GUNS N' ROSES, etc.

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Pete Bondurant
Posts: 132
Joined: Thu Dec 15, 2011 11:37 am

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Pete Bondurant »

Izzyllä on todellakin tyyliä. Hieno mies ja muusikko.

Onhan Izzyn eroon syyt käyty monesti läpi, mutta taisi se suurin syy olla Axlin kusipäisyys ja että oli saanut itsensä onnistuneesti kuiville, niin Slashin ja Duffyn biletys seura ei ollut parasta mahdollista toipuvalla ex-narkkarille. Tästä johtuen pysyi omissa oloissaan ja kulki omalla kyydillä.

Ohessa aika hyvä Izzyn haastattelu.

http://teamrock.com/feature/2016-11-07/ ... n-too-deep

Izzy olisi ymmärtääkseni lähtenyt ainakin Amerikan kiertueelle, mutta kun bändin perustajalle ja monien mielestä sen sielulle tarjotaan rivimuusikon keikkakohtaista liksaa, niin ei enää napannut.

"Bullshit. They didn't want to split the loot equally. Simple as that. Moving right along..."

Itselleni se tärkein ja coolein Gunnareiden jäsen. Jotenkin kanonisoinut Gunnarit Izzyn bändiksi, vaikkei se ihan totuus ole. Duffykin sen hyvin totesi, että kun Izzy erosi niin yhtyeen taru oli käytännössä siinä vaikka jatkoivat vielä. Stevenin potkut vielä kestettiin, mutta Izzyn menetys musiikillisena vaikuttajana ja viimeisenä jonkinlaisena linkkinä Axlin ja muiden välillä, niin alamäki alkoi.

Ei ehkä se energisin ja viihdyttävin esiintyjä, muttei tarvi. Karismaa on. Ennemmin katson ja kuuntelen ultracoolin Izzyn rauhallista kitarointia kuin jonkun kohkaamista pitkin lavaa.

Todella iso pettymys ettei ole mukana kiertueella.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jussi »

Spacecake wrote:Mm. että It's so easy on Duffin ja West Arkeenin biisi, pisti viimeisenä silmään. Appetitellahan ei krediittejä muistaakseni henkilökohtaisesti jaettu.
Siellä se on AFD:n krediiteissä pian 30 vuotta lukenut tuokin knoppi.

Millä toisella biisillä oli (siinä vaiheessa) bändin ulkopuolinen tekijä? :)

edit: nyt valokuvamuistelen Appetiten tapaan Liesin C-kasetin kansipaperien tihrustelua, mutta sielläkin taidettiin kreditoida jokin 4 uudesta Arkeenille? Ehkä. Tai sitten se maininta mitä muistelen oli vain niitä akustinen kitara -soittokrediittejä, miten Duffkin (mikä vitun Duffy?) rämpyttää One In a Million-klassikossa kun passua ei tarvita.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Sabbathman »

Muutama minuutti ennen klo 09.00 päivitin Ticketmasterin GN'R-lippusivun, lyhyen jonotuksen jälkeen pääsin ostamaan lipun.

Onhan se valtavan hienoa nähdä vihdoin bändi, josta kaikki alkoi '89.
Spacecake
Posts: 530
Joined: Wed Dec 25, 2002 10:16 am
Location: Tku

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Spacecake »

Nooh. Ei tämän pätkän perusteella oikein vakuuta noi Aksun vokaalit. Onko se kauankin laulanut nuo "rääkynät" tuolla tavoin?! Joku kommentoi, että kuulostaa 90-vuotiaalta mummolta :P Vaikka eipä ne 90-luvun alun vedot joissa happi loppuu, kun äijä raakkuu minkä pystyy, niin hyviä olleet nekään. Slash sentään kuulostaa hyvältä.

[youtube]j-vdhilm6-U[/youtube]

Keikka harkinnassa edelleen... jos lippuja vielä on jäljellä.
Jeaqar
Posts: 269
Joined: Tue Nov 21, 2006 12:15 pm

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jeaqar »

Toi on kauttaltaan niin korkealta menevä biisi, että selkeästi säästelee ääntään rääkymättä sitä rikki. Ei toi minusta pahalta kuulostanut noin kliininäkään.
alspe
Posts: 474
Joined: Wed May 11, 2005 5:13 pm
Location: Tampere

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by alspe »

alspe wrote:Kiinnostavahan tämä olisi, saattaa loppuun se että aloitin musiikin kuuntelun Bon Jovin, GNR'n ja WASPin merkeissä. Sen jälkeen tuli mm. thrash- ja doom metalli.

Lippujen suhteen voi olla hyvät tsänssit saada lippu myös kesällä? Jos Tuskaan tulee kovia juttuja niin joku varmasti myy lippuaan...
Liput hankittu, vaan en tiedä miksi? Nostalgiaa, klassikkobiisien kuuntelua varten?
eka levy on timantti, Illusionit silti useammin kuuntelussa vaikka niissä on vähän kummallinen fiilis kun osa biiseistä on mahtavia kuin "not from this world" ja osa on täytepazkaa. Use your Illusion yhden albumin hittikimarana olisi ollut melko kuninkuutta, loput kappaleet sinkuille.
Last edited by alspe on Tue Dec 13, 2016 6:29 am, edited 1 time in total.
venalaine
Posts: 99
Joined: Fri Dec 13, 2013 6:29 pm

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by venalaine »

Liput plakkarissa. Sitten vaan toivotaan, että bändi on läjässä vielä heinäkuussa. :)
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jussi »

alspe wrote:Use your Illusion suorana hittikimarana olisi ollut melko kuninkuutta, yksi levy, loput sinkuille.
Siinä tulee vain äkkiä eri hlöiden kohdalla se kysymys, että mitkä ovat "hittejä"? Mulle ne olisivat esimerkiksi Breakdown ja Don't Damn Me.

2012 Las Vegasin keikalla kun kuuli (Axl & Gn'R:n toisella näkemiskerralla) ensi kertaa Estrangedin ja Civil Warin käytännöstä eturivistä, kiitos jo kolmantena residenssi-iltana väljähkön The Jointin, niin olihan se hienoa.
Lichi
Posts: 158
Joined: Wed Nov 14, 2007 4:37 pm

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Lichi »

alspe wrote:
alspe wrote:Kiinnostavahan tämä olisi, saattaa loppuun se että aloitin musiikin kuuntelun Bon Jovin, GNR'n ja WASPin merkeissä. Sen jälkeen tuli mm. thrash- ja doom metalli.

Lippujen suhteen voi olla hyvät tsänssit saada lippu myös kesällä? Jos Tuskaan tulee kovia juttuja niin joku varmasti myy lippuaan...
Liput hankittu, vaan en tiedä miksi? Nostalgiaa, klassikkobiisien kuuntelua varten?
eka levy on timantti, Illusionit silti useammin kuuntelussa vaikka niissä vähän kummallinen fiilis kun osa biiseistä on kuin "not from this world" ja osa on täytepazkaa. Use your Illusion suorana hittikimarana olisi ollut melko kuninkuutta, yksi levy, loput sinkuille.
Ennemmin sais tulla Appetite for Destruction kokonaan. On yksi rockin historian hienoimpia levyjä.
ChosenTwo
Posts: 142
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:20 pm
Location: Vaasa
Contact:

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by ChosenTwo »

Jussi wrote:Siinä tulee vain äkkiä eri hlöiden kohdalla se kysymys, että mitkä ovat "hittejä"? Mulle ne olisivat esimerkiksi Breakdown ja Don't Damn Me.
Kun nyt kerran kysyt, niin tässäpä olisi täydellinen 11 biisin (about 63min) Use Your Illusion, jossa ei olisi yhtään vähänkään heikompaa lenkkiä (biisijärjestystä sen kummemmin miettimättä):

Right Next Door to Hell
Live and Let Die
Don't Cry
November Rain
Civil War
14 Years
Yesterdays
Knockin' on Heaven's Door
Breakdown
Estranged
You Could Be Mine

Ja kyllä, tiedän että tästä on miljoona eri mielipidettä ja suurin osa faneista tuntuu tykkäävän joistain biiseistä mitkä eivät minulle niin iske. Tämä on kuitenkin semmoinen asia mitä olen monesti miettinyt, että Use Your Illusioneilla on kauhea määrä klassikoita, mutta on myös kauhea määrä semmoisia biisejä jotka eivät minulle maistu. Eli on tullut omaksi iloksi pyöriteltyä ajatusta siitä, että minkälaisen helvetin kovan kokonaisuuden näistä kahdesta voisikaan saada.

Niin ja liput on hommattuna golden circleen.
huuru
Posts: 18
Joined: Tue Jan 27, 2015 5:57 am

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by huuru »

Spacecake wrote:Nooh. Ei tämän pätkän perusteella oikein vakuuta noi Aksun vokaalit. Onko se kauankin laulanut nuo "rääkynät" tuolla tavoin?! Vaikka eipä ne 90-luvun alun vedot joissa happi loppuu, kun äijä raakkuu minkä pystyy, niin hyviä olleet nekään. Slash sentään kuulostaa hyvältä.
Kyllä sieltä sitä rääkynää lähtee ihan kiitettävästi suurimmissa osin biisejä. Muutamissa kappaleissa vedetään sitten puhtaammalla äänellä, kuten juuri Estranged ja vaikkapa esim Sweet Child O'mine.

Dimeadozeniin (bootlegmesta) jos on tunnarit, niin sieltä löytyy todella mainioita taltiointeja niin Jenkki kuin Etelä Amerikan kiertueelta. Suosittelen lataamaan esim Chilen keikan, aivan rautainen meininki.
Pagan Fears
Posts: 1448
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:33 pm
Location: Lahti

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Pagan Fears »

Lichi wrote:Ennemmin sais tulla Appetite for Destruction kokonaan. On yksi rockin historian hienoimpia levyjä.
Tämä. Itse en ole koskaan erityisemmin välittänyt noista Use Your Illusioneista.

Lippu hallussa. Golden shower lippu oli kovassa harkinnassa, mutta ei raaski ei raaski kun rahatilanne tiukahko muutenkin. Helvetin innolla odotan kyllä keikkaa, yllättävänkin innostunut tästä olen. Jäi hiukan harmittamaan aikoinaan että en sille edellisille Helsingin keikalle mennyt, mutta nyt virhe korjataan korkojen kera. Livekunto pätkien perusteella erinomainen.
Last edited by Pagan Fears on Sun Dec 11, 2016 10:39 am, edited 1 time in total.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Sabbathman »

ChosenTwo wrote:Use Your Illusioneilla on kauhea määrä klassikoita, mutta on myös kauhea määrä semmoisia biisejä jotka eivät minulle maistu. Eli on tullut omaksi iloksi pyöriteltyä ajatusta siitä, että minkälaisen helvetin kovan kokonaisuuden näistä kahdesta voisikaan saada.
Appetite on pelkkää timanttia alusta loppuun, mutta Use Your Illusion I & II -levyistä saisi kyllä yhden entistä paremman kokonaisuuden...

Live And Let Die (3:04)
Don't Cry (Original) (4:44)
Back Off Bitch (5:03)
Double Talkin' Jive (3:23)
November Rain (8:57)
The Garden (5:22)
Don't Damn Me (5:18)
Civil War (7:42)
14 Years (4:21)
Yesterdays (3:16)
Knockin' On Heaven's Door (5:36)
Pretty Tied Up (4:47)
So Fine (4:06)
Estranged (9:23)
You Could Be Mine (5:43)
--------
1:20:45
Hevi_akateemikko
Posts: 520
Joined: Sat Dec 18, 2004 11:10 pm
Location: Hell

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Hevi_akateemikko »

Lippu hommattuna, itse asiassa parille keikalle. Toivottavasti nyt on sitten musiikillisestikin kova, kuten täälläkin on hehkutettu. Nostalgia-arvo on täysi 10/10. :)
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jussi »

Juuh, jos kirioitusakkre menee läpi tuonne, niin autopaikka on jo varattu kahden Helsingissä vaikuttavan kaverin kyydistä. Tuska-lauantaina olisi sitten syrjähyppy Hämeenlinnaan kesken 17. festivaalin, johon on myös hotelli jo varattu & Hml:n majoitusongelmat siten ratkaistu. Kuhan pääsee yöllä takaisin steissin Vaakunaan.

Jos jokin yhtälössä kusee, en jostain oudosta syystä siltikään itke itseäni uneen, vaikka tuolla onkin vielä IRL näkemätön Slash. Kuitenkin 2 x Axl n' Rosesin keikkaa takana ja Duffin Loadedissa tuli märistyä(!) So Finea ja Dust n' Bonesia joskus Teatrialla kai n. 30 hlön yleisön seassa, niin jotenkin tuntuu että hankalasti saavutettavissa noiden vetojen ja ennenkaikkea biisien 'eka kertaa ikinä!' -fiilikset :?
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jussi »

Steven juttelee mielenkiintoisia; eikä sen myötä varmasti tuollaista sitten ainakaan tapahdu ensi kesänä :o
Except for a few special guest appearances, Steven Adler has been kept on the sidelines for Guns N’ Roses’ “Not in this Lifetime” tour. In a new interview, he goes into greater detail than before about how he was supposed to play a larger role, and where things went wrong.

Appearing on One on One With Mitch Lafon (embedded above), Adler said that the original idea was for he and Frank Ferrer to split drum duties, with Adler playing on the Appetite for Destruction and Lies songs, with a few from Use Your Illusion, and Ferrer would play the rest. “I was gonna start it,” Adler said, “he was gonna come in the middle, and I was gonna end it. And I was cool with that.”

Unfortunately, during the rehearsals for the warm-up show at the Troubadour in Los Angeles — which was originally booked as an Adler solo gig — he picked up an injury to his back that required minor surgery and put him out of action for two weeks, causing the band to jettison the idea of using two drummers. “Duff [McKagan] called me and said, ‘Dude, you’re not gonna play with us anymore. You’re not gonna do these shows,’ he continued. “And I was, like, ‘You’re the worst f—ing person in the world.’ And I hung up on him. And I tried to call him back and left a message, saying, ‘I’m so sorry I said that.’ … I was feeling that about me, and I said it about him, and I couldn’t apologize to him enough, because he knows I love him more than anything. And I got to apologize, ’cause, obviously, I’d seen him last year and we did shows together. And he understood.”

Adler wound up sitting in with them for a few songs in Cincinnati, Los Angeles and Argentina — where his wife is from — and says that playing with them gave him closure. However, he’s still holding out hope that a full reunion of the original lineup, including Izzy Stradlin, will happen. “I asked Slash if he would talk to Axl [Rose] about that, like, in July it’ll be 30 years that Appetite came out. So I was thinking why don’t we just do four or five shows and play all of Appetite from beginning to end, throw [in], like, ‘Civil War’, and maybe something off of… like ‘Patience’… and record it, videotape it. And that’s it, if that’s all you wanna do. And if Axl’s happy after that, then we could do more. But I thought that would be really cool. But that’s my idea. If it was up to me, it would be a different story. But it is what it is.”

Read More: Steven Adler Answers Every Imaginable Question About His Role in the Guns N’ Roses Reunion | http://ultimateclassicrock.com/steven-a ... ck=tsmclip
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Munamankeli »

Tuossa tuoretta rapsaa viime tiistain keikasta. Nopea arvio: Bändi kovassa iskussa. Axl todella messevällä tuulella. Harmi ettei ääni enää ole sama kuin alkuaikoina. Raspi ja rääkyminen ovat poissa. Näyttelevät hyvin, jos mukana ei ole edes häivähdystä aidosta veljesrakkaudesta. Arvosana 8/10. Puolikas tulee mukavasta ilmastosta ja miljööstä. Ei se samaa ollut kuin 1980-luvullä näkemäni (mikäpä olisi), mutta ihan kelpo keikka.
http://www.imperiumi.net/index.php?act= ... ws&id=2224

NB
Jos nykykuntoa vertaa esimerkiksi vuoden 2010 Helsingin keikkaan, voisi sanoa että Axl on samassa jamassa, mutta olemukseltaan paljon rennompi. Bändi sen sijaan vetää paremmalla asenteella Duffin ja Slashin ansiosta. Ei Axl sentään mikään Vince Neil ole, vaan eipä se ääni häävisti kulje. Toisaalta hän edes yrittää, siitä pisteet.
Last edited by Munamankeli on Thu Mar 09, 2017 5:34 pm, edited 1 time in total.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Munamankeli »

Setämies herkistyi toissaviikon keikasta niin perusteellisesti, että otti säännölliseen kuunteluun Appetite for Destructionin. Toimii edelleen ja palautti mieleen monia muistoja. Kympin levy. Yksi harvoista joka ansaitsee nimityksen 'klassikko'. Hyvää 30-vuotisjuhlavuotta, Appetite...
http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=17697
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Jussi »

^^ olen kyllä melkein yhtä vanhana Gn'R-fanina, mutta rasittavaa 3. persoonaa käyttämättä, täysin eri mieltä tuosta This I Lovesta: albuminsa paras biisi, ja omaa käytännössä yhtä upean tunnelman kuin Estranged, jonka aihepiirille se jatkumoa onkin. Upeaa että soittavat yhä sitä, oli Las Vegasissa 2012 juuri Estrangedin ja Civil Warin kanssa keikan kohokohta, vaikka sen olikin ainoana em. kolmikosta kuullut jo livenä tuolla em. Helsingin 2010 vedolla. Missä siis sain ensi kertaa oikeastaan kaikki muut tärkeät biisit kuulla :)

Mutta ehkä tuo yliarvostetun Paradise Cityn mielipiteesi sen perustelee :? minä kun tein '92 pulpetin sisäkanteen viikoittain vaihtuvaa top-10 (tai -15) biisilistaa nelosluokan tuntien ratoksi, niin PL ei tainnut olla ainakaan ensinmainitulla, lyhyemmällä versiolla koskaan mukana...

Nightrainia ei samalla mikään syrjäyttänyt ykkössijalta, eikä oikeastaan olekaan tähän päivään mennessä, maailman paras biisi. Don't Damn Me oli yleensä tuossa jopa 2 tai 3 ensimmäisen joukossa myös. Ehkäpä se Paradise City oli/on vain liian iloinen omaan makuun, jopa pikkunassikkana. Bilebiisihän Nightrainkin on, mutta omaa enemmän nyansseja ja synkempää särmää.
huuru
Posts: 18
Joined: Tue Jan 27, 2015 5:57 am

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by huuru »

Munamankeli wrote:Vuosina 1987-1991 Guns N’ Roses hallitsi maailmaa. Axl Rose oli tuon maailman kuningas.
Mikä juttu tää on, että 1987-1991? Use Your Illusion kiertue tykitti kuitenkin huipulla ihan sinne heinäkuuhun 1993 asti jolloin viimeiset esiintymiset tehtiin. Kiertue saavutti yli 7 miljoonaa myytyä lippua, niin en ihan täysin ymmärrä, miks se hurmos ois muka jo 1991 loppunut...

1993 jouluna tuli vielä Estranged musiikkivideo, ja single ulos heinäkuussa 1994. Siinä välissä toki ilmestyi myös vielä faneille suunnattu Spaghetti Incident levy, et oli ne pojat vielä jonkun aikaa aika hyvin "hallitsemassa" ..
Tailgunner
Posts: 381
Joined: Sun Jun 21, 2009 10:52 am

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Tailgunner »

huuru wrote:
Munamankeli wrote:Vuosina 1987-1991 Guns N’ Roses hallitsi maailmaa. Axl Rose oli tuon maailman kuningas.
Mikä juttu tää on, että 1987-1991? Use Your Illusion kiertue tykitti kuitenkin huipulla ihan sinne heinäkuuhun 1993 asti jolloin viimeiset esiintymiset tehtiin. Kiertue saavutti yli 7 miljoonaa myytyä lippua, niin en ihan täysin ymmärrä, miks se hurmos ois muka jo 1991 loppunut...

1993 jouluna tuli vielä Estranged musiikkivideo, ja single ulos heinäkuussa 1994. Siinä välissä toki ilmestyi myös vielä faneille suunnattu Spaghetti Incident levy, et oli ne pojat vielä jonkun aikaa aika hyvin "hallitsemassa" ..
Kyllä. 1993 Kesäkuussa Tukholman Stadionilla heittivät vielä rautaisen ja pitkän keikan joka oli mielestäni parempi kuin 2 Helsingin jäähallin keikkaa Illusion rundilta. Axelin jämä Gunnareita ei tullut käytyä katsomassa mutta nyt täytyy käydä taas katsomassa.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Munamankeli »

huuru wrote:
Munamankeli wrote:Vuosina 1987-1991 Guns N’ Roses hallitsi maailmaa. Axl Rose oli tuon maailman kuningas.
Mikä juttu tää on, että 1987-1991? Use Your Illusion kiertue tykitti kuitenkin huipulla ihan sinne heinäkuuhun 1993 asti jolloin viimeiset esiintymiset tehtiin. Kiertue saavutti yli 7 miljoonaa myytyä lippua, niin en ihan täysin ymmärrä, miks se hurmos ois muka jo 1991 loppunut...
Nirvanan 'Nevermind' ilmestyi 1991 ja nousi listojen kärkeen 1992. Valta vaihtui, vaikka kauppa kävi myös GNR-puodissa. Arvostusta ja hallintaa kun ei mitata pelkkien myyntilukjen perusteella. Jos mitattaisiin, Bon Jovi olisi kukkulan kruunamaton kuningas.

Grungen tultua Guns N' Roses alkoi näyttää ja kuulostaa naurettavalta. Ei vähiten Kurt Cobainin mollauksen takia. Siitä huolimatta Axl jaksoi alussa fanittaa Nirvanaa ja pyyteli jopa kiertueelle, kunnes kyllästyi vittuiluun ja latasi takaisin: (käsitteestä 'alternative') the only thing that means to me is someone like Kurt Cobain and Nirvana, who is basically just a fuckin' junkie with a junkie wife. And if the baby's born deformed, I think they both oughta go to prison — that's my feeling."
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by Munamankeli »

Jussi wrote: Mutta ehkä tuo yliarvostetun Paradise Cityn mielipiteesi sen perustelee :?
Mjoo, makuasioitahan nämä ovat. Tuohon biisiin liittyy niin vahvasti muisto ja muistikuva vuoden 1988 festarikeikasta, jonka Axl keskeyttää useaan otteseen - yleisöä tallaantuu ja kuolee bändin silmien edessä - ja pitää pitkän vuodatuksen siitä, miten perseestä festarin yleisöä arvostellut lehdistö on ja mikä normaalia elämää ja mikä taas ei. Sen jälkeen lyhyen esittelyn kautta seuraavaan biisiin: "We like to call this little fucking... Paradise City!"

Olimme tuossa vaiheessa jo kauempana lavasta, joten Steven Adlerin takakenoinen virvelin isku tuli todella myöhässä. Näki äijän lyövän ja ääni tulee lähes sekunnin viipeellä. Upea efekti. Harmi, että keikka kesti vain 45 minuuttia ja siitäkin iso osa Axln rauhoitellessa yleisöä. No, kävi se Lars Ulrichin kanssa kiekumassa kertsiä seuraavana lavalle astuneen Megadethin soittaessa Anarchy in the UK. Ehkä mieltymystäni vahvistaa se, että Paradise City -videon mustavalkoiset pätkät on kuvattu mainitulta MoR-festarilta. Oli ne aikoja.

Ja ei, en ole koskaan ollut varsinainen GNR-fani. Englantiin lähdin vasta toissijaisesti Guns N' Rosesin takia. Silloinen kaverini fanitti sitä paljon enemmän. Pasilaan/Käpylään lähdin, koska... niin... en edes tiedä miksi. Bangkokin reissulle GNR kävi hyvästä motiivista, mutta jälleen kaverini oli se kovempi fani. Bändi on hyvä, muttei mun top-3:ssa.

Itse asiassa kiinnostuin yhtyeestä vuonna 1987 mitä kesti aina Steven Adlerin potkuihin asti. Use Your Illusionia odotin jossain määrin, mutta kun selvisi kohutun levyn olevan tupla ja täynnä kaikenlaista kilkettä, kiinnostus hiipui. Se katosi viimeistään telkkarissakin nähdyn Pariisin 1992 vedon myötä. Mitä vittua? Axl ihme releissä ja lavalla ties mitä pillipiiparia. En milloinkaan hankkinut ko. levyjä, vaikka huonompaakin tavaraa on hyllyssä. Jotenkin se alku oli niin kova, ettei jatko voinut millään vastata odotuksia.
huuru
Posts: 18
Joined: Tue Jan 27, 2015 5:57 am

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by huuru »

Munamankeli wrote:
huuru wrote:
Munamankeli wrote:Vuosina 1987-1991 Guns N’ Roses hallitsi maailmaa. Axl Rose oli tuon maailman kuningas.
Mikä juttu tää on, että 1987-1991? Use Your Illusion kiertue tykitti kuitenkin huipulla ihan sinne heinäkuuhun 1993 asti jolloin viimeiset esiintymiset tehtiin. Kiertue saavutti yli 7 miljoonaa myytyä lippua, niin en ihan täysin ymmärrä, miks se hurmos ois muka jo 1991 loppunut...
Nirvanan 'Nevermind' ilmestyi 1991 ja nousi listojen kärkeen 1992. Valta vaihtui, vaikka kauppa kävi myös GNR-puodissa. Arvostusta ja hallintaa kun ei mitata pelkkien myyntilukjen perusteella.
"
Nirvana ei kuitenkaan kerännyt kuin kärpäsen paskan yleisöstä keikoilla verrattuna GN'R:ään, niin en nyt ihan tiedä mikä valta siinä vaihtui. Koko grunge-hypetys on niin median luomaa huttua että paikoin tekee mieli nauraa kun porukkaa vaahtoaa.
ovassa-8
Posts: 212
Joined: Mon Jan 06, 2003 7:42 pm
Location: Hyvinkää Rock City

Re: GUNS N' ROSES, etc.

Post by ovassa-8 »

Joo, ei se Gunnarien megasuosiota, tai "valtaa" yhdessä Metallican ja U2:n kanssa musiikkimaailman huipulta heiltä vienyt. itseasiassa monet samat fanit diggasivat sekä Gunnareita että Nirvanaa. Tuli vain uusi tuulahdus musiikkimaailmaan takavasemmalta, kun vain hetki sitten musiikkimaailma oli tottunut speedmetalliin ja Gunnarien ja ehkä jopa Skid Rown ja Black Crowesin katu-uskottavampaan hard rockiin.
Post Reply