Spotify

Valikoidut off-topic-aiheet
Post Reply
StuG
Posts: 825
Joined: Sun Mar 09, 2003 10:25 am

Re: Spotify

Post by StuG »

Lainausta:

Mitä bittinopeutta Spotify käyttää suoratoistossa?
Spotify käyttää suoratoistossa kolmea laatuluokitusta. Ääniformaatti on Ogg Vorbis.

~96 kt/s
mobiililaite: normaali laatu

~160 kt/s
työpöytäkone ja verkkosoitin: normaali laatu
mobiililaite: korkea laatu

~320 kt/s (vain Premium-tilaajien käytettävissä)
työpöytäkone: korkea laatu
mobiililaite: erinomainen laatu


-----

Minulle tuo 320 on ihan riittävä.
Kari Koskinen
Posts: 302
Joined: Sun Aug 25, 2002 10:55 am
Location: Turku
Contact:

Re: Spotify

Post by Kari Koskinen »

cfe wrote:CDEX on hyvä, LAME kääntäjän takia. 320kbps tai alt-preset-standard vbr välillä 32 -320kbps tulee tehtyä jolloin tuossa vbr:ssä keskiarvo osuu noin 220kbps kohdalle, kyseessä on siis pakkauskokoa musiikin dynamiikan mukaan vaihtava tyyli, en erota sitä maksimilaadusta mitenkään.
Sama homma, samat tavat.

CDex tosiaan hemmetin hyvä kunhan vaan konffaa säädöt kohdilleen. Meikällä rippaukset menee ulkoiselle kovalevylle, jossa on musakansiossa kansiot jokaiselle kirjaimelle. CDex konfattu rippaamaan levy siten, että kunhan vaan vaihtaa esmes. Anthraxin kohdalla hakemistoksi A-kansion, niin levy menee automaattisesti Anthraxin kansioon ja nimettynä näin: Anthrax-1987-Among The Living, eli kuri ja järjestys pysyy.

Sen olen tosin huomannut, että siinä missä hiukan vanhempien julkaisujen tiedot löytyy tietokannasta automaattisesti todella hyvällä prosentilla, niin uudempien levyjen kohdalla tietoja ei läheskään aina ihan tuoreeltaan vielä löydy. Mutta ne nyt saa äkkiä cut & paste -meiningillä vaikka Metal Archivesista.
Mr Rami
Posts: 646
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:02 am
Location: Piispanristi

Re: Spotify

Post by Mr Rami »

Linuxilla taas Audex on kätevä rippauksessa, tukee kattavasti eri pakkaustapoja ja muutenkin kaikki tarvittavat ominaisuudet löytyvät. Itse käytän LAME:a ja --preset extreme -vipua, äänenlaattu on tällöin ihan riittävä (korkein variable bitrate -laatu). Ikävä kyllä satunnaisesti tulee vastaan levyjä, jotka kaatavat Audexin, jolloin rippaus täytyy tehdä komentoriviltä suoraan LAME:a käskyttäen.
cfe
Posts: 2208
Joined: Tue Sep 03, 2002 1:00 pm
Location: tre
Contact:

Re: Spotify

Post by cfe »

Mr Rami wrote: Itse käytän LAME:a ja --preset extreme -vipua, äänenlaattu on tällöin ihan riittävä (korkein variable bitrate -laatu).
Olen joskus ajatellut itsekin siirtyväni tähän, mutta mielestäni paras laatu/koko kompromissi saadaan alt-preset-standard astuksella. Kuinka isoa kbps:ää tuo extreme keskimäärin tekee?
Nuclear Holocaust
Posts: 2770
Joined: Wed Dec 31, 2003 8:44 pm
Location: Kotka
Contact:

Re: Spotify

Post by Nuclear Holocaust »

Jaahans' ei oikein napostele konffailu yms. säätäminen joten taidan tyytyä rippailussa tuohon WMP:iin.

Lyhyemmän levyn se surauttaa muutamassa minuutissa joten matemaattisesti vajaa 300 levyä pitäisi ottaa maks. 15 tuntia.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Spotify

Post by Jussi »

Nuclear Holocaust wrote:Jaahans' ei oikein napostele konffailu yms. säätäminen joten taidan tyytyä rippailussa tuohon WMP:iin.

Lyhyemmän levyn se surauttaa muutamassa minuutissa joten matemaattisesti vajaa 300 levyä pitäisi ottaa maks. 15 tuntia.
Miehän en: konffaa.

Em. CDexällä siis. Biisinnimen hakemista voisi koettaa, vaikka veikkaan että siltikin menee omien fobioiden mukaiseksi säätämiseksi. Eihän siitäkään mitään tule, jos joku avulias wänkkeri ei ole laittanut sinne kappaleennimen jokaista alkavaa sanaa Isolla Kirjaimella :worried:

Onneksi me jutellaan täällä oikeista (TÄRKEISTÄ) asioista, eikä siitä miten pari keijoa on heivannut pyörätelinettä tillanderin ikkunasta laavantaina :!:
korrosive
Posts: 131
Joined: Wed Mar 23, 2005 7:34 am
Location: Kotka

Re: Spotify

Post by korrosive »

Hah! En ole siis ainoa, jota nuo isot kirjaimet väärissä paikoissa ja liiallisesti käytettyinä ärsyttävät. :P Oli aika rasittavaa hommaa omaa pientä levykokoelmaa ripata tuolla kehutulla CDex:llä, kun sai kytätä biisien oikeinkirjoitusta. Tosin siihen hommaan tuo softa on kyllä paras mihin on tullut törmättyä. Säädöt kuntoon, levy sisään, napin painallus, muutaman minuutin odotus, levy ulos ja takaisin hyllyyn. Ei voisi paljon helpompaa olla. Eniten vaivaa tuossa oli levykoteloiden kiikuttelussa ja availussa, mikä oli kyllä tuota rasittavaa puuhaa.
Heinrich von Totschlag
Posts: 736
Joined: Sun Jul 27, 2003 8:13 pm
Location: Hauptstadt Höllesinki

Re: Spotify

Post by Heinrich von Totschlag »

^Selataan niitä CDexän valikoita. Sieltä saa kaikkien sanojen alkuun ISOT tai pienet kirjaimet (ja jonkun välimuodonkin) kahdella klikkauksella. Saapi juuri sellaiseen wänkkeröintikirjainkokoon jonkun muun naputtelemat tekstit kuin mikä sattuu itseä huvittamaan.
Nuclear Holocaust
Posts: 2770
Joined: Wed Dec 31, 2003 8:44 pm
Location: Kotka
Contact:

Re: Spotify

Post by Nuclear Holocaust »

Jess' nyt tuli tehtyä regressiivinen päivitys soittolaitteistoon ja kasettidekki nököttää pinossa. Pääsee taas luukuttamaan vanhoja demokassuja ysäriltä. Olkoon tämä minun pienimuotoinen mielihyvää tuottava antiteesi ja keskisormi kaikille "Spotify-runkkareille". 8)
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Spotify

Post by Jussi »

mikaw wrote:CDex:ssä on mahdollisuus, että nimet haetaan netistä.
Mitenkä?

Vaiko: vitut. Ei tahdo noilla Read From.. -jutuilla löytää esim. kirjaston uudelle D-A-D:n 30 Years 30 hits -kokikselle mitään :(
Heinrich von Totschlag
Posts: 736
Joined: Sun Jul 27, 2003 8:13 pm
Location: Hauptstadt Höllesinki

Re: Spotify

Post by Heinrich von Totschlag »

^Ensin asetukset kuntoon: options > settings > remote CDDB -välilehti. Syötä sinne seuraavat tiedot:

- Valitse CDDB-palvelu (systeemin valmiiksi ehdottama freedb.freedb.org http 80 on ihan jees.
- Anna sähköpostikenttään joku mailiosoite, ei tarvitse olla aito.

Noilla pitäisi pärjätä. Sitten kun lyöt levyn tietokoneeseen ja CDex tunnistaa sen (ts. listaa oikean määrän audio track -nimisiä biisejä) klikkaat toiseksi alimpana ohjelman oikeassa reunassa olevaa pikakuvaketta ("get album information from remote CDDB". Nyt biisit saavat oikeat nimensä - jos joku avulias aatu on ne tietokantaan naputellut.

Jollei levyä tietokannassa ole, siitä tulee virheilmoitus. Silloin naputtele ne CDexään itse (tai kopypeistaa Metal-Archivesista kuten minä teen) ja tee muulle maailmalle hyvä työ lähettämällä ne CDDB-tietokantaan valitsemalla CDDB-ylävalikosta "submit to remote freedb". Muista asettaa myös genre ja levytysvuosi.

Jos näillä ohjeilla ei onnistu, niin seuraavaksi väännetään ratakiskoa.
mikaw
Posts: 148
Joined: Sat Jul 31, 2004 4:27 pm
Location: Helsinki

Re: Spotify

Post by mikaw »

Semmoisen olen myös huomannut, että jos jossain tapauksissa nimet voi olla hölmösti esim. kaikki isoilla kirjaimilla, mutta kun ohjelmassa tekee uuden haun se voi löytää paremman "version". Tiedä sitten mikä tuon aiheuttaa. Suurin osa kyllä on ihan ok, mutta silloin tällöin on ollut kummallisuuksia.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Spotify

Post by Jussi »

^^ Kits, olisi varmasti onnistunutkin, mutta kun juuri starttasin CDexin uudestaan, a vot! Ne biisit, kaikki 15 Disneyland After Darkin levyltä 1, tulivat siihen paikoilleen nimineen. Kun en eilen joutanut alkaa naputtelemaan; mitä tosin on tullut kymmenisen vuotta tehtyä. Tulevatpahan OIKEIN, vrt. alla.
mikaw wrote:jossain tapauksissa nimet voi olla hölmösti esim. kaikki isoilla kirjaimilla
Just noinhan ne pitää ollakin :D
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Spotify

Post by Ice »

Spotifyn hinnannousu tosiaan johti itselläni Premiumin lopetukseen, kuten täällä pari sivua sitten tuli todettua. Nyt Deezeriä olen kuukauden ajan käyttänyt, ja on kyllä loistava kun ilmaiseksi saa kuunneltua levyjä kuin levyjä ilman mitään mainoksia (Spotify) tai automaattista keskeytystä (Grooveshark "Are you still there?"). Ei ole tarvinnut miettiä sitten paluuta Spotifyhyn, koska ei omaan korvaan maksullisen laatu ole tätä Deezerin ilmaista kummempi ja valikoimat molemmissa yhtä hyvät, eli Deezer ylivoimainen uuden musiikin kuunteluun ja tutustumiseen. Tosin niin, että soi itsellä tuosta tv:seen ja kajareihin yhdistetystä pöytäkoneesta, jos käyttää samalla koneella samanaikainen netissä surffailu katkoo ääntä välillä. Mahtavaa kuinka hyvin erilaista uutta musiikkia löytyy tuoltakin, kun tänään soinut Level 10, Angelus Apatrida ja nyt Archgoat. Isot suosittelut siis täältä Deezerille.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1617
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Spotify

Post by Serpent »

Onko jo Tidalia kokeilleita täällä?
Cursarion
Posts: 941
Joined: Sun Jan 27, 2008 1:09 pm
Location: Joensuu (/Kajaani)

Re: Spotify

Post by Cursarion »

Jaa, rippailukeskustelu. CDex. LAME.

Noin yleisesti rippausta ei kannata juosten kusta, kun hyvin pienellä vaivalla ja sillä että odottelee vähän tietokoneen raksuttelua saa huomattavasti parempaa jälkeä. Jo siitä levyn lukemisesta alkaen.

CDex:ää käyttelin reilun vuosikymmenen, mutta tuossa hiljattain tajusin, että CDex ei tue raitojen indeksejä ja että olisi ihan hyvä jos tukisi. Pienen etsimisen pohjalta tiedän vain yhden softan joka tukee - Exact Audio Copy. Ei ole ollut syytä palata takaisin CDex:ään sen jälkeen. Vähän CDex:ää monimutkaisempi softa, muttei kuitenkaan mitään tutkintoa osaamisekseen vaadi. Ja on siinä toki mukana ilmeisesti jokin vielä kehittyneempi lukuvirheidentorjuntamekanismi, sopii hyvin kerralla & kunnolla -mentaliteettiin. Plus softa tarvittaessa aika hyvin tunnistaa ja poistaa hiljaisuuden kappaleiden väliltä automaattisesti.

Jos laatu on tärkein asia niin tallennusmuotona kannattaa käyttää flacia. Jos levystä haluaa varmuuskopion, ei niinkään kuuntelukopiota niin flac/ape+cue on ihan hyvä vaihtoehto.

Jos laadun ja tilan kanssa haluaa optimaalista balanssia, niin kannattaa hakea uusin LAME (3.99.5) ja antaa sille asetuksiksi joint stereo, -q 0 ja -V 0. Vanhempien LAME-versioiden tuottamien korkeimpaa laatua olevan VBR:n ja CBR:n välillä oli havaittavissa eroja, mutta tämän version kanssa en ole havainnut eroja edes spektrogrammeista. En näe oikein mitään syytä käyttää enää pelkkää 320 kbps:ää, kun ilmeisestikin tuo nykyinen paraslaatuinen VBR ottaa siitä lähinnä ilmat pois ja tilaa säästyy esim. 20%. Siihen liittyy tuo Joint stereo -asetuskin. Nimi ei ehkä sano hirveästi, mutta se käytännössä optimoi tilansäästöä sen mukaan kuuluuko molemmista kanavista sama meteli.

Tuo q ei ehkä myöskään ole kovin tuttu asetus tai edes konsepti, mutta sekin liittyy vahvasti laatuun. Akseli on vain aika-laatu, ei tila-laatu kuten bitraten kanssa. Tai no, nostaa tuo VBR:n tapauksessa bitrateakin, mutta lähinnä saadaan käytettävästä bitratesta kaikki mahdollinen irti käyttämällä enemmän laskentatehoa vaativia algoritmeja.

Sitten vielä sellainen vinkki kuin replaygain-tagit ja niiden album gain -asetus. Levyjä tosiaan tulee kovin erilaisilla äänenvoimakkuuksilla, ja ero jonkun 80-luvulla painetun levyn ja nykyaikaisen loudness war -hirviön välillä voi olla melko iso. Ärsyynnyin jo vuosia sitten siihen, että albumin vaihtuessa joutui käymään volyyminamikalla, kun juuri alkanut levy tuli minimaalisen hiljaisella tai vaihtoehtoisesti räjäytti vaikut korvista. Nähdäkseni paras ratkaisu siihen on softa, joka laskee albumin äänentason ja tallettaa metatiedot tageihin. Mediasoitin sitten lukee äänitiedoston ja katsoo tageista miten paljon äänentasoa pitää säätää ja mihin suuntaan. Analyysiin menee pari minuuttia per levy, se tarttee tehdä vain kerran, ääni/tiedostot eivät kärsi ja muutokset on tarvittaessa helppo peruuttaa. Tilanteena pelkästään win-win-win-win.

Vaihtoehdot album gain -asetukselle ovat track gain -asetus, joka laittaa kappaleet samalle tasolle yksittäin, eli albuminsisäinen dynamiikka menee hukkaan, ja jossain mahdollisesti vastaan tuleva constant gain -asetus, joka laittaa kaiken samalle tasolle, eli kappaleensisäinenkin dynamiikka menee hukkaan ja musiikista tulee aika lailla kuuntelukelvotonta (plus äänitiedostot voivat mennä korjauskelvottomaan kuntoon).
Ilmarinen

Re: Spotify

Post by Ilmarinen »

Tunnustan, että tähän asti olen hankkinut miltei kaiken musiikkini laittomasti netistä. Nyt himeman vanhentuneena ja viistastuneena, ja koska opintotuki vaihtui astetta suurempaan työmarkkinatukeen, päätin eilen, että piratismi saa nyt jäädä. Eli tarkoitus olisi alkaa ostaa uusi musiikki, sekä pikkuhiljaa myös ostaa kovalevyltä löytyvien piraattien tilalle lailliset versiot.

Missä muodossa musiikki kannattaa hankkia jotta artisteille jäisi eniten käteen, koska tarkoitukseni olisi nimenomaan tukea kuuntelemiani bändejä? Spotify jää vissiin heti pois laskuista, mutta onko levyn ostaminen fyysisesti bändille parempi kuin sen ostaminen tiedostoina jostain nettikaupasta? Entä onko väliä mistä musiikin ostaa, esim. bändin omilta sivuilta vaiko jostain musiikkikaupasta, esim. Levykauppa X?
cfe
Posts: 2208
Joined: Tue Sep 03, 2002 1:00 pm
Location: tre
Contact:

Re: Spotify

Post by cfe »

Ilmarinen wrote:Missä muodossa musiikki kannattaa hankkia jotta artisteille jäisi eniten käteen, koska tarkoitukseni olisi nimenomaan tukea kuuntelemiani bändejä? Spotify jää vissiin heti pois laskuista, mutta onko levyn ostaminen fyysisesti bändille parempi kuin sen ostaminen tiedostoina jostain nettikaupasta? Entä onko väliä mistä musiikin ostaa, esim. bändin omilta sivuilta vaiko jostain musiikkikaupasta, esim. Levykauppa X?
Aika monella on pienemmällä bändillä on diili, että digimyynti menee 100% bändin taskuun ja usein myynti tapahtuu bandcamp.com:in kautta.

EDIT: Tämä on toki aina tapauskohtaista, mutta karkeasti arvioituna jos digikauppa on lafkalla, vie se osan, mutta jos se taas on bändillä itsellään, voi vahvasti veikata että rahat menevät suoraan bändille.

Fyysisissä formaatissa lafka ottaa aina omansa. Pienempien yhtöiden kanssa bändi voi tehdä niin että saa osan levypainoksesta itselleen jonka voi sitten joko myydä ja/tai jakaa promootiona.

Summarum: varsinkin pienemmän levy-yhtiön tukeminen ostamalla levy on eettisesti yhtä hyvä juttu kuin suoraan bändin tukeminen, vaikka tietysti kaikki lafkat ovat nykyaikana helisemässä levymyynnin kanssa ja ovat kiitollisia jokaisesta maksavasta asiakkaasta.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Spotify

Post by Jussi »

Näinkö käy?
Nauti vielä kun voit: Levy-yhtiöt aikovat tuhota ilmaisen Spotifyn

Isot levy-yhtiöt haluavat rajoittaa suoratoistopalvelun ilmaisversion tarjontaa.

Suuret monikansalliset levy-yhtiöt ovat tyytymättömiä musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn vallitsevaan toimintaperiaatteeseen. Spotify tarjoaa käyttäjilleen maksutta valtavan määrän musiikkia, joskin tietyin rajoituksin.

Perjantaina Universal Musicilta kerrottiin talouslehti Financial Timesille, että yhtiö aikoo painostaa Spotifyta rajoittamaan ilmaisversionsa tarjontaa. Universal toivoo, että näin yhä useampi käyttäjä siirtyisi maksavaksi asiakkaaksi.

Kaikkien kolmen suurimman levy-yhtiön - Warnerin, Sonyn ja Universalin - mielipide tuntuu olevan sama. Rolling Stone -lehden haastattelema levy-yhtiölähde kertoo, että yhtiöiden mielestä Spotifyn ilmaisen ja maksullisen palvelun välillä ei ole riittävästi eroa.

- Meidän on kiihdytettävä maksavien asiakkaiden määrän kasvua - mikä on hieman positiivisempi tapa sanoa, että ilmaista on rajoitettava, kertoo suuren levy-yhtiön sisäpiirilähde Rolling Stonelle.

Ilmaisuus loppuu tänä vuonna?

Spotifyn mukaan sillä on yli 15 miljoonaa tilaajaa, jotka maksavat palvelusta. Kaikkiaan aktiivisia käyttäjiä on yli 60 miljoonaa. Toisin sanoen noin 75 prosenttia käyttäjistä ei maksa palvelusta pennin hilua.

Isojen levy-yhtiöiden johtajat ovat ennustaneet, että Spotifyn harjoittama ilmainen suoratoisto tulee katoamaan vielä tämän vuoden aikana.

- Se on väistämätöntä. Jos (levy-yhtiöt) haluavat Spotifyn tilittävän enemmän jokaiselta kuuntelukerralta, sen on veloitettava asiakkailtaan enemmän, sanoo musiikkibisnekseen erikoistunut asianajaja Gary Stiffelman Rolling Stonelle.

Viime vuonna musiikin supertähdistä esimerkiksi Taylor Swift päätti, että hänen uutta albumiaan ei saa jakaa suoratoistopalveluissa.

Palvelu heikkenee

Käytännössä Spotifylla on kaksi vaihtoehtoa. Joko maksullisesta versiosta pitää saada houkuttelevampi esimerkiksi eksklusiivisella sisällöllä, tai ilmaisversiosta on tehtävä yksinkertaisesti nykyistä huonompi. Se tarkoittaisi, että ilmaiseksi kuunneltavan musiikin määrä vähenisi dramaattisesti.

Spotifyn strategia on tähän asti ollut houkutella maksavia asiakkaita vakaalla ilmaispalvelulla. Yhtiö uskoo, että mikäli ilmaista musiikkia rajoitetaan, käyttäjät siirtyvät esimerkiksi piraattisivuille.

Nyt näyttää siltä, että levy-yhtiöiden kärsivällisyys on loppumassa.

Syynä on tietenkin raha. Billboardin mukaan Universalille suoratoistosta kertyneet tulot kasvoivat vuonna 2013 peräti 75 prosenttia, ja suurin osa kasvusta tuli Spotifysta.

Yhdysvalloissa 7,7 miljoonaa eri suoratoistopalveluiden maksullista tilaajaa tuotti levy-yhtiöille yhteensä 800 miljoonaa dollaria tuloja vuonna 2014.
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Spotify

Post by Ice »

Unohtaneet ilmeisen vaihtoehdon, että Spotify hommaisi enemmän mainostajia, jotka sitten maksaisivat meidän musiikinkuuntelun, kuten jo maksavat suurimman osan TV -katselustakin.
korrosive
Posts: 131
Joined: Wed Mar 23, 2005 7:34 am
Location: Kotka

Re: Spotify

Post by korrosive »

Tai sitten parantaisivat palveluaan siten, että ilmaiskäyttäjät alkaisivat maksaa sen kympin kuussa kuuntelemastaan musiikista. Spotifylla tuntuu olevan vastakkainen taktiikka, eli yritetään häätää ne maksavatkin asiakkaat muualle. Esimerkiksi tuota softaa huononnetaan joka kerta, kun päivitystä laitetaan pihalle. Itseä alkanut ärsyttää melkoisesti nämä viimeisimmät neronleimaukset. Soivan biisin kansikuvaa klikatessa ei pääse itse levyn sisältöön, drag&drop toimii vain satunnaisesti, eli esim. soivasta biisistä kiinni ja veto soittolistaan ei pelaa ja pienennettynä hiiri päälle vedettynä softa ei näytä esikatselussa soitettavaa biisiä. Nämä tulivat ensimmäisenä mieleen näistä fiksuista päivityksistä. Uusittu mobiiliversiokin on aivan paska, ainakin Androidilla. Jonkun kilpailijan testaus voisi olla harkinnan arvoinen juttu, mutta soittolistojen siirto epäilyttää. Niitä kun tullut jokunen kasailtua tässä vuosien aikana. Toisaalta ei se ruoho vihreämpää kuulemma aidan toisella puolella ole.
Nuclear Holocaust
Posts: 2770
Joined: Wed Dec 31, 2003 8:44 pm
Location: Kotka
Contact:

Re: Spotify

Post by Nuclear Holocaust »

Kato perhana :o Spotifyhin saa näköjään myös suomenkieliset valikot. Jotenkin niin orientoitunut tuohon Lontoon kieleen, että en ole edes moista kaivannut. Hankalampihan tätä nyt on alkuun suomeksi käyttää.

Ainoa mitä vähän kaipailen on omien kappaleiden lajittelu soittomäärien mukaan. Sieltä olisi vähän helpompi poimia jyvät akanoista.
mape
Site Admin
Posts: 2761
Joined: Thu Aug 22, 2002 6:39 pm
Location: Espoo
Contact:

Re: Spotify

Post by mape »

korrosive
Posts: 131
Joined: Wed Mar 23, 2005 7:34 am
Location: Kotka

Re: Spotify

Post by korrosive »

Ja yllättyneitä olivat? Tänä päivänä se on yksi ja sama missä formaatissa (tuon kokoluokan) artisti uuden biisinsä julkaisee, koska viisi minuuttia julkaisun jälkeen kappale on Youtubessa.
Cursarion
Posts: 941
Joined: Sun Jan 27, 2008 1:09 pm
Location: Joensuu (/Kajaani)

Re: Spotify

Post by Cursarion »

Tuli vastaan tämmönen pitkä ja mielenkiintoinen juttu albumien vuotamisesta: http://www.newyorker.com/magazine/2015/ ... c-business
Post Reply