Doom metal

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Lane
Posts: 287
Joined: Mon Sep 09, 2002 1:40 pm
Location: Where the slime lives
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Lane »

Venälänen Abstract Spirit tarjoilee funeral doomia neljän levynsä edestä Bandcamp-sivullaan. Suosittelen.
Last edited by Lane on Thu Feb 06, 2014 9:39 am, edited 1 time in total.
Häpeä
Posts: 29
Joined: Thu May 27, 2010 7:11 pm
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Häpeä »

Niin, ja Esotericmaisuutta (ja samoja tyyppejä) löytyy kovasti Lychgatesta.

http://lychgate.eu/
Zhema
Posts: 664
Joined: Sat Feb 16, 2008 9:19 pm
Location: Helsinki

Re: Doom-metal

Post by Zhema »

Tuli uusimmasta Iron Fististä bongattua semmonen bändi kun Capilla Ardiente. Kävin justiinsa "Bravery, Truth and the Endless Darkness" levykäisen hakemassa ja perskeles, hyvin jytisöö! Jos Solitude Aeturnus, Candlemass tai Procession uppoaa, niin uppoo tämäkin. Sisältää jäseniä Processionista.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Zhema wrote:- - Capilla Ardiente - -

Jos Solitude Aeturnus, Candlemass tai Procession uppoaa, niin uppoo tämäkin.
Meikä on kivenkova Solitude Aeturnus -faniboikka, samaten Candlemassin Epicus on mm. tärkeimpiä teoksia ikinä. Mutta sit esim. Procession tai Capilla eivät uppoa lainkaan. Ns. "epic doom" on toki itselle helvetin tärkeä ja kovaa koliseva tuomionlaji, mutta omaan makuuni oikeasti hyviä bändejä (tarkemmin siis ehjänä kokonaisuutena toimivia yhtyeitä) on lopulta valitettavan vähän, siis sellaisia, joiden kanssa ei leviäisi pälli viimeistään siinä vaiheessa, kun laulaja avaa suunsa, vaikka muutoin biiseissä hyviä juttuja olisikin. Läjäpäin on tullut käytyä alan nimikkeitä ajan mittaan läpi, ja uuden & mahdollisuuksien mukaan positiivisesti yllättävän etsinnästä löydän itseni melko usein. Mutta oma tuomioni (*köh*) ainakin toistaiseksi tässä vaiheessa on, että hirvittävän paljon on joko keskinkertaisia tai suorastaan huonoja laulajia juurikin tämän alagenren edustajissa noin yleisesti. Tää Capillan jäbäkin on siinä rajoilla, että jaksaako tuota edes pienessä hönössä vai ei, vaikka biisit itsessään ihan meneviä toki ovatkin. Ei toki sillä, välillä tulee toki palailtua näiden vähemmän iskeneiden pariin uudelleenkin, jos vain hiukankaan on jotain erikoisempaa tai parempaa jäänyt mieleen biiseistä noin muutoin. Ties vaikka jossain vaiheessa viimein kolisisi tämäkin. =)
Dies Irae
Imperiumi Assistant
Posts: 834
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:28 pm
Location: Kallio

Re: Doom-metal

Post by Dies Irae »

Kun noita linkkejä tänne laitatte, niin sellainen pikku toive, että niitä saa myös nimetä. Ei oikein huvita randomilla tsekata, mitä kunkin alta löytää.

Joko vain nimeä ja linkkiä perään tai sitten koko linkin nimeäminen:

HALUAMASI TEKSTI
Zhema
Posts: 664
Joined: Sat Feb 16, 2008 9:19 pm
Location: Helsinki

Re: Doom-metal

Post by Zhema »

Frostheim wrote:
Tää Capillan jäbäkin on siinä rajoilla, että jaksaako tuota edes pienessä hönössä vai ei, vaikka biisit itsessään ihan meneviä toki ovatkin.
No eihän toi nyt mikään Rob tai Messiah ole, mutta kyllä mun mielestä sielä rajan paremmalla puolella. Ehkä sitä on tullut rima matalemmalle kun on niin monta kertaa joutunut luovuttamaan tämän genren bändien kohdalla nimenomaan laulun takia.
haukka_
Posts: 81
Joined: Mon Apr 12, 2004 7:12 pm
Location: Tampere

Re: Doom-metal

Post by haukka_ »

Eeppisestä doomista kun kerta tuli puhe, niin itellä on viime aikoina ollut kovassa huudossa maltalainen Forsaken:

[youtube]s22uWpg3wpI[/youtube]

Dominaeon ja After the Fall levyt on kyllä molemmat kannesta kanteen aika rautasta tavaraa. Erityisesti vokalistin osalta.

Ja While Heaven Wept:iähän ei voi tietenkään koskaan kuunnella liikaa. Vaikka ensimmäisellä kerralla se juuston määrä kyllä vähän säikäytti.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Zhema wrote:- - tai Messiah - -
Messiah on mun mielestäni aivan järkyttävän huono laulaja överivibroineen ja överiteatraalisuuksineen kaikkineen. En voi sietää kyseisen taistelupallon ääntä suunnilleen kuin vain hyvin vähissä erissä. Alkupään Candlemass olis mun mielestäni aivan vitusti kovempaa jos Längquist olis ollut mukana alusta lähtien aina Tales of Creationiin saakka. Mutta mikä vitun aivoitus oli sille lähteä veks debyytin jälkeen ja sit joku vitun Marcolin tilalle. Mulle Johan on SE Candlemassin laulaja yyber alles. Muita en kelpuuta ikinä. Piste. Lowen aikainen matsku puolestaan on siitä paskaa, että biisit itsessään ovat tylsiä, tasapaksuja sekä mitäänsanomattomia, ja siihen päälle muutoin hienon (tai peräti kovimman ikinä!) laulajan ääni on suunnilleen väkisin vain liimattu ja ympätty irrallisena kaiken muun päälle. Eihän se toimi niin yhtään sellainenkaan. Sit taas uudempi välimaaston Candlemass ennen Lowen aikoja muine laulajayrityksineen on jo sit sen verran heikkoa kamaa että ei sitä spedeilyä jaksa enempiä edes kommentoida.

Forsaken on paikoin ihan kohtalaisen ok settiä, mutta jotain määrättyä twistiä ja voimaa jää tostakin mun kirjoissani uupumaan...

Toi nyt edes hiukan parempaa niiltä:
[youtube]AlMpOVfeKog[/youtube]

Mutta toi While Heaven Wept jota kovin moni niin hehkuttaa... Hyvät hyssykät, olen yrittänyt jo lukemattomat kerrat niiden kamaa testailla ja vielä edelleenkin joo ei kiitos helvetti soikoon / vittu morjens -split. Sitä juustoisuutta ja muniin puhaltelua ei kestä oikeasti erkkikään. Meikä edellyttää doomilta "hiukan" enemmän särmää.

PS. No niin elikkäs hehheh. Muutamakin kalja tässä vedetty ja tunteenpalot asian tiimoilta lievästi pinnassa! :D
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Tossa tuli joskus vastaan tommonen kuin Vein:

[youtube]pcrooCMNtW0[/youtube]

[youtube]tuqxrcVzXwA[/youtube]

Mutta jotain uupuu tästäkin. Tavallaan ok, mutta jotenkin lopulta hiukan keskenkasvuista tämäkin.

Altar of Oblivion on puolestaan sarjassamme niitä bändejä, joita olen yrittänyt monet kerrat lähestyä uudestaan, mutta oikeasti vitulla päähän tota laulajaa tässäkin:

[youtube]35BjEYKRdto[/youtube]

[youtube]-iaVn-EYQqM[/youtube]

Italiasta löytyy epic doomia kans jonkin verran, Thunderstorm nyt huomattavimpana, mutta jokin tässäkin mättää:

[youtube]EN8JWttXa28[/youtube]
Zhema
Posts: 664
Joined: Sat Feb 16, 2008 9:19 pm
Location: Helsinki

Re: Doom-metal

Post by Zhema »

:D No ei ihme ettei Felipe Plazan ääni kelpaa.

Kyllä meikäläinen jumaloi niin Epicusta, Nightfallia kuin King of the Grey Ilandsiakin.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Jooh, olen järkyttävän ronkeli. :D

Brittiläinen Solstice on eritoten Lamentationsilla ihan saatanan kovaa settiä, hyvä perkele!!! Tämä pyyhkii lattiaa melko monella muulla:

[youtube]H8gvs6UhpfA[/youtube]

Ei sillä, ei noidenkaan laulaja mikään kovin erikoinen lopulta ole, mutta jotenkin vain sopii tohon yhteyteen hemmetin hyvin. En edes osais lopulta kuvitella muunlaista just tolle levylle, kun tuohon tuotokseen sellaisenaan niin vahvasti ajan myötä tottunut. Biisithän taasen ovat asianomaisella levyllä aivan timanttia.
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Ja vielä on pakko tähän saumaan hehkuttaa Troublea. Ilman sitä olis niin Solitude Aeturnus kuin Candlemasskin jääneet jos eivät ihan nyt syntymättä niin vähintään olleet lopulta jotain ihan muuta. Psalm 9, The Skull, Run to The Light ja S/T ovat merkkiteoksia, silloin, nyt ja ikuisesti.

Just joitain tän tyyppisiä, selkeästi 80-luvun heavymetalimpia juttuja toivoisin myös nykypäivän doomilta:

[youtube]oqNR-_nHZwQ[/youtube]

[youtube]kfhKNE81uQU[/youtube]

Mutta ehkä käyn tästä nyt nukkumaan ja selviämään illan kaljoista.

Jatkakaa / doom on -split. :D \,,/
Poppers vastaava
Posts: 23
Joined: Sun Sep 11, 2011 11:57 pm

Re: Doom-metal

Post by Poppers vastaava »

[youtube]PHPMGMrUSW0[/youtube]
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Doom-metal

Post by Sabbathman »

Frostheim wrote:Messiah on mun mielestäni aivan järkyttävän huono laulaja överivibroineen ja överiteatraalisuuksineen kaikkineen. En voi sietää kyseisen taistelupallon ääntä suunnilleen kuin vain hyvin vähissä erissä. Alkupään Candlemass olis mun mielestäni aivan vitusti kovempaa jos Längquist olis ollut mukana alusta lähtien aina Tales of Creationiin saakka. Mutta mikä vitun aivoitus oli sille lähteä veks debyytin jälkeen ja sit joku vitun Marcolin tilalle. Mulle Johan on SE Candlemassin laulaja yyber alles. Muita en kelpuuta ikinä.
Kiitos aamukaffinauruista! "Taistelupallo"...

Candlemassia minulle ei koskaan kukaan suositellut, oli vain kyselyitä että olenko kuunnellut sitä. Muutaman vuoden verran Candlemass jäi kokeilematta kaikkien muiden bändien paineessa. Taisin itsekseni luulla että se on jotain flegmaattista funeral doom -räkää...No, lopulta Epicus-levyn 25-vuotispainoksen julkaisu-uutisen luettuani päätin kokeilla ko. levyä että mikä se levy ja tämä bändi oikein on. BOOM!!! Tuosta levystä ja Candlemassista tuli heti yksi tärkeimmistä viime vuosien löydöistä minulle. Epicus... on mielestäni kaikkein vahvin Candlemassin levyistä ja pidän kyllä Johan Längqvistin laulusta ihan korvat mustana. Siltikin, Messiaan aikakausi 1987-1992 jyrää meikälle kokonaisuutena aivan mahtavasti ja eniten, varsinkin Nightfall ja Tales...Pidän Candlemassin + albumiakin kovana teoksena, niin Messiaan laulun kuin myös itse musiikin puolesta.

Livetilanteessa toivoisin näkeväni ja kuulevani nimenomaan Messiaan. Erilaisilla livejulkaisuilla juuri hänen laulusuorituksensa ja lavapreesensinsä osuu ja uppoaa, myös ykköslevyn kappaleiden esityksensä ovat maagisia. Jotenkin kun mietinkään Candlemassia niin tämä "taistelupallo" siellä kummittelee. "Taistelupallo"...hah, ei vittu että jaksaa repeillä tähän! Pitäis melkein teettää paita jossa on 2-värisenä varjostuskuvana Messiaan naama ja Candlemassin logon tekstillä TAISTELUPALLO.

Vanhemmat kaverini, jotka a) eivät suositelleet tätä bändiä minulle vaan kyselivät vain ja b) ovat kuunnelleet Candlemassia 80-luvun lopulta lähtien, vannovat myös Messiaan nimeen. Toinen näistä kieltäytyi lähtemästä suosikkialbuminsa Ancient Dreams -juhlakeikalle koska ei ollut "munkkia" mukana. En minäkään lopulta lähtenyt, yksin kun olisi pitänyt (taas) reissata.

Onneksi keikka on nyt tulossa Jalometallissa. Mats Leven laulajana, ei se mitään koska arvostan Matsia laulajana ja onhan hän vakuuttanut hyvin Candlemassinkin laulajana.

20th Anniversary Party DVD on vielä katsomattomana hyllyssä, siellähän on Johan Längqvist ja Tony Martin vierailijoina - pitääpä tykittää se pian!
Frostheim wrote:Muutamakin kalja tässä vedetty ja tunteenpalot asian tiimoilta lievästi pinnassa! :D
Kun lukee tekstejäsi näistä eri bändeistä, käy mielessä että pitäisi järjestää johdollasi jonkinlainen Welcome To The Land Of Doom -iltama jossa opastat läpi doomin iloisen maailman...
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Sabbathman wrote:TAISTELUPALLO.
:D

Marcolinin ajan levyt toimivat kyllä muutoin, vahvaa ja ikonista materiaalia toki kaikilla tuotoksilla. Messiahin ääntä olen tosiaan ajan mittaan kestänyt varsin vaihdellen ja enimmäkseen pienemmissä erissä. Joskus saattanut kuunnella kuin huomaamattani kokonaisen levyllisen tai parikin putkeen, kun taas jonain toisena kertana stoppi iskenyt jo parin biisin jälkeen. Ajan mittaan olen alkanut sietää ääntä kumminkin paremmin, etten oikeastaan jaksa asiasta nykyisin enempiä stressata.

Tuo mainittu 20th Anniversary löytyy itseltäkin, katsomisen arvoista kamaa ehdottomasti. Biisi "Where the Runes Still Speak" on muuten tuossa livenä vedettynä n. tuhat kertaa munakkaampi kuin levyllä (Chapter VI).
Sabbathman wrote:Kun lukee tekstejäsi näistä eri bändeistä, käy mielessä että pitäisi järjestää johdollasi jonkinlainen Welcome To The Land Of Doom -iltama jossa opastat läpi doomin iloisen maailman...
Heh, ei kai sentään. Olen sellaiseen yhtäältä liian valikoiva, ja toisaalta onhan täällä muitakin tämän alan "olennaisista" bändeistä tietäviä paljon. Jokainen kumminkin kokee asiat eri tavoin, hakee eri juttuja ja pitää eri asioista, ja varmaan siis parempi, jos itsekukin esim. googlettelee ja youtubettaa kaikessa rauhassa omalla ajallaan vain. =)

Vaikka doom sen monissa muodoissa onkin ollut itselle jo vuosikaudet se merkittävin juttu sekä pohjana kaikelle sittemmin tapahtuneelle toimimiselle ja tarkastelulle, ovat kaikenlaiset Messiaan, Disciplen ym. mestareiden, tietäjien ja suunnannäyttäjien tittelit/manttelit jaettu ajan saatossa jo muualle.

Ei sillä, tokihan fiilistely- ja kaljoitteluiltamat noin rennommin kiinnostavat aina. :)

Eikä noista meikän aiemmista kaljakoohotuksista kannata sen kummempia välittää. Keep on dooming / kippis -split vaan! \,,/
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Frostheim wrote:Biisi "Where the Runes Still Speak" on muuten tuossa livenä vedettynä n. tuhat kertaa munakkaampi kuin levyllä (Chapter VI).
Muistinpa just että kyseinen pätkähän löytyy tubestakin, kas tuossa:

[youtube]KecNY8hbzfc[/youtube]

Thomas Vikströmin ääni tosin on omaan makuuni hiukan turhan kireä ja vois ehkä kummuta ikään kuin "syvemmältä kropasta", nyt kun soundaa ääni paikoin enemmän sellaiselta "huutavalta päältä" kuin "jylisevältä keholta". Onpahan taas kuvailut. :D Mutta siis, muutoin potkii tuo live-versio soundillisesti hiton kovaa. \o/
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Stoner-sludge-doom-muu räkä

Post by Sabbathman »

Tämä viikko on mennyt Candlemassin, Memento Morin ja Avatariumin tuotannon parissa. Onneksi nyt Jalossa nähdään Candlemass mainion Mats Levénin kanssa (harmi jos päätykki Leif ei ole mukana vielä silloinkaan), vaikka itse "Taistelupallo" loistaakin poissaolollaan.

Niin, meinasin kysyä tuolla "Missä he ovat nyt?" -ketjussa että missä tämä Messiah Marcolin nykyään menee ja miksi ihmeessä hän ei rundaa omalla nimellään esittäen Candlemassin ja Memento Morin biisejä? Lähtisin välittömästi vaikka Helsningforssiin katsomaan!
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Tuli kaikkea randomia selaillessa vastaan tänään jenkkiläinen tulokas Crypt Sermon. Sen verran on juuh ok, että lähti tänä vuonna ilmestynyt debyyttilevy juuri hankintaan.

[youtube]gPpMVkOTREE[/youtube]

Sorcererin uusin "In The Shadow of the Inverted Cross" pyörinyt soittimessa viime päivät. Oli hyvä kun Tallinnassa astuin Viru Keskuksen levykauppaan sisään, kiersin kovaa vauhtia pallit tanassa hyllyn toiselle puolelle, jaa oho kappas tossa toi Sorcerer ja eiku kassalle ja äkkiä pois. :D

Vittu muuten kun toi Memento Morin "Songs for the Apocalypse Vol. IV" onkin hankalasti enää mistään löydettävissä. EDIT: Eikäku hehheh löytyipäs! \o/
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Doom-metal

Post by Sabbathman »

Kurjuuden kuninkaat – My Dying Bride uraa läpikäyvässä haastattelussa

Death/doom-instituutio My Dying Bride juhlii 25-vuotista taivaltaan.
Mukavuudessa vellomisen sijaan yhtye luottaa kovan työn aikaansaamaan
tulokselliseen evoluutioon.

Markus Laakso
09:00 - 01.11.2015

http://www.inferno.fi/uutiset/kurjuuden ... attelussa/
Maxim
Imperiumi Crew
Posts: 1863
Joined: Sun Aug 25, 2002 10:05 am

Re: Doom-metal

Post by Maxim »

Herem pisti vaivihkaa uusimman levynsä, III, julki Bandcampin kautta:

[bandcamp]1117441186[/bandcamp]
mega
Posts: 1592
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Doom-metal

Post by mega »

Ordogin viikon päästä julkaistava "The Grand Wall" nyt Infernon ennakkokuuntelussa
R80
Posts: 52
Joined: Fri Mar 05, 2004 5:31 pm
Contact:

Re: Doom-metal

Post by R80 »

"Finland's most ancient purveyors of Doom Metal, Spiritus Mortis, are back with a vengeance! Seven years have passed since their previous offering The God Behind The God, also their first featuring ex-Reverend Bizarre vocalist Albert Witchfinder. The fourth album The Year Is One is a mirror to your childhood's occult fantasies. It is what you thought you heard when listening to your favorite headbanging music - even though those bands actually sang about driving fast cars, sex and drugs, whereas Spiritus Mortis' material really does deal with black magic and necrophilia. It is as heavy and evil as one can get without slipping away from the world of pure old school heavy metal.

Prepared with the kind of passion and time-consuming concentration that is fitting of the Doom Metal genre, The Year Is One was several years in the making, and the dedication is palpably present in the music. The band's roots in Dio-era Sabbath sounds are there, but the men play with a heavy-handed, yet melodic vigour rather unusual in the genre . Albert Witchfinder's voice carries a newfound joy of expression, and he delivers his bedtime stories about demon summoning and corpse violation as if possessed by evil genius."

http://teamrock.com/feature/2016-11-07/ ... tus-mortis


http://marcomanzi.kuvat.fi/kuvat/2016/N ... us+Mortis/

https://www.youtube.com/watch?v=014DNEm ... e=youtu.be

Uusinta uutta SM-tavaraa myynnissä myös yhtyeen kautta.

POSTEINEEN
- The Year Is One CD 15 euroa
- The Year Is One tuplavinyyli 26 euroa
- The Year Is One T-PAITA (koot S-XXL) 20 euroa. Vain meillä myynnissä. SM logolla ja asiaan sopivalla hautausmaakuvalla varustettu paita mustavalkoisena.

Ja jos kaikkia ottaa, niin hinnoista sovitaan.

Yhteyttä spostiin jussi(at)spiritusmortis.com
Frostheim
Imperiumi Assistant
Posts: 328
Joined: Tue Oct 15, 2002 7:08 pm
Location: Waves of Retro
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Frostheim »

Juuh elikkäs, maailman hienoin mies ja maapallon kovin artisti Scott "Wino" Weinrich ja uudet The Obsessed -hommat. Uusi levy "Sacred" julkistuu Relapsen kautta 7.4. \o/

http://www.blabbermouth.net/news/the-ob ... streaming/

[youtube]BiQofYI7K7w[/youtube]

[youtube]kx8C0R1HQdk[/youtube]

HARDROCKING BIKER DOOM \,,/
Hakkapeliitta
Posts: 348
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:32 pm
Location: Keiteleen rannalla
Contact:

Re: Doom-metal

Post by Hakkapeliitta »

Minotaurin "II" - levyn Lp version lay-outit valmistuivat eilen, ulos parin vuoden jumittamisen jälkeen SVARTilta tässä kevään aikana.
Jotain näyttiä tulossa varmaan jo iltasella.

12" Lp w/ poster. 500 kpl.
rotten masturbator
Posts: 10
Joined: Tue Nov 13, 2012 3:38 pm

Re: Doom-metal

Post by rotten masturbator »

Ritual Mistiltä uusia biisejä.
Post Reply