DEATH METAL

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Death Metal Maniac
Posts: 1838
Joined: Sat Nov 09, 2002 9:35 am
Location: Espoo

Re: Death Metal

Post by Death Metal Maniac »

Kari Koskinen wrote: Niinjoo, jenkkibändi Funebrarum on ilmoittanut tykkäävänsä vanhasta suomalaisesta death metalista kovasti. Ilmankos ovatkin niin saatanan kova bändi:

http://www.youtube.com/watch?v=b3KkztM-kYM
Oikein! Aivan saatanan kova on. Funebrarumit diggaili Suomi-death metallista silloinkin, kun juuri kukaan ei sitä enää Suomessa kuunnellut (ainakaan kovin avoimesti). Lisäksi äijien tietämys on sillätasolla, että aika helvetisti pitää itsekin kartuttaa demo/levy-kokoelmaa, että pääsee kuulemaan ne kaikki helmet, joita yhtyeen jätkät ovat pienen ikänsä kuunnelleet. Tämä liittyy edelleen Suomi-death metalliin, joten hyvin pysyy aiheessa. 8)

Lisätään tähän kohtaan tämmöinen linkki.
http://www.youtube.com/watch?v=8jqFW-mn2Y0 ASTAROTH. Todella vanhaa Suomi-deathia.
Wictorey
Posts: 953
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:13 pm
Location: Helsinki

Re: DEATH METAL

Post by Wictorey »

Hyvä styge tuo Funebrarumin! Millä perusteella muuten kutsut vuonna 1995 julkaistua death metal -demoa "todella vanhaksi", Immu?
Ratzombi
Posts: 52
Joined: Thu Sep 16, 2004 9:21 am
Location: Sonkajärvi
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Ratzombi »

Serpent wrote:
Ratzombi wrote:Btw, Serpentiltä kiinnostas kysellä semmonen "omat uudet suomi dm suosikit/lupaukset"?
Eipä minulla mitään erityistä listaa näistä ole mielessä ja osa on jo debyyttilevynsä viime vuonna tehnyt. Näistä ainakin viime vuonna jäi mieleen Dark Descent Recsin julkaisemat Cryptborn, Gorephilia ja Corpsessed. Sen lisäksi tietysti täytyy mainita jo jonkin aikaa debyyttilevyään työstänyt Vorum.

Viimeisimpinä "löytöinä" lienevät just oikein mainio Amputory sekä suotta omakustanteella liikkeelle lähtenyt Revulsion. Ainakin näistä kaikista löytyy levyarviot Imperiumista. Olisihan noita muitakin, mutta en minä ainakaan ulkoa muista, lahopää kun olen ja kun tuolta tuutista tulee sellaista tahtia noita levyjä, että heikompaa hirvittäisi.
Jep! Vorum vissiin saanut jo nauhoitukset nauhoitettua jos oikein ymmärsin. Uusia uutisia odotellessa. Ja kylläpä vaan, myös mainitut Dark Descent Recordsin haalimat suomalais DM bändit tosiaankin näitä miellyttävimpiä nimikkeitä tästä uudemmasta aallosta.


...pakko heittää tähän kohtaan pari tän vuoden kovinta Old School DM julkaisua mitä on tähän mennessä vastaan tullut, kiittäminen nimenomaan siis Dark Descent Recordsia.

Horrendous (Usa) : The Chills-cd
Coffin Texts (Usa) : The Tomb of Infinite Ritual-cd.

Horrendous yllätti kyllä miten kovalla debyytillä paiskasi, levy meni ensimmäisellä kuuntelulla kärkisijoille tälle vuotea. Ja sama homma Coffin Textsin kanssa, jossa mukana siis mm. Possessed/Sadistic Intent yhteyksistäkin tuttu kaveri Emilio Marquez (mainintana näin mielenkiinnon herättelijänä jos jollekin bändi ei entuudestaan tuttu ole). Sellaista vanhan mallin Morbid Angelia, sanoitusten kummuttua Egyptin mytologian suunnalta Nilen tapaan. Old Schoolisti Cool!

Warning!!! wrote:Kotimaisesta death metallista on pakko hehkuttaa vielä demo-asteella olevaa NECROLEPSY-bändiä. Mielestäni parasta "AUTOPSY-kamaa", mitä Suomesta on oikeastaan tullut.

Kyllä, tämäkin tuli tonne jo listattua näihin tämän uuden aallon miellyttävimpiin nimikkeisiin. Pakkohan noi heidän demot oli tilailla heti kuultuaan maistiaiset. Kasetteina tietty kuten asiaan kuuluukin! Support!
Warning!!! wrote:Thank you, Sir!

Bändi oli kyllä oikealla paikalla oikeaan aikaan. Myös Slugathorin paluuta odotellessa! ;)
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1617
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Serpent »

Nostetaanpa vielä myös esiin juuri nyt sterkoissani pauhaava Napoleon Skullfukk, jonka debyytti on ulkona 23.5. Murjovaa ja pirun raskasta perinteistä kuolonmetallia, sanoisinko lähinnä Six Feet Under / Torture Killer -osastolta. Tämä orkka toimi jo aiemmin demotasolla, mutta kyllä tätä täyspitkääkin kuuntelee oikein mieluusti.
Ratzombi
Posts: 52
Joined: Thu Sep 16, 2004 9:21 am
Location: Sonkajärvi
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Ratzombi »

^ja tuon Napoleon Sullfukkin levynhän voi tosiaankin ennakkokuunnella Infernon sivuilta: He Came With Rats

Tuli tuo yöllä kuunneltuakin ja täytti odotukset ainakin. Taannoinen Jalometallin keikkakin oli erittäin miellyttävää tylytystä. Muistan vaan tosin että harmillisesti piti kesken kaiken rynnätä jo jollekin toiselle lavalle... Jalossa aina tupannut se ongelma olemaan että pitäs aina revetä parhaimmillaan kolmeen suuntaan.
Dies Irae
Imperiumi Assistant
Posts: 834
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:28 pm
Location: Kallio

Re: DEATH METAL

Post by Dies Irae »

Ratzombi wrote:
Warning!!! wrote:Kotimaisesta death metallista on pakko hehkuttaa vielä demo-asteella olevaa NECROLEPSY-bändiä. Mielestäni parasta "AUTOPSY-kamaa", mitä Suomesta on oikeastaan tullut.

Kyllä, tämäkin tuli tonne jo listattua näihin tämän uuden aallon miellyttävimpiin nimikkeisiin. Pakkohan noi heidän demot oli tilailla heti kuultuaan maistiaiset. Kasetteina tietty kuten asiaan kuuluukin! Support!
Olikin uusi tuttavuus meikäläiselle. Sen verta limaiselta kuulostaa, että pitääpä tutustua tarkemmin.

Re-Animator
Sandiego
Posts: 62
Joined: Thu Jul 20, 2006 6:22 pm

Re: DEATH METAL

Post by Sandiego »

No nyt tulee sitten offtopiccia. Coffin Texts on nimeanomaan se bändi, jollanen Sadistict Intentistä olis pitänyt pitkäsoittolupailujen myötä tulla. Ite en bändissä niin hirveästi kuule Morbid Angelia, muuten kuin mystisten soitto-osuuksien myötä. Levy on silkkaa Sadisticia tunnelmineen, Morbid tulee mausteena samalla tavalla kuin Intentissä. Periaatteessa levy kuulosta sille kuin Morbid Angel olisi julkaissut Thy Kingdomin aikaan levyn, mutta omissa korvissa Sadisticin tekeleet myös kuulostaa samalle.

Emilio Marquez kuviot on varsin selvät Sadistic Intentistä lähdön jälkeen. Mitkä lie syyt, mutta äijä jatkaa Possessedissa ja kai Jeff Becerra kypsyi muiden Sadisticjannujen aikaansaamattomuuteen, joten bändissä on nyt uudet jannut rumpalia lukuunottamatta. Tod.näk nyt sitten Possessedilta tulee ennemmin täyspitkä ulos kuin SI:lta. Saa nyt nähä, mut tuo Coffin Texstin pläjäys on varmaankin tän vuoden kovin levy!!

Pari kaljaa tässä alla niin vähän lipee alkuperäsestä viestiketjusta tämä viesti!
P.K.
Posts: 1095
Joined: Fri Dec 05, 2008 11:53 am

Re: DEATH METAL

Post by P.K. »

Sadistic Intentin vitkuttelu on kyllä vertaansa vailla. Nopeammin jaksoivat ainoastaan reagoida siihen tuoreempaan (Don of the Deadin julkaisemaan?) bootlegiin missä on uusia biisejä suurinosa keikkasetista. Tuon takia sama keikka tulossa Iron Pegasuksen kautta nyt virallisesti... vaikka mielummin sitä ottaisi sen levyn jos jätkät vähän ottaisivat enemmän itseään niskasta. Mutta turhaakos sitä hätäilemään. Kait sitä levyä on odotettu jo yli 15 vuotta?
Dies Irae
Imperiumi Assistant
Posts: 834
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:28 pm
Location: Kallio

Re: DEATH METAL

Post by Dies Irae »

P.K. wrote:Sadistic Intentin vitkuttelu on kyllä vertaansa vailla. Nopeammin jaksoivat ainoastaan reagoida siihen tuoreempaan (Don of the Deadin julkaisemaan?) bootlegiin missä on uusia biisejä suurinosa keikkasetista. Tuon takia sama keikka tulossa Iron Pegasuksen kautta nyt virallisesti... vaikka mielummin sitä ottaisi sen levyn jos jätkät vähän ottaisivat enemmän itseään niskasta. Mutta turhaakos sitä hätäilemään. Kait sitä levyä on odotettu jo yli 15 vuotta?
Jep. Don se taisi olla ko julkaisun taustalla.

Kävin Costan kanssa pientä mailikeskustelua ja Sadistic Intentin virallinen "official bootleg" pitäisi olla ulkona touko/kesäkuussa.... kai. Se splitti Pentaclen kanssa sitten joskus joulukuussa, eli ei kiirettä.
AitchBone
Posts: 99
Joined: Mon May 05, 2008 10:03 am
Location: 00100
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by AitchBone »

Kyllä omasta mielestä ollaan uusien Suomi bändien kohdalla juuri jännän äärellä, kun näitä ekoja kokopitkiä alkaa putoilla tänä vuonna. Homma on hyvässä nousujohteessa ja kama laadukasta, hyviä keikkojakin vetävät perkeleet.

Gorephiliankin kokopitkä nauhoitettiin jokin aika sitten ja julkaisua on tulossa tuossa kohtapuoliin.
Me Saco Un Ojon soundcloudista löytyy jo yksi uusi näytebiisi http://soundcloud.com/me-saco-un-ojo.
Shrike
Imperiumi Crew
Posts: 74
Joined: Fri Aug 23, 2002 9:42 am
Location: Munkkivuori

Re: DEATH METAL

Post by Shrike »

Jo aiemmin mainittu Abhorrence-kokoelma on nyt arvoituna Impessä.
Kari Koskinen wrote:Niinjoo, jenkkibändi Funebrarum on ilmoittanut tykkäävänsä vanhasta suomalaisesta death metalista kovasti. Ilmankos ovatkin niin saatanan kova bändi:
Tähän sellainen pieni hauska nippelitieto, että Funerbrarumin Daryl Kahan otti aikoinaan yhteyttä ja kysyi haluaisinko kirjoittaa heidän tulevalle levylleen lyriikkaa yhteen biisiin. No minä annoin Adoration of Abscessed Cadavers -biisin sanoitukset ja Daryl niitä sitten hieman muokkasi, ajattelin ettei biisi tule koskaan kuitenkaan julkaistuksi ja ne kun olivat ainoat tekemäni lyriikat Abhorrencelle.
Biisihän löytyy tuolta Beneath the Columns of Abandoned Gods -levyltä sekä nyt tietenkin Completely Vulgarilta :lol:

Niin, annoin minä toisenkin kylmiltään rustatun tekstin, josta Daryl kiltisti sanoi ettei se ollut kovin hyvä. Silkkaa paskaahan se oli.
Last edited by Shrike on Wed May 23, 2012 4:00 pm, edited 1 time in total.
Dies Irae
Imperiumi Assistant
Posts: 834
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:28 pm
Location: Kallio

Re: DEATH METAL

Post by Dies Irae »

Espanjalainen ATARAXY tarjoaa toista tulemistaan. Tai no, demo mukaan lukien kolmatta.
Edellinen MiniLP Curse Of The Requiem Mass olikin varsin maukasta old school jytinää.

Samaten PENTACLE julkaisee tämän vuoden sisällä kolme pienjulkaisua splittien muodossa.

- split w/ Eternal Solstice - 2x7" (Dark Descent Rec. Two new tracks)
- split w/ Mortem - 7" (Iron Pegasus Rec. One new track)
- split w/ Sadistic Intent - 12" (Iron Pegasus Rec. Two new tracks)

Ja näin lopuksi, että Big Money Recordings on julkaissut DISGRACEN Grey Miseryn nyttemmin myös CD:nä. Alkuperäinen Modern Primitive, kuin myös Xtreemin uusintapainos on pitkään ollut "sold-out", joten nyt onkin bändin alkupään death metal osuus hoidettu niin LP-, kuin CD-muotoonkin.
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Death Metal

Post by Sabbathman »

LifeOfDeath wrote:Rippikoulu on kyllä ehdottomasti suomidödiksen kärkinimiä. Musta Seremonia on mielestäni ehkä paras death metal julkaisu ikinä. Siinä on sitä synkkää tunnelmaa ja raakuutta kerrakseen.
http://www.youtube.com/watch?v=VXzjAzrp8FY

Sain tästä varmaankin synkimmät ja raskaimmat fiilikset mitä olen death metallista koskaan saanut.

Kyllä tämä meni nyt tilauslistalle Abhorrencen kanssa.
Leprosy
Posts: 384
Joined: Mon Dec 16, 2002 9:33 am

Re: DEATH METAL

Post by Leprosy »

Dies Irae wrote:- split w/ Mortem - 7" (Iron Pegasus Rec. One new track)
Oho, tämä kiinnostaa! Pentacle ei ihmeemmin tosin ole koskaan uponnut, mutta Mortem on järkyttävän kova. Devil Speaks in Tongues on aikalailla täydellistä vanhan koulun death metallia.
Death Metal Maniac
Posts: 1838
Joined: Sat Nov 09, 2002 9:35 am
Location: Espoo

Re: DEATH METAL

Post by Death Metal Maniac »

Wictorey wrote:Hyvä styge tuo Funebrarumin! Millä perusteella muuten kutsut vuonna 1995 julkaistua death metal -demoa "todella vanhaksi", Immu?
Tarkistapa faktasi.

EDIT: Joo, ok oikeassa olit. Ei kovin vanha ep. Astarothin Julkaisuvuosi taitaa olla oikeasti 1994. Mutta bändi itsessään on vanha ja hajosi jo 1996, se kai oli pointtini. Ehkä meni ohi. Pahoitteluni siitä.
Offensor
Posts: 1026
Joined: Fri Aug 23, 2002 12:53 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Offensor »

Mulla olis toi Coffin Textsin eka LP myynnissä jos jotain kiinnostaa. :pig:
Death Metal Maniac
Posts: 1838
Joined: Sat Nov 09, 2002 9:35 am
Location: Espoo

Re: DEATH METAL

Post by Death Metal Maniac »

Offensor wrote:Mulla olis toi Coffin Textsin eka LP myynnissä jos jotain kiinnostaa. :pig:
Pitää perehtyä ekaksi... mutta joku tässä mättää, jos Offensorilla on myynnissä jo ja sikanaamari päässä.
Offensor
Posts: 1026
Joined: Fri Aug 23, 2002 12:53 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Offensor »

:D Varsin hyvä levy sinänsä mut ei vaan kauheesti tuu tollasia kuunneltua, saati sitten tarvetta omistaa.
Offensor
Posts: 1026
Joined: Fri Aug 23, 2002 12:53 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Offensor »

Tänään voiski käydä poistamassa Graven Necropsy complete demo sössönsöö 3LP:n.
Death Metal Maniac
Posts: 1838
Joined: Sat Nov 09, 2002 9:35 am
Location: Espoo

Re: DEATH METAL

Post by Death Metal Maniac »

Jaahas, nyt hypätäänkin varsin epätyypilliseen Ruotsi-death metal-bändiin nimeltä KARNARIUM! Yhtyehän on about kovinta settiä omalla sarallaan, ja heidän nimikkolevynsä onkin mielestäni helposti paras death metal levy koko 2000-luvulla yhdessä lyömättömän Repugnantin ""Epitome of Darknessin" kanssa. Ja yhtä hyvää, jollei vielä parempaa on luvassa! Nimittäin sain yhtyeen II. levyn advance raakamiksauslevyn käteeni Muskelrockissa, ja aijajaijai. Nimittäin nyt pärähtää! Ei voi muuta sanoa parin kuuntelun perusteella, että HELVETIN HYVÄ!

*Hitaat ja sairaat kohdat ovat todella positiivisella tavalla vinksahtaneita.
*Huomaa äijien fiksaation totaaliseen kuolemaan, sadistiseen exekutioniin, sairaaseen enkeliin ja varsinkin nyt huomattavasti koukeroisempaankin tavaraan (mm. Cauldron Black Ram, Portal, Dead Congregation... sekä vanhakunnon Autopsy...)
*Vittu nää jätkät on sekasin ja loistoäijiä :kiss: 8)

Teille tiedoksi, että Karnarium tosin tekee kuolemaa, joten yhtyettä tuskin tullaan esim. näkemään lauteilla "promotoimassa" elävänäkuolleena uutta levyään, sillä Funeral Whore on matkaamassa kohti teitä tuntemattomia... ehkä silti split up voi tässä tapauksessa vielä jonain päivänä saada uuden merkityksen. Sitä odotellessa... ja toki tuota vielä tulevaa albumia lopullisena miksauksena ja varsinaisessa levy (mieluiten vinyyli-)formaatissa!

Tänk på döden!

http://www.myspace.com/karnarium
http://www.facebook.com/Karnarium
Corpse

Re: DEATH METAL

Post by Corpse »

Kaveri vinkkas eilen vanhasta jenkkiporukasta nimeltään "Timeghoul".
Pikaisesti netistä kuunneltuani totesin olevan ostamisen arvoista, ja nähtävästi Dark Descent Records onkin näiltä demoja laittanut pihalle kokiksen muodossa.

Timeghoul - Occurence on Mimas
Offensor
Posts: 1026
Joined: Fri Aug 23, 2002 12:53 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: DEATH METAL

Post by Offensor »

Offensor wrote:Tänään voiski käydä poistamassa Graven Necropsy complete demo sössönsöö 3LP:n.
Huh huh mikä paketti. :shock:
Sabbathman
Posts: 5639
Joined: Thu Dec 03, 2009 2:40 am
Location: Seinäjoki

Re: Death Metal

Post by Sabbathman »

Warning!!! wrote:Lisätään tähän kohtaan tämmöinen linkki.
http://www.youtube.com/watch?v=8jqFW-mn2Y0 ASTAROTH. Todella vanhaa Suomi-deathia.
ASTAROTH on Suomen parhaimmistoa! :hatoff:

Bändissä vaikuttaneen kaverini kautta kuulin tätä ekan kerran joitain vuosia sitten ja olin koukussa heti. Biisimateriaali iskee kuin leka päähän, kitaraosasto lataa pirullisen hyvää riffiä, biisien soundit ovat ihmeen hyvässä lyönnissä ja Kuisman eläimellinen, alkukantainen laulu on aivan helvetin hienoa kuultavaa. Juuri tuo linkittämäsi biisi on todella kova.

Kunpa bändi palaisi vielä joskus, jos ei levyttämään asti niin ainakin lauteille, edes yhden Suomen mini-kiertueen ajaksi.

---

Nyt on tilattu ABHORRENCE Completely Vulgar ja samalla CANCER Death Shall Rise. Jo oli aikakin.

---

En muista onko tätä DEMIURG nimistä mestaribändiä kukaan suositellut aiemmin...Aiemmin suositeltujen Demigodin ja Demilichin levyjä katsellessa tämä osui ensimmäistä kertaa kohdalle eilisen puolella hieman yli tunti sitten...

http://www.youtube.com/watch?v=8upKHMTJZPg

http://www.metal-archives.com/albums/De ... eby/278435

Missä Dan Swanö, siellä raskasta rautaa täydelliseksi hiottuna...Ruhjovia riffejä, murjovaa laulua...Ed Warby rummuttaa tapansa mukaan viimeisen päälle mutta osaakin myös laulaa hämärän kiehtovalla äänellä...naislaulajan osuudet kohottavat tätä bändiä edelleen...Todella hyvä löytö!
SuoYlimys
Posts: 455
Joined: Wed Apr 27, 2005 10:23 am
Location: Helsinki

Re: Death Metal

Post by SuoYlimys »

Demiurg on kyllä erittäin aliarvostettu bändi. Jos Slakthus Gamleby iskee, niin kannattaa ehdottomasti tutustua aikaisempiinkin levyihin. Esim. Cult of Dagon on perhanan hieno biisi, vaikka puhtaat joku vieraileva solisti vetääkin. Roggalta lähtee varsin miehekkäät murinat, vaikka se korkeampi kärinä ei ehkä ihan parhaasta päästä olekaan.
ouroboros

Re: Death Metal

Post by ouroboros »

SuoYlimys wrote:Demiurg on kyllä erittäin aliarvostettu bändi. Jos Slakthus Gamleby iskee, niin kannattaa ehdottomasti tutustua aikaisempiinkin levyihin. Esim. Cult of Dagon on perhanan hieno biisi, vaikka puhtaat joku vieraileva solisti vetääkin. Roggalta lähtee varsin miehekkäät murinat, vaikka se korkeampi kärinä ei ehkä ihan parhaasta päästä olekaan.
Kompoti komp...

Omasta mielestä ehdottomasti paras Roggan viime vuosien bändeistä. Tuntuu että bändin visio selkeytyy levy levyltä.

Omana ehdokkaana samassa hengessä voisi mainita Fred Estbyn Necronaut projektin. Vierailevia muusikoita ja joka biisillä eri laulaja. Vähän sillisalaattihan levy on mutta mielestäni kumminkin katsastamisen arvoinen genren faneille.
Post Reply