Dreamtale

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
clairvoyant
Posts: 997
Joined: Thu Mar 20, 2003 1:16 pm
Location: Kuusamo
Contact:

Re: Dreamtale

Post by clairvoyant »

"Mieletön himo geneeristä powermetallia kohtaan" olis hieno nimi seuraavalle levylle 8).

Onpas nihkeä arvostelija kyllä.
Cursarion
Posts: 941
Joined: Sun Jan 27, 2008 1:09 pm
Location: Joensuu (/Kajaani)

Re: Dreamtale

Post by Cursarion »

Onhan se vaikeaa jos kaikkia pitäisi miellyttää yhtä aikaa.
Aaro

Re: Dreamtale

Post by Aaro »

Tuo pelkkä vitsi -artikkeli oli itsessään pelkkä vitsi; jutun lienee kyhännyt joku periaateänkyrä joka ei selvästikään ymmärrä hyvän päälle.
Seppänen
Posts: 49
Joined: Wed Sep 30, 2009 9:35 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Dreamtale

Post by Seppänen »

Brittiläinen webzine Low Down listasi Dreamtalen "World Changed Forever" -albumin vuoden 2013 parhaimpien levyjen joukkoon. Allekirjoittanutta lämmittää aina, jos natiivit arvostavat.
"Dreamtale - World Changed Forever I’d never have been able to forgive myself if I didn’t include any power metal in my list, but the truth is that it’s been a fairly quiet year in the middle-earth of metal. Thankfully however, Finland’s Dreamtale were there to save the day with their masterful release of World Changed Forever in April. With this sixth studio album, Dreamtale have a concrete grip on what they’re doing from the beginning as ‘Island of my Heart’ sets the tone moving forward before the irresistible keyboards of ‘Join the Rain’ leave you beaming that power metal smile. The highlight comes in the self-titled ballad that easily stands as one of the finest tracks to come out of the genre for many years as this triumphant record on the whole leaves me thinking that Dreamtale’s future could be as colourful as their album art."
Artikkeli kokonaisuudessaan täällä
matti
Posts: 252
Joined: Sat Apr 12, 2003 4:48 pm
Location: Helsinki

Re: Dreamtale

Post by matti »

Jokainen DT-albumi on ollut vuotensa parhaimmistoa :)
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

Totta, sekä ansaittua tälle uusimmallekin.

Mitähän seuraavaksi; tuleeko sieltä se Ramin kiertueen päätöskeikalla Nukessa mainitsema jännänkuuloinen teos: ~4 "rokkibiisiä" varastosta (referenssinä mahtava New Life, muistaakseni -ainakin 8 brown alea oli pohjien päällä) & (taas muistin varassa) 2 per "ei-Seppäsen-levy" uudelleennauhoitettuina!

Siinä heittelin pyytämättäkin jotain, ja hönöstä huolimatta ihan saattaa olla jopa samoja allaolevassa ehdotelmassani. Myöskin täysin kenenkään pyytämättä :D

Beyond Reality

Heart's Desire - tottakai, kun on aina ollut ykköstoiveeni settiinsäkin. Erkki voi niin hyvin ottaa Hietalan paikan ja Rami pitää omansa kertsissä. Vähän lisää raivoa vielä sotahenkisiin säkeistöihin t. wannabetuottaja

Fallen Star - vaikka hardrockimmat sävyt aina säväyttävätkin täälläpäin, on ehta power varmasti omiaan tälle spesiaalikiekolle. Jos siis totetutuu, toivottavasti!

Ocean's Heart

Angel's Eyes - jonka haluaisin erityisesti kuulla Seppäsen laulamana studioversiona.

If You Will Go - tämän maininta nosti hra Keräsen kulmakarvojakin, sen muistan. Mutta ite olen jo 10 vuotta tykännyt, pitää se laatuslovarikin aina olla.

Difference

Lucid Times - hyvin vähän tarvitsee sanoa tästä; pakollinen mikäli tosiaan tämä CD julkaistaan.

World's Child - toinen ykkössuosikki kolmoslevyltä, ei ikinä soitettu livenä! Joten jospa huomion tuoman arvonnousun myötä soisi jatkossa keikoillakin; sama lehmänhäntä omalla kohdalla kuin Heart's Desirenkin kanssa :)

Entäs teän?
Restoni
Posts: 150
Joined: Wed Mar 30, 2011 12:28 pm

Re: Dreamtale

Post by Restoni »

Lähetään leikkiin mukaan. Tosin ekalta tarvitaan mukaan vähintään kolme kipaletta.

Memories of time
Call of the wild
Dreamland

Kahteen ekaan Seppänen toisi varmasti roppakaupalla lisää poweria, suursuosikki Dreamlandia ei kyllä kannata antaa Seppäsen raiskattavaksi. ;)

Two hundred men
Fools gold

Omasta mielestä itsestäänselvät valinnat kakkoslevyltä, tulivat miettimättä, kun taas kahden muun levyn kohdalla sai raapia hetken aikaa päätään.

Powerplay
Wings Of Icaros

Icaros kuulostaa levyltä hieman löysältä, livena paljon munakkaampi tykitys, eli uudelleen käsittelyyn. Powerplay ansaitsee ehdottomasti paikkansa kunnon levylläkin, eikä pelkästään sinkkubiisinä.
Firewood
Posts: 148
Joined: Fri Mar 18, 2011 2:05 pm
Location: Ii

Re: Dreamtale

Post by Firewood »

Beyond Reality:

Farewell on komea biisi ja voisi toimia hienosti myös Erkin vokalisoimana. Jos ei tuota, niin pidemmistä Heart's Desire kelpaa myös. Toisen noista kaveriksi Call of The Wild tai Fallen Star.

Ocean's Heart:

Two Hundred Men ihan ehdottomasti, mutta mikäs sitten voisi olla se toinen. Monta hyvää vaihtoehtoa, Angels Eyes, Fool's Gold, The Awakening, Garden of Eternity... Sanotaan vaikka Fool's Gold.

Difference:

Secret Door, kamoon! Kaveriksi Lucid Times tai Wings Of Icaros.
Icarus
Posts: 52
Joined: Tue May 10, 2011 3:46 pm

Re: Dreamtale

Post by Icarus »

Ihan mielenkiintoinen juttu jos toteutuu. Ite toivoisin eniten että nuo Hardwaren aikaiset, Shooting Star ja Brave Men, löytyisi levyltä. Upeita kappaleita :P Niiden mukaan Shadow of The Frozen Sun demolta julkaisemattomat biisit (Winds of Change, Wasteland of The Forgotten, Now It's Time ja nimikkobiisi Shadow of The Frozen Sun). Pelkästään noista biiseistä koostuva uusintapainos ois aikamoista nannaa :) Ensi vuonnahan tulee bändillä 15v. täyteen, joten... 8)

Mutta nyt kun alko miettimään mitkä kaksi biisiä ottais kolmelta ekalta levyltä niin meneekin vaikeeksi. Paljon niin hyviä kappaleita joita ei välttämättä edes tarvitsisi tehdä uudelleen. Varsinkin ekalta levyltä on vaikea tehdä päätöstä kun biisi toisensa jälkeen on loistavia. Toisaalta taas, mielellään kuulisi Seppäsen vetämänä monia niistä.

Beyond Reality:
- Fallen Star, Call of the Wild, Refuge from Reality, Heart Desire. Noista kun valitsee mitkä tahansa kaksi niin ei voi mennä pieleen.

Ocean's Heart:
- Angel's Eyes ja Chosen One. Huomattavasti helpompi.

Difference:
- Lucid Times ja Lost Souls tai We are One :roll:
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

Icarus wrote:Niiden mukaan Shadow of The Frozen Sun demolta julkaisemattomat biisit (Wasteland of The Forgotten)
Menee vähän hörhöilyksi, muttei ole julkaisematon, koska Ocean's Heartin (2003) japanibonus Wasteland :!: Jos sulla ei ole, mie voin lähettää vaikka tarpeeksi riittoisaan meiliin.
Restoni wrote:Lähetään leikkiin mukaan. Tosin ekalta tarvitaan mukaan vähintään kolme kipaletta.

Memories of time
Call of the wild
Dreamland

Kahteen ekaan Seppänen toisi varmasti roppakaupalla lisää poweria, suursuosikki Dreamlandia ei kyllä kannata antaa Seppäsen raiskattavaksi. ;)
Tämähän se on kuin onkin hienoa, miten edes minä en kerrankin mussuttaisi, vaikka versioisivat mitä (paitsi paskan Secret Doorin tai Aholan kahta soolohimmailua samalta, mutta tuskin niitä ainakaan).
Nimittäin niin suurella prosentilla on tämän kovin hienon bändin tuotanto, Loistavalla tasolla, että pitää olla kiitollinen ja toivoa samaa (ilman paineita..) myös tulevaisuudelta! Esimerkiksi noista ei mikään haittaisi myöskään omien valintojeni tilalla.

Memories Of Time oli itse asiassa toinen finalistini Fallen Starin paikalle, mutta siihenhän tarvittaisiin myös The Dawn -intro (Hummel Gets The Rockets) Erkin -eikä Pasin- puhumana. Mikäpä siinä, sehän aloittaa tuon levyn!!!
Restoni wrote:Two hundred men
Fools gold

Omasta mielestä itsestäänselvät valinnat kakkoslevyltä, tulivat miettimättä, kun taas kahden muun levyn kohdalla sai raapia hetken aikaa päätään.
Tämä kertonee myös kakkoslevyn, joidenkin kyseenalaistamasta, laadukkuudesta. Kun omavalinta-kaksikkoni oli tyystin toisenlainen. Tosin balladi tällaisen diversiteettiajattelun vuoksi, etteivät kaikki ole pelkkää paahtoa kokonaisuuden kannalta; mutta olen itse tosiaan siitä pitänyt aina kovasti.
Firewood
Posts: 148
Joined: Fri Mar 18, 2011 2:05 pm
Location: Ii

Re: Dreamtale

Post by Firewood »

Tuli noista vanhemmista levyistä ja biisien uudelleenlämmityksistä mieleen, että onko tuota Farewelliä esitetty nykykokoonpanolla? Jotenkin tuntuu, että tuo voisi toimia Seppäsenkin vokalisoimana, vaikka onkin alunperin Natusen Sannan esittämä. Mulla on joku hämärä muistikuva, että olisi jossain tullut missä olen paikanpäällä ollut, mutta toisaalta hämäryysaste on sitä luokkaa, että voin olla täysin väärässäkin.

Anyway, juuri nyt kuuntelussa ja onhan tuo upea biisi! Mutta toisaalta, mikäpä tältä bändiltä ei olisi :) Aika pitkälti yhden käden sormin on laskettavissa ne skipattavat tuotannostaan...
Cursarion
Posts: 941
Joined: Sun Jan 27, 2008 1:09 pm
Location: Joensuu (/Kajaani)

Re: Dreamtale

Post by Cursarion »

Siis sieltäkö on tällaista välityötä tulossa? Näin monennen laulajan kohdalla on kyllä ihan perusteltua äänitellä jotain uudestaan. Ja jos uusintaversioita tulee ja Heart's Desire skipataan niin näytän persettä kaikille, tähän malliin: :moon: Kuitenkin ehkä bändin paras biisi.

Jos kaksi per levy, niin kuusikkoni olisi:
Heart's Desire
Dancing in the Twilight
The Awakening
Return to the Sea
Wings of Icaros
Lucid Times

Toki tuosta mainitusta Farewellistäkin voisi saada mielenkiintoisen (tai vähintäänkin erilaisen) version, pelkästään tosiaan laulujen takia.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

^ samaa mieltä ollaan Heart's Desirestä; eikä tuo The Awakening ole kauhean kaukana varmaan sekään tästä potentiaalisesta versioinnista, kun kuitenkin livenä soitettu viime vuosina.
Firewood wrote:Tuli noista vanhemmista levyistä ja biisien uudelleenlämmityksistä mieleen, että onko tuota Farewelliä esitetty nykykokoonpanolla? Jotenkin tuntuu, että tuo voisi toimia Seppäsenkin vokalisoimana, vaikka onkin alunperin Natusen Sannan esittämä. Mulla on joku hämärä muistikuva, että olisi jossain tullut missä olen paikanpäällä ollut, mutta toisaalta hämäryysaste on sitä luokkaa, että voin olla täysin väärässäkin.
Ihan oikein muistat, varmaan samalta vanhan Hevimestan keikalta kuin minäkin. Parit settilistat olin tallentanut muistiin:
12.11.2010 Hevimesta, Oulu wrote:Firestorm
Failed States
Secret Door
The Awakening
Yesterday's News
Wings Of Icaros
Where Eternal Jesters Reign
Payback
Lucid Times
Call Of The Wild
The Dawn (intro)
Strangers' Ode
Two Hundred Men
Farewell
Take What The Heavens Create
---
Powerplay
Angel Of Light
Where The Rainbow Ends
27.5.2011 Hevimesta, Oulu wrote:Firestorm
Failed States
Secret Door
Fly Away
Angel Of Light
Yesterday's News
Where Eternal Jesters Reign
Reasons Revealed
The Dawn (intro)
Dreamland (Rami on vox)
Future World (Helloween cover)
Lady Of a Thousand Lakes
March To Glory
Take What The Heavens Create
---
Two Hundred Men
Powerplay
---
Where The Rainbow Ends
valis
Posts: 31
Joined: Mon Mar 16, 2009 11:50 am
Location: Kotka

Re: Dreamtale

Post by valis »

matti wrote:Jokainen DT-albumi on ollut vuotensa parhaimmistoa :)
Eipä lisättävää.
Icarus
Posts: 52
Joined: Tue May 10, 2011 3:46 pm

Re: Dreamtale

Post by Icarus »

Facebookista keikan tapahtumasivulta:
Dreamtale wrote:Välityönä tehtävän levyn teon välityönä Dreamtale tekee keikan Kausalan Villen Mestassa. ...
Eli jos se nyt oli vielä epäselvää tuleeko jotain erilaista, niin tuossa taitaa olla varmistus siihen.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

Icarus wrote:Eli jos se nyt oli vielä epäselvää tuleeko jotain erilaista, niin tuossa taitaa olla varmistus siihen.
Erilaista, eli siis ilmeisesti juuri tuo, josta on tällä sivulla jo spekuloitu + keskusteltukin?
~ 4 "rokkibiisiä" varastosta & 2 per "ei-Seppäsen-levy" uudelleennauhoitettuina
randalf

Re: Dreamtale

Post by randalf »

Mielenkiintoisia biisi valintoja... :D
Ja Jussi, Wasteland of the forgotten ja OH:n Wasteland on kyllä ihan eri biisit, tuota SotFS:in biisiä ei ole muualla kun tuolla demolla, paitsi mitä elää jollain osilla muissa biiseissä esim Strangers ode ;)

mutta tervetuloa Villen Mestaan jos Kausalan huudeilla ootte lauantaina
Nuclear Holocaust
Posts: 2770
Joined: Wed Dec 31, 2003 8:44 pm
Location: Kotka
Contact:

Re: Dreamtale

Post by Nuclear Holocaust »

Tänään Kausalassa Villen Mestassa räjähtää...

Kaikki joita kiinnosta TRUE Power Metal, niin sinne siis. :D
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

Helkkari, sen verran vieroitusoireita DT:n näkemisestä (heinäkuu) että tulisin jos voisin. Ja mikäli tietäisin missä Kausala edes on!
randalf wrote:Wasteland of the forgotten ja OH:n Wasteland on kyllä ihan eri biisit, tuota SotFS:in biisiä ei ole muualla kun tuolla demolla, paitsi mitä elää jollain osilla muissa biiseissä esim Strangers ode ;)
Hö, se on sitten noin, vaikka mie luulin tuota demoakin sen verran muka kuulleeni, että jotain samankaltaisuutta löytänyt.

Mutta laitetaanpa yhteenveto noista "valinnoista" tai pikemminkin maininnoista, taas kenenkään pyytämättä, ihan rankattuina:
Beyond Reality [8/12 biisistä mainittu, ml. eurobonus]

Fallen Star x 4
Heart's Desire x 4
Call Of The Wild x 3
Memories Of Time x 3
Where The Rainbow Ends x 2
Dancing In The Twilight
Dreamland
Farewell

Ocean's Heart [8/11 vars. biisistä mainittu]

Angel's Eyes x 4
Fool's Gold x 3
Two Hundred Men x 3
Chosen One x 2
If You Will Go
Return To The Sea
Tears
The Awakening

Difference [7/12 biisistä mainittu, ml. japsibonus]

Lucid Times x 6
Wings Of Icaros x 4
Lost Souls x 2
New Life x 2
Powerplay
Secret Door
World's Child
Aakkosjärjestyksessä, jos muutoin tasa"pisteet". Frekvenssin ollessa viisi (5) kappaletta meitä aihetta kommentoineita erikoisosaajia, onhan tuo varmasti taas laadusta kertova juttu, että hajonneisuus on noinkin laaja?

edit: Sami lisätään kuudentena mukaan, 2 (ensimmäiseksi mainitulla) valinnalla, kuten muiltakin :)
edi2: sen seitsemäs.
3dit: Vellu mukaan äänestyskasaukseen, kahdella vain myös :P
Last edited by Jussi on Tue Feb 18, 2014 7:20 pm, edited 4 times in total.
WildFire
Imperiumi Crew
Posts: 980
Joined: Thu Nov 03, 2005 7:40 am
Location: Ylöjärvi

Re: Dreamtale

Post by WildFire »

Ei yleensä tällaisiin listauksiin jaksa osallistua, mutta katsotaas nyt, miltä oma toivelista näyttäisi, jos rajoittaisi vaikka neljään per albumi:

Beyond Reality: Memories of Time, Fallen Star, Time of Fatherhood ja Call of the Wild.

Ocean's Heart: Angel's Eyes, Fool's Gold, Two Hundred Men ja The Awakening.

Difference: New Life, Lucid Times, Secret Door ja We Are One.

Vaikeaa, vaikeaa. Varsinkin Ocean's Heartin kanssa meni lähes arpapeliksi, kun koko levy niin laatua. Angel's Eyes toki ikuinen suosikki, myös eka biisi, jonka bändiltä aikoinaan kuulin. Samoin Beyond Realitylta kelpaisi moni muukin. Farewellista en uusintaversiota kaipaa, vaikka loistobiisi onkin, kun se on jo kerran täydellisesti tehty. Differencen kanssa oli helpointa, sillä jos olisin sallinut itselleni viisi valintaa levyä kohti, olisi siltä saanut viimeisenkin huippuhetken eli Wings of Icarosin mukaan.
Last edited by WildFire on Mon Feb 17, 2014 9:38 am, edited 1 time in total.
Khansen
Imperiumi Assistant
Posts: 200
Joined: Fri Aug 23, 2002 1:06 pm
Location: Milloin missäkin
Contact:

Re: Dreamtale

Post by Khansen »

Jussi wrote: Hö, se on sitten noin, vaikka mie luulin tuota demoakin sen verran muka kuulleeni, että jotain samankaltaisuutta löytänyt.
Sitten mä olen alitajuisesti varastanut Ramsekselta, koska toi Wasteland on mun tekemä biisi ja Wasteland of the Forgotten Ramin tekemä biisi.
kupteri
Posts: 76
Joined: Sun Aug 11, 2013 1:53 pm

Re: Dreamtale

Post by kupteri »

Jos itte lähtis noita kolmea tiivistämään rusinaksi, niin:

Beyond Reality: Memories Of Time, Where The Rainbow Ends

Ocean's Heart: Angel's Eyes, Tears

Difference: Lost Souls, New Life, Mirror, Secret Door

Kolmosen osalta ei voi enempää kiristää, kaikki nuo on kovia biisejä ja sen verran erilaisia että paremmuutta ei voi ratkaista.

Dreamtalessa on toki nää laulajamuutokset vaikuttanu aika paljon, ja välissä ei oo tienny onko porukka vielä olemassakaan. Lisäksi tuon powermetal-meiningin sekaan on tullu ajan kans rohkeasti noita poppielementtejä, tosin jo ekalla oli tietynlaista pehmennystä jo havaittavissa. Muuten peruspower-pohja kuulostaa saaneen vaikutteita Gamma Ray / Helloween / Stratovarius -osastolta. Sopivasti kivasti twistiä kun vähän sekoitetaan pakkaa. "Peruspoweria" sitä kun on tehty ihan riittämiin :-)

Kiehtova porukka, pitäis joskus nähdä livenä. Viimeisin levy oli kyllä tasaisen hyvä, semmoista epätasaisuuttahan näissä on ruukannu joskus olla - tokikin johtuen juuri laulajakuvioista ja muista.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Dreamtale

Post by Jussi »

^ kannattaa ihmeessä tulla ensi kerralla kun on mahdollisuus; ainakin sen 4 keikkaa täällä Oulussa saanut neljän vuoden sisään nähdä ja aina tunnelma katossa!

Silti sulta(kin) jätetty tuo Differencen kolmas pois, mulla kun ei ole koskaan mitään vaikeuksia heivata Secret Dooria. Vaikka yleisestä tietoisuudestakin veks 8)

Lucid Times jos on eeppisellä jalustallaan, niin onhan tuo järkyttävää miten kukaan muu ei tajua World's Childin olevan levyn paras biisi?! Ei myöskään bändi, kun eivät ole ikään soittaneet livenä :shock:

Mielenkiintoisesti vasta 7. osallistujalla oli ensimmäinen maininta Where The Rainbow Endsille.
Entä jakaako Ocean's Heart mielipiteitä vai onko se yksi bändin parhaista levyistä, kun parhaimmalla prosentilla lueteltu kappaleita siltä?
WildFire
Imperiumi Crew
Posts: 980
Joined: Thu Nov 03, 2005 7:40 am
Location: Ylöjärvi

Re: Dreamtale

Post by WildFire »

Jussi wrote:Sami lisätään kuudentena mukaan, 2 (ensimmäiseksi mainitulla) valinnalla, kuten muiltakin :)
Heh, eipä tullut järjestystä mietittyä sen tarkemmin, itse asiassa taisin biilistoja tarkastelemalla raitajärjestykseen nuo vain latoa. Vaan eipä tuo niin tarkkaa, kun muutenkin mielipiteet heittävät päivittäin volttia varsinkin noiden kahden ekan levyn kohdalla. Esimerkiksi jo tänään ihmettelen, miksei Rising Wind muka Ocean's Heartin neljän parhaan joukkoon mahtuisi. Tai Tears tai Return to the Sea tai...
Viiksi-Vallu
Posts: 179
Joined: Fri Jan 16, 2004 8:05 pm
Location: Oulu

Re: Dreamtale

Post by Viiksi-Vallu »

Laitetaanpa itekin listaa eli tässä mun kolme herkuinta per levy:

Beyond Reality: Where The Rainbow Ends, Heart's Desire, Fallen Star

Ocean's Heart: Chosen One, Two Hundred Men, Fool's Gold

Difference: Wings of Icaros, Lucid Times, Secret Door

Onpa yllättävän vaikeaa nimetä noita, mutta siinä kai ne on kun ei koko työpäivää jaksa laittaa miettimiseen :)

Piru että on Dreamtalella hyviä biisejä. Harmi vaan, että uusin jäi mulle melkoiseksi pettymykseksi. Rima on niin pirun korkealla, että "ihan hyvä" ei vaan riitä mihinkään ja päällimmäisenä fiiliksenä on pettymys :(
Post Reply