Juuri Nyt Soi!

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
heraklos
Posts: 1843
Joined: Mon Mar 22, 2004 5:37 pm
Location: Tampere, Hervanta

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by heraklos »

Lapsuuden ajan muistoja tuo mukanaan tämä kappale:

Gary Moore - Don't Take Me For A Loser

Tässä on siis jälleen yksi ajaton kappale, joka edelleen kuulostaa hyvältä. Olin jo jonkin verran 80-luvulla kuunnellut raskaampaa rockia, kun tuli tämä Mooren Corridors Of Power -levy vastaan. Olen edennyt kuunteluissani vuoden 1982 raskaamman rockin julkaisuihin. Aloitin tällaisen kuuntelu-urakan tuolla 70-luvun puolen väliln tietämiltä. On se vaan niin, että 80-luvulla julkaistiin hienoja levyjä. :twisted:
mad-mike
Posts: 442
Joined: Sat Apr 14, 2012 2:17 pm

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by mad-mike »

Tuohon ylläolevaan kommenttiin: kyllä 80 -luvulta tulee paras musiikki.

Nyt soi: Deep Purple - Solitaire joka ei kylläkään ole 80 -luvulta vaan vuuden 1993 levyltä The Battle Rages On. Olipa päässyt unohtumaan kuin hyvä levy tämä itseasiassa on vaikka tunnelma ollut todella kireä jo tähän aikaan Gillanin ja Blackmoren välillä. Hieman kaupallisempaa soundia ja alunperin tälläkin levyllä piti laulaa Joe Lynn Turnerin jos en aivan väärin muista.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

^ Anyan ja nimibiisin kanssa Purplen 90-luvun parhaita biisejä tuo Solitaire; JLT:n kanssa oltiin jotain jo demoteltu toista levyä varten, mistä Joe taisi palata parin biisiaihion pariin sitten myöhemmin soololevyillään.

ns: Bloodbound - Flames Of Purgatory

uutta War Of Dragonsia koettanut sisäistää niin paljon, että pakko laittaa vertailun vuoksi 10 vuoden takaa tokaa, Michael Bormannin vokalisoimaa Book Of The Deadia soimaan. Ja kyllähän nämä alkuaikojen Eagle Fly Free-henkiset (jos uran parhaaseen hetkeen Fallen From Graceen debyytiltä myös vertaa) pastissit olivat mulle enemmän mieleen kuin nykyiset* Sabaton-tuuttaukset. Mutta suuri yleisö on ilmeisesti toista mieltä :|

*siis kyllähän WOD on ihan hyvä, mutta aivan liian samankaltaista TÖÖT-TÖÖT(-TÖÖT) "koukuilla" olevaa materiaalia levyllä; kiipparit hukuttavat laulaja-Patankin... Silver Wings, Guardians At Heaven's Gate & Stand And Fight erottuvat parhaiten edukseen, mutta ei tämä täydellä hintaa ostoon päädy, kuten eivät kaksi edellistäkään. Midpricena sitten.
mad-mike
Posts: 442
Joined: Sat Apr 14, 2012 2:17 pm

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by mad-mike »

Riff Raff - Mourning Veil levyltään Give The Dead Man Some Water. Viimein sain hankittua hyllyyni tämän klassikon. Immun persoonallinen ääni toimii tässä kyllä täysin ja Kaija Koota erikoista kuulla laulavan tällaista musiikkia taustalla.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

Emerald Sun - You Won't Break Me Down

miksei kukaan ole kertonut, että kreikkalaisten toissavuotisella & uusimmalla Metal Domella on näin hyviä biisejä kuin tämä, Blood On Your Name, Freedom Call ja Black Pearl? Suotta jätin edellisen kerran kuuntelunsa 2011 Regenerationiin.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Munamankeli »

Tähän ei kyllästy koskaan. Ei voi kyllin ymmärtää millaisen vaikutuksen tämä teki ilmestyessään. Jotain aivan uutta, mitä enää harvoin jos koskaan kokee. Bändi yhdisti Iron Maidenin ja speed metalin. Neroutta.
[youtube]yOAl0enE7kI[/youtube]
Stårmbringer
Posts: 731
Joined: Fri Feb 17, 2006 5:43 pm
Location: vaasa / Mustasaari

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Stårmbringer »

Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Sabbathman »

Vader on levyttänyt yllättävän monta ja tasokastakin coveria uransa varrella, pakkohan näistäkin on oma pieni teemansa pitää.

The Darkest Age - Live '93:lla esitetty Hell Awaits loistaa poissaolollaan koska on liveversio, lisäksi myöhemmät julkaisut Future Of The Past II - Hell In The East ja Iron Times EP puuttuvat vielä Vaderin hyllypaikasta mutta onhan tässäkin näitä jo reilusti...

1. Vader - Black Sabbath (Black Sabbath) (6:24)
2. Vader - I Feel You (Depeche Mode) (4:23)
3. Vader - Immortal Rites (Morbid Angel) (3:59)
4. Vader - Outbreak Of Evil [Sodom] (2:05)
5. Vader - Flag Of Hate [Kreator] (3:11)
6. Vader - Storm Of Stress [Terrorizer] (1:14)
7. Vader - Death Metal [Possessed] (2:38)
8. Vader - Fear Of Napalm [Terrorizer] (2:45)
9. Vader - Merciless Death [Dark Angel] (4:04)
10. Vader - Dethroned Emperor [Celtic Frost] (4:05)
11. Vader - Silent Scream [Slayer] (2:55)
12. Vader - We Are The League [Anti-Nowhere League] (2:35)
13. Vader - Wyrocznia [Kat] (3:28)
14. Vader - Total Desaster (Destruction) (3:10)
15. Vader - Rapid Fire (Judas Priest) (3:20)
16. Vader - Freezing Moon (Mayhem) (5:42)
17. Vader - Angel Of Death (Thin Lizzy) (6:29)
18. Vader - Raining Blood (Slayer) (3:38)
19. Vader - Black Metal (Venom) (3:13)
20. Vader - Fight Fire With Fire (Metallica) (4:05)
21. Vader - Troops Of Tomorrow (The Vibrators) (4:56)
22. Vader - Raping The Earth (Extreme Noise Terror) (1:54)
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

Twilight Force - koko tuotanto

l. kaikki kaksi albumia; mutta ilmeisesti lauantain hyvä (mutta toki 1/3 bändinä lyhyt*) keikka Luulajassa jätti nälkäiseksi kun näitä 3+ h suuntaansa ajelun lisäksi on nyt tullut taas kotonakin soiteltua. Gates Of Gloryssa oli muuten ensi kertaa kolmella näkemälläni bändin keikalla Joakim Brodén mukana, vaikka olisi ainakin silloin 2014 ollut ensimmäiseen TF-vetooni paikalla omassa Open Airissaan Falunissa. Viimeiseen biisiin tuli uusi S-mies ilman kitaraansa ja vaikka Reinxeedit ja Swedish Hitz Goes Metalit on tuttuja, yllätti miten korkealle jamppa yltääkään vokalistina; ilmeestä päätellen myös kollega Christian Erikssonin :D
[youtube]ds-aYnFVhqA[/youtube]
*
TF @ Coop Norrbotten arena, Luleå 1.4.2017 wrote:Battle Of Arcane Might
To The Stars
Riders Of The Dawn
Flight Of The Sapphire Dragon
Gates Of Glory
The Power Of The Ancient Force
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Munamankeli »

Rachel Lorin, se Tony Harnellin parempi puolisko. Ihan hyvä biisi, ei siinä mitään. Juu, oli mulla äänet päällä, jotta ei menty pelkällä videolla.
[youtube]G8NH058H6CY[/youtube]
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

Fifth Angel - Lights Out

Time Will Telliltä; on kyllä osoittanut Ken Mary & co:lla hyvää makua vuonna 1989 tehdä UFO-cover ja tuoda omia vaikuttimiaan julki, muodista huolimatta. Samaan aikaan mm. vanhat Schenker-fanit Slash & Mustaine olivat musiikillisesti hipihiljaa tästä mahtavasta bändistä.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Munamankeli »

Fifth Angel oli todella hyvä yhtye. Harmi ettei levyjä löydy Spotifyista. Mutta nyt soi pohjolan paras bändi ja hienoin näkemäni uran lopetus. Kent - Utan Dina Andetag @ STHLM 17.12.2016.

Samalla viime vuoden paras konsertti. Näkemistäni keikoista kevyesti top-5. Siinä on jotain sanoinkuvaamattoman haurasta, kun keski-ikäinen ruotsalaismies herkistyy noin 40 000 fanin edessä, nielee kyyneleensä, kokoaa itsensä ja biisi lähtee selkäytimestä.

Kent. Usein aliarvostettu vaan aina pitänyt sen mitä olen odottanut. Tätä ei voi sanoa monesta, jos mistään hevibändistä. No, Paradise Lost ei ole pettänyt, vaan enpä heitä nähnytkään 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Kentin lavassa, valoissa ja videoiden käytössä on muuten oppimista kaikilla raskaamman pään bändeillä.

Jussin kirjaamaan sen verran, että havainto on täysin oikea. Jokainen 1980-luvulla nuoruutensa elänyt muistaa, miten kaukaiselta kaikki 1970-luvun kama tuntui. Välissä ei ollut kuin muutama vuosi, mutta Led Zeppelin, UFO, Uriah Heep ja moni muu legenda oli pierunhajuinen tuoksahdus menneisyydestä.

Nyt moni nuorempikin artisti kehuskelee, miten Black Sabbath, UFO ja Deep Purple ovat koviakin esikuvia. Paskapuhetta tai ei. Kasarina tuollainen puhe oli kaupallinen itsemurha. Tukkabändit mainitsivat ehkä Van Halenin ja Randy Rhoadsin, speed-puolen porukat Venomin ja Motörheadin.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Frostheim »

Viime aikoina soinut Eric Wagnerin Troublen jälkeiset hommat, Blackfinger nyt viimeisimpänä. Paria himmailuhutia lukuunottamatta ihan ok kamaa kyseinen levy.

[youtube]vd12u2Y10eU[/youtube]

Lisäksi ilmojen hiljalleen jo lämmetessä löytänyt itseni jälleen jamittelevampienkin hommien parista, mm. The Machine, Sungrazer, Colour Haze, Samsara Blues Experiment, My Sleeping Karma jne. Aina niin oivallista kesäkamaa.

[youtube]Lz0BGyq8Utw[/youtube]

Raskaamman ulkopuolelta vanha blues soinut kiivaasti myös. Tämä osasto tuli tutuksi jo varhaisella iällä, kun merikapteeni-isäni aina maissa lomilla ollessaan pisti vanhoja legendoja soimaan. John Lee Hooker oli yks faijan suosikkeja ja kolissu aina mullekin. Sittemmin kipparin muistolle soinutkin tiuhaan.

[youtube]U9Cn_q856Xg[/youtube]

Ja sit toki 80's AOR tyckitting kaiken muun lomassa.

[youtube]LosWuoksoaA[/youtube]
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Sabbathman »

Frostheim wrote:Raskaamman ulkopuolelta vanha blues soinut kiivaasti myös. Tämä osasto tuli tutuksi jo varhaisella iällä, kun merikapteeni-isäni aina maissa lomilla ollessaan pisti vanhoja legendoja soimaan. John Lee Hooker oli yks faijan suosikkeja ja kolissu aina mullekin. Sittemmin kipparin muistolle soinutkin tiuhaan.

[youtube]U9Cn_q856Xg[/youtube]
Hieno muisto. Musiikin kuuntelussa arvokkaimpia asioita on juuri erilaiset henkilöitymät eli kenen tärkeän ihmisen kanssa & kautta jotain musiikkia on kuunnellut aikanaan ja että niihin muistoihin pääsee yhä uudelleen tänäänkin.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

Testament - Centuries Of Suffering

yritän edelleen kuunnella uusinta levyä hyväksi, kun Nuken kamppiksesta sai CD:n 7,95 -hintaan; tämä kai se on ollut julkaisusta asti se paras biisi.
HeadCrusher
Posts: 210
Joined: Tue Aug 19, 2014 3:49 pm
Location: Hki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by HeadCrusher »

^Helposti parempihan toi uusin on kuin Dark Roots tai Formation Of Damnation. Laatu ei notkahda loppua kohti kuin Dark Rootsilla ja bändi kuulostaa muutenkin olevan paremmassa iskussa. Olisivat tiputtaneet vielä Born In Rutin pois, niin olisi ehkä paras Testament New Orderin jälkeen.

np: Morbid Angel - Covenant
Nuclear Holocaust
Posts: 2770
Joined: Wed Dec 31, 2003 8:44 pm
Location: Kotka
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Nuclear Holocaust »

Eipä ole aiemmin tullut mieleen, että myös Japanista voisi tulla HC Punkkia. Tässä Nippponien poikien partiossa on energiaa vähintään yhden Fukushiman reaktorin verran.


[youtube]PbLwYgnIDgE[/youtube]
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

HeadCrusher wrote:Helposti parempihan toi uusin on kuin Dark Roots tai Formation Of Damnation. Laatu ei notkahda loppua kohti kuin Dark Rootsilla ja bändi kuulostaa muutenkin olevan paremmassa iskussa.
En mie ole kyllä DROTE:lla huomannut mitään tason laskemista lopussa, Testamentin paras levy! Tämä uusi ei lähtenyt vieläkään oikein, puuttuu edellämainitun melodiat ja tarttuvuus, mitkä voivat jollekin olla tietysti huonontava seikka tämän bändin kohdalla, mutta näin nämä koetaan.

ns: Deep Purple - All I Got Is You

lupaa hyvää pränikältä inFiniteltä kun jo kolmosbiisi on näin hyvä, ja ennestään tuttu Time For Bedlam ekana sekä Hip Boots näiden välissä eivät myöskään olleet hullumpia.

edit: #6 The Surprising on ihan loistava, ehkä DP:n paras biisi sitten Fingers To The Bonen 20 vuotta sitten
Jonius
Posts: 402
Joined: Wed Mar 10, 2010 2:50 pm

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jonius »

Kuuntelussa uutta Unleash The Archersia, ihan hyvältä kuullostaa.

[youtube]PfSL-6YExzk[/youtube]
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Sabbathman »

Maestron musiikki alkoi kutsumaan puoleensa, joten koska nimessä on kolme kirjainta niin settiin tulee kolme biisiä per levy...

1. Elf - First Avenue (4:24)
2. Elf - Dixie Lee Junction (5:11)
3. Elf - Love Me Like A Woman (3:49)

4. Elf - L.A. 59 (4:21)
5. Elf - Ain't It All Amusing (5:01)
6. Elf - Rainbow (4:00)

7. Elf - Prentice Wood (4:37)
8. Elf - Good Time Music (4:30)
9. Elf - Wonderworld (5:03)

10. Rainbow - Man On The Silver Mountain (4:41)
11. Rainbow - Catch The Rainbow (6:31)
12. Rainbow - The Temple Of The King (4:45)

13. Rainbow - Tarot Woman (6:04)
14. Rainbow - Starstruck (4:08)
15. Rainbow - Stargazer (8:32)

16. Rainbow - Long Live Rock 'n' Roll (4:24)
17. Rainbow - Gates Of Babylon (6:51)
18. Rainbow - Kill The King (4:30)

19. Black Sabbath - Children Of The Sea (5:34)
20. Black Sabbath - Heaven And Hell (6:58)
21. Black Sabbath - Lonely Is The Word (5:50)

...
Palantyre
Posts: 477
Joined: Sun May 04, 2003 2:21 pm
Location: Pori

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Palantyre »

Jonius wrote:Kuuntelussa uutta Unleash The Archersia, ihan hyvältä kuullostaa.

[youtube]PfSL-6YExzk[/youtube]
Mulla ruopi jonkun aikaa ihan tyhjää tämän biisin kanssa, ei meinannut toimia yhtään. Mutta sitten tuossa männäehtoona vaan havahduin siihen että tämä oli soinut päässä useamman tunnin, ja siitähän se sitten lähti. Ihan helvetin kova biisihän tämä on, odotin varmaan vaan ensin alitajuisesti jotain Tonight We Riden tapaista tyypillisempää sinkkutykitystä ja piti saada ensin aivot kalibroitua.

Ja voi jumalauta että tuo Brittney Slayes on kova laulaja. Fanitan ihan huolella.
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Ice »

Palantyre wrote:
Jonius wrote:Kuuntelussa uutta Unleash The Archersia, ihan hyvältä kuullostaa.

[youtube]PfSL-6YExzk[/youtube]
Mulla ruopi jonkun aikaa ihan tyhjää tämän biisin kanssa, ei meinannut toimia yhtään. Mutta sitten tuossa männäehtoona vaan havahduin siihen että tämä oli soinut päässä useamman tunnin, ja siitähän se sitten lähti. Ihan helvetin kova biisihän tämä on, odotin varmaan vaan ensin alitajuisesti jotain Tonight We Riden tapaista tyypillisempää sinkkutykitystä ja piti saada ensin aivot kalibroitua.

Ja voi jumalauta että tuo Brittney Slayes on kova laulaja. Fanitan ihan huolella.
Juu, ei Tonight we riden tasoista, mutta ihan ok veisu. Lopun wooaaoowooaat kun olisivat jättäneet pois, vois olla jopa kiitettävällä tasolla. Slayes kyllä huikee kultakurkku, ja tietty harmi ettei Tuskassa ole osaamista hankkia tällaista laatua festeille.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Munamankeli »

Sabbathmanin listalla on oltava seuraava... lyön vaikka vetoa. Tätä on raskas metalli. Muita määrittelyjä ei tarvita. Ai pahus, että kuulostaa taas pitkästä aikaa hyvältä. Huomenna koko levy soimaan ja tylyjä katseita toimiston muulle väelle. IT-konsultti goes heavy. Väistykää. Minä haen kahvini asenteella.

[youtube]RgjmxYL04V4[/youtube]
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Sabbathman »

^Tuo biisi kyllä näyttää kaikilla osa-alueillaan että mitä se raskas metalli todella on...ja kyllä, lista jatkuu ja siellähän se on!

22. Dio & Kerry Livgren - To Live For The King (4:55)

23. Black Sabbath - The Sign Of The Southern Cross (7:47)
24. Black Sabbath - The Mob Rules (3:16)
25. Black Sabbath - Falling Off The Edge Of The World (5:03)

26. Dio - Holy Diver (5:50)
27. Dio - Don't Talk To Strangers (4:51)
28. Dio - Shame On The Night (5:16)

29. Dio - We Rock (4:34)
30. Dio - The Last In Line (5:43)
31. Dio - Egypt (The Chains Are On) (6:57)

32. Dio - King Of Rock And Roll (3:41)
33. Dio - Sacred Heart (6:26)
34. Dio - Rock 'N' Roll Children (4:31)

35. Dio - Time To Burn (4:25)

36. Dio & Hear 'n' Aid - We're Stars (7:17)

37. Dio - Night People (4:08)
38. Dio - All The Fools Sailed Away (7:14)
39. Dio - I Could Have Been A Dreamer (4:47)

40. Dio - Lock Up The Wolves (8:32)
41. Dio - Why Are They Watching Me (5:04)
42. Dio - My Eyes (6:36)

...
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Juuri Nyt Soi! -ketju

Post by Jussi »

^ nimibiisin paikalle Country Girl, niin siinä on tuon parhaimman Dio-Sabbathin top 3

ns: Avatarium - Into The Fire / Into The Storm

Oi voi kun on kömpelö fire/desire -riimi menty laittamaan uuten sinkkuun, eikä tämä muutenkaan kyllä Leif Edlingin kirjoittamalta kuulosta :| joitain hyviä elementtejä livesoittoa varten, mutta ei näin ensikuuntelulta vakuuttanut aiempien julkaisujen veroisesti nyt ollenkaan.
Post Reply