Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Tintti
Posts: 1017
Joined: Wed Jan 29, 2003 11:18 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Tintti »

Wictorey wrote:Juu, kyllä oli 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa vino pino keski-ikäisiä heviartisteja, joiden piti näyttää, että nyt rymisee. Sama meno oli Ozzylla, Kissillä ja Alice Cooperilla.
Totta. Mutta tuotakin tehtiin monella tasolla ja eihän siinä mun mielestä vikaa ole, jos taiten tehdään. Enin osa yrittäjistä sukelsi kyllä valitettavasti pää edellä lantalaan, mutta onnistuneista ja merkittävistä rankennuksista urillaan voinee nostaa esiin mm. sivutuista Brucen Chemical Weddingin ja Alice Cooperin Brutal Planetin. Omissa kirjoissani siis, ei kai näistäkään kaikki samaa mieltä ole. Paperilla kumpikaan näistä ei varmaan kuvailtuna itseä innostaisi, mutta Chemical Wedding on minusta Brucen paras levy...vähintään...25 vuoteen ja Brutal Planet Alicen kovin levykokokaisuus oikeastaan sitten seitkytluvun.

Voishan jopa sanoa, että Pantera itsekin tuon muutoksen teki :P Tosin ne onnistuivat siinä sivussa ylipäätään luomaan edelläkävijänä jotain uutta. Vanhemmat hevisedät sitten oikeastaan, kaupallisissa paineissa(?), pyrkivät lähinnä hiihtelemään valmiita latuja. Ehkä nimenomaan jossain pakotetussa fiiliksessä se sitten monilla metsään menikin, kun suutari ei pysynyt lestissään.
P.K.
Posts: 1095
Joined: Fri Dec 05, 2008 11:53 am

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by P.K. »

Halford myös yritti tuota Fightin kanssa melko heikoin tuloksin. Ainakin War of Wordsin perusteella.
Balm
Posts: 1200
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:33 pm
Location: Helsinki/Kajaani
Contact:

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Balm »

Priestin äijäthän perustelivat tyylimuutosta sillä, että halusivat Ripper Owensin aikakauden erottuvan klassisesta Priest-saundista. Mutta tuskinpa herra Tim oli tästä kovin innoissaan, kuten ei varmaan siitäkään, että keikkavirettä laskettiin sävelaskeleella, jolloin äijä joutui useinkin lähinnä mölisemään biisit läpi.
el bandito
Posts: 841
Joined: Thu Jan 27, 2005 1:03 am
Contact:

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by el bandito »

Ite tykkään Jugulatorista aika vitusti: huippubiisejä, vaikkakin poikkeaa perinteisestä Priestistä aika lailla. No ehkä Braindead ja Decapitate vähän laahaa, mutta muuten rytisee mukavasti läpi levyn. Demolitionia en omista, vaikka ollut hankintalistalla (ei ilmeisesti kovin korkealla) julkaisusta lähtien. Metal Messiah oli muistaakseni hyvä biisi, ainakin kertsi toimi, säkeistöt taisi olla vähän erikoisia.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Jussi »

Balm wrote:Onhan esim. Blood Suckers hyvä biisi Demolitionilta, ja vaikkapa Feed On Me ja Machine Man. Turhan paljon vaan niitä pörinöitä sisältelee biisit. Jos useammin mentäisiin suoraan asiaan, olisi levy kuunneltavampi.
Totta, kuten myös mainitut One On One, Metal Messiah, sekä lisäksi Lost And Found + tämä
[youtube]3FJez41Orcg[/youtube]
Teutates wrote:Muistui kyllä noista biiseistä mieleen miksi Jugulator ja Demolition on Priestin uran heikoimmat tekeleet.Syy ei ole mainiosti vetävän Owensin vaan tekoraskaiden umpitylsien riffien.Priestille tunnusomaiset melodiat loistavat poissaolollaan.
Tunnelmaa! Ja kyllä mie löydän tuosta hyvää (laulu)melodiaa helpostikin, mutten jaksaisi enää yhtäkään Exciteria tai Screaming For Vengeancea, joista en ole puisevina koskaan tykännyt. Vähän kuin Angel Of Retributionin Demonizer on samaa tylsää kastia.
P.K. wrote:Halford myös yritti tuota Fightin kanssa melko heikoin tuloksin. Ainakin War of Wordsin perusteella.
Hyvä minusta sekin; ei täydellinen mutta sellainen 7½ tai hyvänä päivänä jopa kasin levy. A Small Deadly Space ei enää niinkään. Mutta kunniamaininta tuolla ei tule turhaan; 1993: Land Of The Lost
Wictorey
Posts: 953
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:13 pm
Location: Helsinki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Wictorey »

Tintti wrote:Voishan jopa sanoa, että Pantera itsekin tuon muutoksen teki :P Tosin ne onnistuivat siinä sivussa ylipäätään luomaan edelläkävijänä jotain uutta. Vanhemmat hevisedät sitten oikeastaan, kaupallisissa paineissa(?), pyrkivät lähinnä hiihtelemään valmiita latuja. Ehkä nimenomaan jossain pakotetussa fiiliksessä se sitten monilla metsään menikin, kun suutari ei pysynyt lestissään.
Jännää, kun mainitset Panteran. Pari iltaa sitten analysoin yhdessä keskustelussa tilannetta niin, että Pantera osui juuri thrash metal -buumin loppumetreille ja töytäisi sitten ronskilla otteellaan homman uusille urille. Kun 1990-luvun alkua seurasi muutenkin metallin ahdingon vuodet, niin ehkäpä "megaraskaus" oli sitten ikään kuin Se Juttu.

Kuten itsekin sanoit, kaikki taattojen viritelmät eivät olleet onnettomia. En tarkoittanutkaan sanoa niin, mutta olen jo vuosia sitten pannut merkille, että tuon ajan tendenssi on ylipäätään havaittavissa.
Judez
Posts: 770
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:27 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Judez »

P.K. wrote:Halford myös yritti tuota Fightin kanssa melko heikoin tuloksin. Ainakin War of Wordsin perusteella.
Mulle Fightin War of Words uppoo ihan täysillä, rankkaa tykitystä unohtamatta hyviä melodioita. Peittoaa ainakin omilla listoillani kaiken minkä Priest teki Ripperin kanssa (Jugulatorin hieno Cathedral Spires pääsee lähimmäksi). Tätä Live in Phoenix 1993 tallennetta tulee aina välillä fiilisteltyä:

[youtube]x3b0Ku0yAg8[/youtube]

Jussi wrote:Mutta kunniamaininta tuolla ei tule turhaan; 1993: Land Of The Lost
Nämä unohdetut helmet -listaukset ovat yleensä hyviä, tuolta lähti jo heti Anacrusista kuunteluun!
Pete Bondurant
Posts: 132
Joined: Thu Dec 15, 2011 11:37 am

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Pete Bondurant »

Judez wrote: Nämä unohdetut helmet -listaukset ovat yleensä hyviä, tuolta lähti jo heti Anacrusista kuunteluun!
Loistava bändi, kertakaikkiaan loistava bändi, minkä liian harva tietää! Tutuistuin aikoinaan sattuman kautta Manic Impressions-levyyn mikä iski odella lujaa ja heti perään Screams and Whispers viimeisteli työn. Hieno yhtye!

Muutama vuosi sitten, julkaistiin Suffering Hour (1988) ja Reason (1990) samalla Revisited 2-CD levyllä uudelleen nauhoitettuna. Alkuperäiset levyt löytyvät bändin kotisivuilta ihan ilmaiseksi ladattavaksi. Kuten myös mainitsemani erinomaiset "Manic Impressions" ja "Screams and Whispers" sekä muita julkaisuja. Fyysiset kopiot (CD ja LP) ovat suht harvinaisia, mutta kyllä tuohon hyllyyn eksyi kun jaksoi etsiskellä.

Menee off topiciksi, mutta kehoitan tutustumaan tähän aliarvostettuun "thrash-proge-metal"-yhtyeeseen.

Edit: Pistetään nyt vielä näyte, vaikka menee vieläkin off topic
http://www.youtube.com/watch?v=b3RFVFkkpvA
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Sabbathman »

ROB HALFORD: New JUDAS PRIEST Album Is 'Absolutely Finished'

March 18, 2014

http://www.blabbermouth.net/news/rob-ha ... -finished/

ROB HALFORD: New JUDAS PRIEST Album Is 'Absolutely Finished'

British heavy metal legends JUDAS PRIEST have completed work on their brand new studio album, to be released later in the year.

Speaking to Artisan News at last night's (Monday, March 17) VIP listening party for the Ronnie James Dio tribute album "This Is Your Life" and awards gala at the Avalon in Hollywood, California, JUDAS PRIEST singer Rob Halford stated about the band's new CD (see video below): "The record is finished; it's absolutely finished as of today." He added: "It's a relief. It's a relief because whenever PRIEST makes an album, like any band, you put your heart and soul into it; it is that typical 'blood, sweat and tears.' It's not an easy thing to do 40 years later. But PRIEST has always been up for the challenge of that, and it's one of things that we love to do more than anything else as we move on through our metal years. So this is a great time for PRIEST: 40th anniversary, a brand new record. Life couldn't be better."

In a 2013 interview with Billboard.com, Halford described the new PRIEST CD's sound as "hard. It's heavy. It's something we think our PRIEST fans will be thrilled with. We know we have a reputation to maintain, and we know we have to deliver something really strong and solid. The album is going to be full of all the great things you love about JUDAS PRIEST — I don't think I can say anything more than that without being hung, drawn and quartered."
rss
Posts: 448
Joined: Sun Jan 15, 2006 10:43 pm
Location: VANTAA
Contact:

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by rss »

http://judaspriest.com/Redeemer-of-souls/

[youtube]mhkoNQ-7uRw[/youtube]
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Sabbathman »

No niin, jälleen tämmöinen messias-tyyppinen nimi "Redeemer Of Souls"...Helvetin hieno kansikuva ja vaikka biisi on tasaista/suoraviivaista junttausta niin se jyrää hyvin niin kuin kunnon heavyn pitääkin. Halfordilla on edelleen hieno lauluääni, vaikka ukkoontunut on hänkin.

Tämä on nyt loppuvuoden tärkein julkaisu, jota odottelen.

:evilmosh: THE PRIEST IS BACK!!! :evilmosh:
SabaSaba
Posts: 316
Joined: Thu Sep 13, 2007 5:43 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by SabaSaba »

Sehän kuulosti ihan...Priestiltä.
Jeaqar
Posts: 269
Joined: Tue Nov 21, 2006 12:15 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Jeaqar »

Laiskanpulskea Hell Patrolin sukulainenhan tämä on. Mutta miksi ihmeessä tämä on miksattu näin vituilleen? Kaikki tulee kuin metalliputken läpi soittaen. Toivottavasti ei lopullinen miksaus ole. Biisi ei ihan susi ole, mutta lässähtää kertosäkeessä aivan täysin.
P.K.
Posts: 1095
Joined: Fri Dec 05, 2008 11:53 am

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by P.K. »

Kitara tosiaan kuulostaa aika karsealta tuossa. Voi olla youtuben lisäkompressoinnissa vika myös, mutta ei biisi kovin hääviltä vaikuttanut muutenkaan.
Luxi
Posts: 1282
Joined: Sat Sep 14, 2002 2:50 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Luxi »

Ihan "ok" kuuloinen biisi vain. Ei huono mutta ei aiheuttanut mitään erityisiä säväreitäkään tyyliin että "VUODEN 2014 METALLILEVY ON TÄSSÄ... VIDDULEISSON!!!!"

Mutta heti kun koko levy on joskus kuultu, ollaan taas paljon viisaampia, tuliko tuutista pelkkää saissea vai jotakin paljon vallan parempaa, eiköstä vaan? :wink:
kupteri
Posts: 76
Joined: Sun Aug 11, 2013 1:53 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by kupteri »

Ei iskeny eka kuuntelulla. Vähän valju olo jäi. No ehkä tunkkaiset soundit vaikutti, toivottavasti levyllä ei oo tommonen. Toivottavasti tuo ei oo levyn paras. Tykitystä sen olla pitäis. Liikaa fiiliksiä edelliseltä levyltä, eteenkin laulussa oli samaa. No, vanha setä ei enää pääse korkeuksiin. Harmi kun KK ei oo enää bändissä, sillä ois voinu ehkä olla jotain annettavaa sävellyksille.
steni
Posts: 40
Joined: Thu Mar 18, 2004 3:59 pm
Location: Vantaa Länsimäki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by steni »

Nostradamus ei aikanaan oikein uponnut
ja viimeisin livekin oli hivenen pettymys,
vaikka kävin sen leffateatterissa tsekkaamassa.
Joten noihin verrattuna uusi biisi kelpasi
mainiosti Priest-kaavan rakenteineen.
Jopa Sennheiser HD 650 kautta kuunneltunakin
soundit oli kyllä aneemiset.
Judez
Posts: 770
Joined: Tue Jun 23, 2009 12:27 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Judez »

Perushuttua, ei mitään schaibaa mutta ei mitään tajunnan räjäyttävää matskuakaan. Mutta kyllähän tuon oitis tunnistaa Priestiksi, mikä on aina hyvä juttu.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Sabbathman »

Onneksi tämä biisi onkin juuri tälläistä keskinopeaa raskasta vyörytystä (jonka vain muutama brittibändi todella osaa) eikä mitään trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt-nopeuksia. Suoraviivainen, yksinkertainen, muistettava on the road -heavykappale, joka koukuttaa kummasti ja jaksaa soida uudelleen ja uudelleen. Tästä kasvaa Judas Risingia vastaava junttausralli - minulla oli silloin 9 vuotta sitten aivan samat fiilikset siitä avausbiisistä ja nykyään biisi onkin jo uuden ajan klassikkoveto. Onneksi joku vielä tekee tälläistä vahvaa ja toimivaa PERUSHEAVYÄ eikä mitään teknokikkailua. Jos jostain pitää lähteä uuden levyn promoaminen niin tämähän sopii siihen. Youtubeen ladatun biisin soundeja en lähde arvostelemaan. Pitää kuunnella itse levy sitten heinäkuussa. Priestin viime aikojen julkaisuissa on kyllä ollut voimaa ja balanssia vaikka muille jakaa, luotan siihen nytkin.
Plissken
Posts: 61
Joined: Wed Nov 30, 2011 1:52 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Plissken »

Sabbathman wrote:The Defender -rant.
:lol: :lol:

Perusheavyahan tämä nyt tietysti olikin, mutta sen ikävämmässä merkityksessä. Mitään ei jäänyt mieleen, Halfordin ääni sen kuin heikkenee ja melkoinen B-luokan tribuutti tosiaan Hell Patrolille tämä kappale on. Luulen, että tärkeintä Priestin kaltaisissa bändeissä on se, että niiden uutuuslevyiltä tulee aina pari muistettavaa biisiä, esim. AoR:n Judas Rising, Worth Fighting For ja Angel.
eddie666
Posts: 597
Joined: Mon Sep 01, 2008 8:45 pm
Location: Turkkunen

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by eddie666 »

Aika masentava esitys joka saralla tuo uusi biisi. Oliskohan aika laittaa patujen jo pillit pussiin. Halford kuulostaa jo todella heikolta minkä toki ymmärtää ja biisikin oli täysin mittänsanomatonta läpsyttelyä.
SabaSaba
Posts: 316
Joined: Thu Sep 13, 2007 5:43 pm

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by SabaSaba »

Eipä tuo biisi kyllä ketään kiinnostaisi, ellei artisti olisi näin legendaarinen.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Jussi »

-kuulematta vielä uutta- Muistakaas kuitenkin mitä saatiin kahdella edellisellä levyllä ensimaistiaisiksi: kämänen Revolution ja se jokin, minkä nimeä en muista, mutta kumminkin Nostradamuksen heikoimmasta päästä. Mikä on aika hyvin se...
Metal Mania
Posts: 85
Joined: Sun Aug 16, 2009 5:53 pm
Location: Down in the depths of my fiery home

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Metal Mania »

^Eikös ensimmäinen Nostradamuksen ensimaistiainen ollut itse nimibiisi, eli yksi niistä harvoista tuon levyn kappaleista, joissa oli yhtään mitään järkeä. Toisena sitten War, hyh.

Olihan tuo uusin aivan tusinatavaraa, mutten muuta odottanutkaan.
Munamankeli
Posts: 1165
Joined: Tue Apr 22, 2003 9:10 am
Location: Turku, Helsinki

Re: Judas Priest is back! Uusi levy ja kiertue 2012

Post by Munamankeli »

SabaSaba wrote:Eipä tuo biisi kyllä ketään kiinnostaisi, ellei artisti olisi näin legendaarinen.
Niinpä. Kuuntelin melko monta kertaa Spotifyin kompressiolla kotilaitteiden kautta, mutta munatonta perushölkkää se oli joka vedolla. Demotason tekele. Eikä siinä mitään, jos mukana vain olisi koukkuja ja ideaa. Toki kunniakas brittläinen brändi antaa tälle nostetta, jota moni pikkubändi ei saisi. Harmi ettei Painkiller79 ole enää läsnä hehkuttamassa biisin ansioita ja bändin elinvoimaisuutta. Niihin juttuihin haluaisi melkein itsekin uskoa.
Post Reply