuten Infernon jutussa kertoi. Antaisivat sitten mennä reilusti sinne popmetallin puolelle, eikä yrittää väkisin vääntää heavyä jos ei kerta lähde, johan Amaranthekin tekee sitä menestyksekkäästi. Nooran äänikin toimisi varmaan popimmassa maailmassa aivan loistavasti, vähän kuin Anette Olson, hyvä laulaja mutta ei kummoinenkaan metallivokalisti.

Omaan makuuni uusin aivan liikaa kosketinvetoista musaa, varsinkin noin onnettomilla sävelillä ja soundeilla, siis muoviset soundit ja mitäänsanomattomat melodiat läpi lätyn. Laulut taas välillä aivan liian pinnassa haudaten kaiken soiton taustalta. Itse kun on kuullut niin paljon parempaa heavyä jo levytolkulla, enkä syty pop metallista, niin ei uusin kyllä tarjoa mitään hyvää. Kitarasooloista lähtien kaikki on niin innotonta ja hajutonta mössöä että huoh, toivotaan toki että bändin toive toteutuu ja tämä tyyli kantaa päätyöksi ennen leipääntymistä. Mitä kaverilta kuulin, niin oli bändi ainakin eilen ollut hyvässä iskussa, kesän Jalossahan näki sadan metrin päähän, että kyseessä oli vain yksi pirun tylsä duunipäivä.
Spunkmeyer
Posts: 1436
Joined: Mon Nov 17, 2003 7:59 pm
Location: Helsinki

Re: Battle Beast

Post by Spunkmeyer »

Pari juttua mainitsen vielä eiliseltä keikalta:

Iron Handia edeltävän Imperial March -synasoolon edellä tuli yllätyksenä Joonalta Binary Sunset (eli The Force Theme). Tämä oli aika helvetin hienoa, kun kyseessä on elämää suurempi melodia.

Beyond the Burning Skies oli jätetty encoren viimeiseksi biisiksi. Ehdin jo pelätä että jättävätkö ne sen oikeasti pois, mutta bändillä on oikeasti luottamusta siihen biisiin. Vähän sama mielestäni kuin Nightwishilla taannoin kun soittivat Last Ride of the Dayn keikoilla viimeisenä. Samanlainen feelgood-biisi josta ei voi olla pitämättä siinä vaiheessa, eikä ollenkaan ota päähän että vika biisi ei ole mikään bändin oma runtothehills.
heraklos
Posts: 1843
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Battle Beast

Post by heraklos »

Kansa ei ole väärässä. Niin vertaansa vailla olevan hyvän levyn teki Battle Beast, että se meni suoraan listan ykköseksi. Ei kai kukaan levyn kuullut edes epäillyt, että näin ei kävisi.
Mr Rami
Posts: 646
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:02 am
Location: Piispanristi

Re: Battle Beast

Post by Mr Rami »

Turun keikasta voisi todeta sen, että Battle Beast on tullut nähtyä samalla lavalla ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Nyt vuonna 2017 ja muutama levy myöhemmin voi todeta kehityksen olleen tasaisen varmaa ja määrätietoista. Kokoonpano oli nyt osittain eri, mutta kaikkien osalta lavahsöy oli aivan eri planeetalta. No, ihme olisikin jos ei kehitystä olisi tapahtunut. Uusin levy soitettiin melkein kokonaan, eli bändi ainakin luottaa siihen. Ja mikä on luottaessa, sillä tässä lisäkuuntelujen myötä olen tullut siihen mielipiteeseen, että kyseessä lienee bändin paras levy. Ainakin se on tasalaatuisin kokonaisuus. Keikan miellyttävyyttä hiukan söi loppuunmyydyn Gongin ihmispaljous, mutta hyvä että keikoilla käy väkeä.
heraklos
Posts: 1843
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Battle Beast

Post by heraklos »

Mr Rami wrote:Ja mikä on luottaessa, sillä tässä lisäkuuntelujen myötä olen tullut siihen mielipiteeseen, että kyseessä lienee bändin paras levy. Ainakin se on tasalaatuisin kokonaisuus.
Enpä voisi enempää olla samaa mieltä. :twisted: Tuli mieleen noista keikka-asioista. Esim. Tampereen Pakkahuoneella oli 1000(!) ihmistä paikalla ja kyseessä oli vielä K-18 -keikka. Nyt tullaankin siihen, miksi esim. Battle Beastin keikalla käy hyvin väkeä: kohtuuhintaiset liput. Ehkäpä kannattaisi esim. joidenkin ulkomaalaisten bändien, keikkapaikkojen, keikkajärjestäjien yms. miettiä asiaa. Keikoille on halukkuutta, jos liput ovat järkevän hintaiset.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Battle Beast

Post by hex »

Aika huimapäinen tuo Battle Beastin Euroopan kiertueaikataulu: pikaisella vilkaisulla n. 40 päivää lähes keikka per päivä, oliko kolme tai neljä välipäivää. Toivottavasti Nooran ääni, koko bändin terveys ja pääkopat kestävät tuollaisen rundin..
JypeK
Posts: 437
Joined: Wed Sep 15, 2010 12:36 pm
Location: Perse

Re: Battle Beast

Post by JypeK »

Kappas, Wackenin Youtube-kanavalle on ilmestynyt Battle Beastin keikka vuodelta 2011. Melkein tulee muistoja mieleen kun itse näin bändin ensimmäistä kertaa juurikin vuonna 2011 Sauna Open Airissa. :D
[youtube]mAAPCDu5Pgs[/youtube]
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Battle Beast

Post by Jussi »

^ tänks; piti kaivaa 2011 Wackenin ohjelma arkistoista, että miksei nähty. Mutta niinhän se oli Blind Guardian torstaina 4.8. samaan aikaan (20.30-22) toisella päälavalla (Helloweenin jälkeen & ennen Ozzyä true metal stagella) kun BB:n slotti olisi teltassa ollut 21-21.45 :) ilmankos jäi väliin ja samoinhan tuo oli silloin juuri Saunassa nähty, kuten ed. vuonna varmaan ensi kertaa siellä WOA Metal Battlessa jonka voittivat Qstockissa. Hyvän vaikutuksen tehneet saksan promoottoreihin sitten, jos ei siihen 2010 voittoon kuulunut jo automaattisesti slotti seuraavan vuoden festareille!

Olikohan se jonkin Jalometallin jatkoklubin (2012?) keikka 45 Specialissa viimeinen Niten kanssa, mitä ylipäätään tekivät? Tai ainakin yksi viimeisistä.
Spacecake
Posts: 530
Joined: Wed Dec 25, 2002 10:16 am
Location: Tku

Re: Battle Beast

Post by Spacecake »

Kiinnostus BB:a kohtaan loppui totaalisesti pari vuotta sitten, yhtä nopeasti kuin alkoikin. Tähän ei suinkaan auttanut käsittämättömän paska radiobiisi King for a day. No, sain nyt kuitenkin aikaiseksi pyöräyttää uuden levynsä muutaman kerran läpi. Parempi mitä odotin, mutta jää sinne seiskan arvosanaan. Kitaristi-Björkroth osaa selvästikin biisejä tehdä ja bändin kannalta hyvä niin, muuten olisivatkin olleet kusessa. Ja soolojen soittajana oikeastaan Kabasta parempi. Sellainen lievä hengettömyys tästä vaan puskee läpi mun korviini. Tämä on sikälikin harmi, että Nooran laulu on parantunut levy levyltä ja sellaista väkinäistä raspia ei enää kuulu. Loistava laulajahan mimmi on, ei se siitä miksikään (paitsi paremmaksi) muutu. Pari erittäinkin hyvää veisua on levylle osunut. Eclipse on oma suosikkini. Tiedä vaikka tämä kuuntelulla muuttuisi vielä paremmaksikin, mutta mitään suurta poltetta laittaa levy taas soimaan ei jäänyt.
AKO
Posts: 5
Joined: Fri Apr 14, 2017 7:40 pm
Location: Tampere

Re: Battle Beast

Post by AKO »

Mulle tulee Beyond the Burning Skiesista ja Lost in Warsista paikoitellen hyvin vahvat Nightwish-mielleyhtymät; onko muilla samaa?

Kokonaisuutena uusin levy on parempi kuin pelkäsin mutta heikompi kuin toivoin, joten jää sinne "ihan kiva" / seiskapuoli -tasolle. Ilman Nooraa jäisi paljon alemmas. Ei tämä kuitenkaan tappanut kiinnostustani bändiä kohtaan, ja ihan mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Livenä bändi toimii edelleen erinomaisesti.
mad-mike
Posts: 442
Joined: Sat Apr 14, 2012 2:17 pm

Re: Battle Beast

Post by mad-mike »

Ostin kuin ostinkin tuon uutukaisen vaikka aluksi sitä mietin pitkään. Heti avausraita iskee ja lujaa. Muistelen biisinkirjoittajaksi basistia. Jos näin on lisää hänen kappaleitaan koska kyseessä on ehdottomasti lätyn paras kappale. Odotin lisää tätä tyyliä (poislukien tietysti nuo ennakkoon julkaistut kipaleet) Muut mieleen painuvimmat kappaleet levyllä ovat: Beyond The Burning Skies, Bastard Son Of Odin sekä King For A Day. Edellislevyyn verrattuna alaspäin tultiin ja lujaa mutta kyllä levyltä paistaa läpi silti tekemisen ilo ja vapaus.

Valitettavasti se ei vaan toimi että jokainen saa tehdä kappaleita levylle koska sisällöstä tulee liian hajanainen ja sekava. Joillekin tämä tietysti on hyvä asia koska onhan levyllä silloin vaihtelevuutta mutta Battle Beast oli aikoinaan mulle HeavyMetal-yhtye. Nyt se on Hard-Rockista - Pop-Metaliin jos aletaan genrejä luokittelemaan.

Arvosana tällä kuuntelumäärällä (3 kertaa) tulee 2.5/5. Elän siinä uskossa että lisäkuuntelulla levy paranee mutta en usko sen yli 3/5 nousevan.
Spunkmeyer
Posts: 1436
Joined: Mon Nov 17, 2003 7:59 pm
Location: Helsinki

Re: Battle Beast

Post by Spunkmeyer »

Steel ilmestyi reilut kuusi vuotta sitten. Levy on yhä erittäin hieno, biisit ovat mahtavia, kansitaide on taattua siivekästä leijonasoturia joka hoitaa homman tiukassakin paikassa jne. Mutta yksi asia jäytää yhä. Biisit jotka ovat vanhoja demobiisejä kuulostavat saundeiltaan ihan pas... huonoilta verrattuna demoihin. Uusissa biiseissä asia taas ei haittaa kun ei ole mitään mihin verrata, enkä vaivaa päätäni kuvittelemalla miltä ne olisivat voineet kuulostaa*. Yhtä kaikki, saundiratkaisu ei ole alustavasti kestänyt aikaa, eikä se toiminut ilmestyessään.

Jos Beast in Blackille tulee joskus pula uusista biiseistä, saisivat levyttää Steel MMXXIX:n. *Ja joo, nythän minä jo kuvittelen miltä Steelin uudet biisit olisivat voineet kuulostaa.
Koskenkorvasieni
Posts: 1133
Joined: Fri Aug 23, 2002 4:56 am
Location: Pohjois-Espoo

Re: Battle Beast

Post by Koskenkorvasieni »

Battle Beastin livemeinikiä Ameriikan mantereella on taltioitu oikein useamman kameran voimin.

[youtube]6FPDgx5rAns[/youtube]
[youtube]2BES6VQE08Q[/youtube]
Palantyre
Posts: 477
Joined: Sun May 04, 2003 2:21 pm
Location: Pori

Re: Battle Beast

Post by Palantyre »

Spunkmeyer wrote:Steel ilmestyi reilut kuusi vuotta sitten. Levy on yhä erittäin hieno, biisit ovat mahtavia, kansitaide on taattua siivekästä leijonasoturia joka hoitaa homman tiukassakin paikassa jne. Mutta yksi asia jäytää yhä. Biisit jotka ovat vanhoja demobiisejä kuulostavat saundeiltaan ihan pas... huonoilta verrattuna demoihin.
Kiva tietää etten ole ainoa, jota tuo vaivaa. Kauhean munattoman kuuloinen tuo levy, mikä on harmillista koska biisimateriaali on kuitenkin hyvää.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Battle Beast

Post by Jussi »

Palantyre wrote:
Spunkmeyer wrote:Steel ilmestyi reilut kuusi vuotta sitten. Levy on yhä erittäin hieno, biisit ovat mahtavia, kansitaide on taattua siivekästä leijonasoturia joka hoitaa homman tiukassakin paikassa jne. Mutta yksi asia jäytää yhä. Biisit jotka ovat vanhoja demobiisejä kuulostavat saundeiltaan ihan pas... huonoilta verrattuna demoihin.
Kiva tietää etten ole ainoa, jota tuo vaivaa. Kauhean munattoman kuuloinen tuo levy, mikä on harmillista koska biisimateriaali on kuitenkin hyvää.
Kyllähän me kaikki kolme + X määrä muita silloin samasta, ennakkoonkin pelätystä aiheesta purnattiin.

Tuohon yhteen 'Laurenne teki työt varmaan vastoin bändin tahtoa noin' -heittoon pitäisi selata sivuja eteenpäin s/t:n julkaisun ajalta, kun muistamme Antonin postuumit kommentit aiheeseen mm. Infernon haastiksesta.
Koskenkorvasieni
Posts: 1133
Joined: Fri Aug 23, 2002 4:56 am
Location: Pohjois-Espoo

Re: Battle Beast

Post by Koskenkorvasieni »

Graspop Metal Meetingin keikka katsottavissa kokonaisuudessaan. Miksauspöydästä otetut saundit on vähän mitä on, mutta bändi ainakin on vedossa. 8) Settilista Black Ninjaa lukuunottamatta kokonaan uuden levyn biisejä. Nooran välispiikit on kyllä edelleen asia, josta tulee vähän myötähäpeä, vaikka muuten toki hyvä keulakuva ja esiintyjä onkin.

[youtube]Y6-jmYWwp0Q[/youtube]
Last edited by Koskenkorvasieni on Fri Aug 11, 2017 6:00 am, edited 1 time in total.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Battle Beast

Post by hex »

Koskenkorvasieni wrote:...Nooran välispiikit on kyllä edelleen asia, josta tulee vähän myötähäpeä, vaikka muuten toki hyvä keulakuva ja esiintyjä onkin.
Onhan ne noloja, mutta nuo kannut (siis Nooran) vie kuitenkin suurimman huomion niistä. Ne itseasiassa ovat tainneet saada lisää kokoa viimeisen vuoden aikana.

Arvostan bändejä jotka luottavat uuteen materiaaliinsa niin paljon että kiertueella soitetaan enimmäkseen uutta tuotantoa.
nero9000
Posts: 24
Joined: Sat Feb 13, 2016 11:01 pm

Re: Battle Beast

Post by nero9000 »

hex wrote:
Koskenkorvasieni wrote:...Nooran välispiikit on kyllä edelleen asia, josta tulee vähän myötähäpeä, vaikka muuten toki hyvä keulakuva ja esiintyjä onkin.
Onhan ne noloja, mutta nuo kannut (siis Nooran) vie kuitenkin suurimman huomion niistä. Ne itseasiassa ovat tainneet saada lisää kokoa viimeisen vuoden aikana.

Arvostan bändejä jotka luottavat uuteen materiaaliinsa niin paljon että kiertueella soitetaan enimmäkseen uutta tuotantoa.
Itsellä juuri päinvastoin. Ärsyttää kaikki bändit, jotka hyljeksivät jotain tiettyä aikakautta urastaan. Tässä tapauksessa tilanne on tosin hyväksyttävää. Jos biisintekijä on potkittu pois, niin ihan oikein ettei (enää) ratsasteta sen biiseilläkään.

Vaikken kyseistä tekoa hyväksykään, niin pakko se on myöntää pitkin hampain, että aika hyvän levyn saivat sittenkin aikaiseksi. Ei toki kahden ekan veroista, mutta parempaa kuin ensimmäiset maistiaiset antoivat ymmärtää.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Battle Beast

Post by Jussi »

nero9000 wrote:Tässä tapauksessa tilanne on tosin hyväksyttävää. Jos biisintekijä on potkittu pois, niin ihan oikein ettei (enää) ratsasteta sen biiseilläkään.
Jeps. Ite penäsin tätä, tai uusia, omia biisejään jo vuosi sitten Jalometallissa. Joten aivan hyvillä mielin seurasin tuota bändin luottoa omaan tekemiseensä Nummessa perjantaina, kun siellä taisi olla muutoin sama setti kuin yllä & Black Ninja (mistä en ole koskaan tykännyt, edes Niten versiona) ainoa 3 ekan biisi, Touch In The Nightin ohella.

Varsinkin nuo uuden albumin kaksi oikeasti hyvää biisiä, Bastard Son Of Odin ja Beyond The Burning Skies oli hyvä kuulla ekaa kertaa livenä ja toimivathan ne, ilolla panin merkille että viimeksimainittu oli ansaitusti saanut encoren aseman jo. Myös kaksi kelvollista, Familiar Hell & avaaja Straight To The Heart olivat aivan ookoo. Sekin oli ihan hyvä että vetivät slovarina tämän uuden Far From Heavenin, vaikkei sillä olekaan aiemmille BB-hitureille mitään jakoa, niin propsit tuosta uudistumisesta! Silti pitää sanoa, että maku bändistä meni tuolloin Unholy Saviorin ilmestymisen jälkeen mutta jos tuollaisia biisejä saavat jatkossakin aikaan pari per levy, mitä Bastard.. ja Beyond.., niin kyllähän ne tulee tsekattua.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Battle Beast

Post by hex »

nero9000 wrote:Itsellä juuri päinvastoin. Ärsyttää kaikki bändit, jotka hyljeksivät jotain tiettyä aikakautta urastaan...
Minusta kyse ei ole mistään hyljeksinnästä mutta kun ne vanhat biisit on toki kuultu jo aikanaan, siksi hienoa antaa uusille oma tilaisus livesetissä. Toki olen siinä mielessä erilainen etttä en pahastuisi, jpa ilahtuisin, mikäli esim Metallica jättäisi Seek & Destroyn soittamatta keikallaan.
nero9000
Posts: 24
Joined: Sat Feb 13, 2016 11:01 pm

Re: Battle Beast

Post by nero9000 »

hex wrote:
nero9000 wrote:Itsellä juuri päinvastoin. Ärsyttää kaikki bändit, jotka hyljeksivät jotain tiettyä aikakautta urastaan...
Minusta kyse ei ole mistään hyljeksinnästä mutta kun ne vanhat biisit on toki kuultu jo aikanaan, siksi hienoa antaa uusille oma tilaisus livesetissä. Toki olen siinä mielessä erilainen etttä en pahastuisi, jpa ilahtuisin, mikäli esim Metallica jättäisi Seek & Destroyn soittamatta keikallaan.
Njoo, mutta entä jos Metallica olisi Black Albumin kiertueella dumpannut pysyvästi kaikki muut vanhat biisit paitsi sen Seek and Destroyn? :)
Pike Bishop
Posts: 210
Joined: Wed Dec 07, 2011 8:22 am

Re: Battle Beast

Post by Pike Bishop »

nero9000 wrote: Njoo, mutta entä jos Metallica olisi Black Albumin kiertueella dumpannut pysyvästi kaikki muut vanhat biisit paitsi sen Seek and Destroyn? :)
Juuri näin. Kyllä itsellä ainakin meni loppukin mielenkiinto Battle Beastin keikkoja kohtaan jos eivät jatkossakaan aio vanhoja soitella. Kun ei tuo uusi levy vaan toimi sitten ollenkaan. Pari ihan ok biisiä toki, mut ei se nyt oikeen riitä...
heraklos
Posts: 1843
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Battle Beast

Post by heraklos »

Pike Bishop wrote:
nero9000 wrote: Njoo, mutta entä jos Metallica olisi Black Albumin kiertueella dumpannut pysyvästi kaikki muut vanhat biisit paitsi sen Seek and Destroyn? :)
Juuri näin. Kyllä itsellä ainakin meni loppukin mielenkiinto Battle Beastin keikkoja kohtaan jos eivät jatkossakaan aio vanhoja soitella. Kun ei tuo uusi levy vaan toimi sitten ollenkaan. Pari ihan ok biisiä toki, mut ei se nyt oikeen riitä...
Harmi, ettei osu...meillä on yleensä osuneet maut aika hyvin yksiin näitten hieman perinteisempien bändien suhteen. Itse koen, että BB:n olisi pitänyt tehdä tämä levy nimikkolevyn jälkeen. Unholy Savior ei taas ollut juuri ollenkaan meikäläisen mieleen.

Saa nähdä, miten BIB onnistuu.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Battle Beast

Post by hex »

En yleensä hirveästi bändien ulkomusiikaaliseen puoleen kiinnitä huomioita mutta jotenkin tuolla Tuskassa pisti silmiin kontrasti Nooran ja muun bändin pukeutumisessa. Noora on maskeerattu ja pukeutunut todella teatraalisesti ja suurimpana vastakohtana sitten se kosketinsoittajapoika Guns n' Roses hihattomassaan ja värikkäissä rantashortseissa. Bändi voisi miettiä joku yhtenäinen tyyli ja linja tuohon, joko kaikki pukeutuu teatraalisesti tai sitten ei kukaan.
Esanssi
Imperiumi Crew
Posts: 662
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:37 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: Battle Beast

Post by Esanssi »

hex wrote:En yleensä hirveästi bändien ulkomusiikaaliseen puoleen kiinnitä huomioita mutta jotenkin tuolla Tuskassa pisti silmiin kontrasti Nooran ja muun bändin pukeutumisessa. Noora on maskeerattu ja pukeutunut todella teatraalisesti ja suurimpana vastakohtana sitten se kosketinsoittajapoika Guns n' Roses hihattomassaan ja värikkäissä rantashortseissa. Bändi voisi miettiä joku yhtenäinen tyyli ja linja tuohon, joko kaikki pukeutuu teatraalisesti tai sitten ei kukaan.
No jaa. Ootko koskaan käynyt King Diamondin keikalla?
Post Reply