SteelFest Open Air 2012

Hyvinkään rujoimmat bileet
Post Reply
Voimis
Posts: 513
Joined: Thu Jun 07, 2007 12:30 pm
Location: Tampere
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Voimis »

Kaljatiski olisi tosiaan voinut olla pidempi ja anniskelualue isompi. Siis ei välttämättä isompi, noin niin kuin tilallisen puutteen vuoksi, vaan jollain tavalla ulottua lähemmäs lavoja. Kuten joku mainitsikin, niin eiköhän suurin osa festarikävijöistä ollut täysi-ikäisiä, niin ei varmaan olisi ihan hirveästi haitannut saada aluetta pidemmäksi molempien lavojen suuntaan. Etenkin kakkoslava oli aika paitsiossa, mitä nyt pikaisesti jotain tsuumailin.

Miksi oli Tuborgia? Ja siis mikä pissaepisodi siellä oli perjantaina?

TAAKE - STEELFEST OPEN AIR 2012
THE GROWN - STEELFEST OPEN AIR 2012
Väinämöinen
Posts: 177
Joined: Sun May 06, 2007 8:04 pm
Location: Praha

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Väinämöinen »

Kiitos Steelfest 2012! Hauskaa oli, bändit olivat hyviä ja kalja maistui. Perjantain A.R.G:stä eteenpäin tuli toimintaa seurattua. Toivottavasti ensi vuonna uudestaan?

Heinrich von Totschlag wrote:Enska (kuka se toinen kitaristi oli?)
Bändissä pitkään bassoa soittanut Nico Elgstrand vaihtoi kitaraan (ja bassossa on nykään Totalt Jävla Mörkerin Victor Brandt).
Juho

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Juho »

Hyvät oli kinkerit, kiitos! Bändit pieksivät napakasti, vaikka aika moni olikin jons. vanha tuttu. Pääesiintyjät heittivät törkiän kovat vedot. Etenkin se The Crownin näkeminen nyt viimein oli erityistä herkkua. Järjestelyistä ei kummemmin moitittavaa, se anniskelualue voisi tosin olla vähän pidemmälle molempiin suuntiin venytetty. Nythän alueelta näki kyllä lavat, muttei niinkään lavoille. :) Muuten tosi miellyttvä miljöö tällaiselle tapahtumalle. Helposti voisin tulla ens vuonna uudestaan, jos järjestetään.
Tintti
Posts: 1017
Joined: Wed Jan 29, 2003 11:18 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Tintti »

Kiitokset omastakin puolesta. Festarialue toimi hyvin omaan makuun. Itse autoilin, joten kaljajonotuksetkaan eivät vaivanneet, ainoat yleiset kehityksen aiheet kohdistuivat kakkoslavaan ja lämpimän sapuskapuolen kehittämiseen/monipuolistamiseen. Tahtoo siis sanoa, että varsinainen päätoiminta sujui mallikkaasti ja hyvin järjestetty tapahtuma oli!

The Crownin osalta mussutettavat jäivät soundiosastolle, lievälle ruosteisuudelle ja settilistalle - miten kehtasivat jättää mm. Rebel Angelin, Speed of Darnessin ja I Won´t Follown soittamati? Kuula niskaan! Samoin joitain soitettuja biisejä olisi voinut suosilta tiputtaa/vaihtaa. Mutta ihan ok keikka se oli, meni jonnekin nähtyjen keskivaiheille. Eli aikalailla varovaisten odotusten mukaan. Aiemmin näkemäni keikat heiltä kun ovat olleet joko tosi hyviä tai huonoja. :) Vähän epätasainen bändihän tuo on levytystenkin suhteen, jotka sisältävät (moderniksi klassikoksi laskemaani Deathrace Kingiä lukuunottamatta) niin parempia kuin huonompiakin ralleja.
Sappirakko

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Sappirakko »

Hyvinhän homma tuolla toimi ja ei kyllä juuri mitään ihmeempää valittamista sen lisäksi mitä tässä muut ovat jo sanoneet. Kisakatsomo nauratti ja toivottavasti järjestelyjä saadaan viilattua paremmaksi niin saattaapa tuota lähteä ensivuonnakin.
Molempina päivinä pääsi näkemään ainoastaan viimeiset viisi bändiä, perjantaina syynä oli työt ja lauantaina taas tuo että että ei minua ja kavereita kiinnostanut koko päivää viettää alueella. Vaan eipä siinä ei harmita.
Luutarhuri

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Luutarhuri »

Isot kiitokset järjestäneelle taholle meidänkin Laahauspartion puolesta. Meikäläisen näkövinkkelistä katsottuna homma toimi helvetin hienosti! Erityis kiitokset viheltävästä maksasta, ja Jurassic park ista sängyn alla... En oo ihan vielä varma, selvisinkö hengissä... Täytyy kurkata päivän lehdestä. Helvetin hyvät kinkerit kyllä oli. Toivottavasti ens vuonna uudestaan! Näihin tunnelmiin, over and out :twisted:
Bishop_Of_The_Black_Arts

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Bishop_Of_The_Black_Arts »

Sotajumala tuli lauantaina tsekattua niin kuin oli tarkoituskin. Sitä kello-vitsiä vähän odottelin mut ei näköjään tällä kertaa. Muita bändejä ei tullut niin aktiivisesti seurattua. Hetken aikaa tosin kiinnitti huomiota se jokin bläkkis-bändi mikä tykitti jotain Morbid Angelia muistuttavaa matskua, mikä lienee ollutkaan mutta siis soitti samalla lavalla kuin SJ. Muista jutuista burgerit olivat ok, samoin kvltin levykoju mistä löytyi Apocalyptic Raidsin levy. Ja kalja-alueen jonotkin olisvat suurimman osan ajasta tolkullisen pituisia mikä oli harashoo. Tosin eilen ja tänään ei enää vaikuttanut kovin hyvältä idealta se sopan kiskominen kaksin käsin. Mut joo, sen verran voisi tuskasta ottaa mallia että toisi bajamajoja sinne kalja-alueenkin puolelle ettei tarttisi rampata eestaas.
Necrosathanas

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Necrosathanas »

Bishop_Of_The_Black_Arts wrote:Mut joo, sen verran voisi tuskasta ottaa mallia että toisi bajamajoja sinne kalja-alueenkin puolelle ettei tarttisi rampata eestaas.
Ainakin perjantaina oli muutamat bajamajat ihan anniskelunkin puolella.

Oli kyllä kovat festit, perjantaina Ominous oli helposti kovin. Entombed veti ihan hyvin, ja ImpNaz taas oli vähän ristiriitainen tapaus. Parhaimmillaan toimi kuin häkä, mutta muutamaa biisiä lukuunottamatta olikin sitten aika plääh. Ekaa kertaa näin, ja eipä nyt mitenkään vakuuttanut. Ominous - Impaled Nazarene väliltä en kyllä muista mitään, kai se A.R.G. oli ihan hyvä kun kuulemma olin niitä ollut katsomassa.

Lauantaina Sacrilegious Impalement veti parhaan keikkansa mitä olen nähnyt, Enochian Crescent oli myös upea kokemus jälleen, vaikka olisi muutamaa biisiä pitempi setti kelvannut mieluusti. Cavukselta en mitään odottanut ja oli yllättävän hyvä. Taakea ei sitten tullut katseltuakaan kuin puolitoista biisiä.

Ens vuonna uusiks? Enpä keksi valittamista.
prkl85
Posts: 115
Joined: Sat Sep 24, 2011 1:05 pm

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by prkl85 »

Autumnal
Posts: 554
Joined: Fri Aug 23, 2002 11:00 pm
Location: Praha
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Autumnal »

Kovat festit ekaksi kerraksi. Perjantain kaljajonot tosiaan isoin ongelma, eipä tuo niin yllättävää ku eka päivä ikinä kyseessä julkisena festarina.

Parhaat keikat itelle järjestyksessä:

1. The Crown
2. Tyranex (jatkoilla)
3. A.R.G.
4. Impaled Nazarene
5. Hellboozer Union (näin valitettavasti vain 3-4 viimestä biisiä, muut tässä mainitut alusta loppuun melko edestä) ja Enochian Crescent

Muitaki ihan hyviä keikkoja oli.

Neljäs kerta ku näin The Crownin ja oon eri mieltä ku moni muu täällä, settilista oli helvetin hyvä (no ök toki Possessed 13 -biisit ja jotkut uudet ois voinu vaihtaa moneenki parempaan klassikkolevyiltä mutta kaikkea ei voi saada ja olipahan vaihtelevuutta) ja homma toimi muutenki. Itteä ei soundipuolikaan häirinny, eturivin tuntumassa suht. kaljoissa noilla pärjättiin hyvin. Tuuraajakitaristi hoiti tonttinsa mainiosti kans. Sanoisin että paras näkemistäni noiden keikoista.
Spunkmeyer
Posts: 1436
Joined: Mon Nov 17, 2003 7:59 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Spunkmeyer »

The Crown teki tämän festarin. Kuulin bändistä ensimmäistä kertaa silloin kun Hamara uutisoi näiden lopettamisesta ja musiikkiin tutustuin myöhemmin. En koskaan uskonut näkeväni mokomia, mutta tässä sitä oltiin. Entombed taisi kerätä suuremman yleisön, mutta kyllä meno oli kovimmillaan Kruunulla. Siinä ei paljon varakepittäjä tai "liian monesti aiemmin soitetut" biisit haitanneet kun bändi droppasi Blitzkrieg Witchkrafteja ja Total Sataneita yksi toisensa perään. Oli siinä onneksi välillä tylsiäkin biisejä, jotta ne kovat jaksoi paremmin. Speed of Darkness sitten ensi kerralla!

Perjantain kohokohta taisi sitten olla Nyrkillä tapettava huora. Jumalauta että piti odottaa pitkään sitäkin biisiä livenä. Hieno biisi kertakaikkisesti.

Deathchainista on pakko sanoa, että ei Cthulhu Rising vaan sovi tämmöisen festarikeikan päätösbiisiksi. Klubiolosuhteissa se toimii paljon paremmin, mutta jos nyt kuitenkin päivänvalossa vedettäessä keskittyisivät enemmän turpaanvetämiseen kuin Nilen pitkien biisien kopiointiin.

Ruoka, juoma, vessat ja itse asiassa kaikki järjestelyt toimivat niin hyvin kuin tämän kokoluokan festarilla uskalsi odottaa. Itse kyllä missasin sekä perjantain puutteet että jeesustelijat. Ainoa keksimäni heikkous oli päälavan saundi. Ihme kyllä kakkoslavakin kuulosti pääasiassa paremmalta.
aggressor.perverssor
Posts: 1122
Joined: Tue Mar 08, 2005 4:27 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by aggressor.perverssor »

Tyranex oli kyllä helvetin kova tuolla jatkoklubilla, paras keikka mitä olen heiltä todistanut. Skirmishistä ei jäänyt oikein mitään muuta mieleen kuin, että helvetin hyvä Sacrifice-coveri. :)

Lauantaina ei tullut katsottua kuin Axegressoria pari biisiä, kovaahan nekin veti.
Koomikko

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Koomikko »

aggressor.perverssor wrote:Tyranex oli kyllä helvetin kova tuolla jatkoklubilla, paras keikka mitä olen heiltä todistanut. Skirmishistä ei jäänyt oikein mitään muuta mieleen kuin, että helvetin hyvä Sacrifice-coveri. :)
No hyvä että edes ainoa koveri toimi. Oli nasta soittaa ja kaikinpuolin hyvä meno muutenkin :) Tyranex tipahteli tännekin rajusti.
Soundi
Posts: 149
Joined: Fri Mar 23, 2012 11:28 am

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Soundi »

Hieman tarinaa perjantailta:

http://soundi.fi/node/14234
PygmiO
Posts: 169
Joined: Tue Sep 02, 2003 2:53 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by PygmiO »

Mainiot festit mainituista pikkupuutteistaan (lähinnä anniskelupuoleen liittyen) huolimatta. Takuuvarmoja settejä jo aiemmin nähdyiltä nimiltä, ja pari kelpo vetoa pikkubändeiltä joita en ollut aiemmin vielä nähnytkään. Molempien päivien vikat nimet selkeästi kovimpia, etenkin The Crownin näkeminen ekaa kertaa oli melkoinen unelmien täyttymys, vaikka olisivat voineet soittaa Deathrace Kingin kokonaan jne jne. Aika kähinäksi menee tämä viikko - kiitos Demon, Total Satan ja kumppanit. :)

Levyjärjestyksessä katsottuna nämä muistaisin kruunajaisissa ainakin kuulleeni:
1999 - Revolution 666
Executioner - Slayer of the Light, Back from the Grave, Blitzkrieg Witchcraft, Total Satan
Crowned in Terror, Under the Whip, World Below
Face of Destruction - Deep Hit of Death, Zombiefied!
Doomsday King

Parista en ole satavarma ja jokunen biisi varmaan unohtui esim. uusimmalta. Ja tuliko noilta Crown of Thorns -ajoiltakin kenties joku veto?

Lystiä oli, kiitos ja toivottavasti ensi vuonna taas jollain The Crown -tason kuumottavalla nimellä!
Tintti
Posts: 1017
Joined: Wed Jan 29, 2003 11:18 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Tintti »

^Lisäksi tuli ainaskin Deathexplosion ja The Tempter And The Bible Black.

Lisäksi mielestäni listaan kuuluu joku kolmaskin Doomsday Kingin biisi ja joku wanhempi ralli, mutta pätkii nyt.
PygmiO wrote: Lystiä oli, kiitos ja toivottavasti ensi vuonna taas jollain The Crown -tason kuumottavalla nimellä!
Osuvasti tokaistu, joskin en nyt äkkiseltään keksi mikä voisi olla itselleni sellainen jotenkin realistinen ja samantasoinen vaihtoehto tämän konseptin puitteissa. No tietty, itse kun en nyt taida sitä pankkilainaa ottaa niin, Mercyful Fate :D ...tai eihän se kai Steelfestin konseptiin sopisi.
MartyrForNone
Posts: 589
Joined: Fri Aug 23, 2002 7:03 am
Location: Alppila desolation
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by MartyrForNone »

Angels Die tuli mielestäni, mutta soundien puolesta meni aika hyvin pilalle. En tiedä, ehkä sen lainakitaristin takia tai soundien takia ei ihan täysillä lähtenyt mielestäni missään vaiheessa. Ihan ok.
Wader

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Wader »

The Crownin tuuraajaukko hoiti mielestäni tontin mainiosti. Yleensä moni vastaavassa tilanteessa jää taka-alalle, mutta tällä oli lavapresenssi kohdillaan ja veti myös leadit uskollisesti.
Bacchus
Posts: 30
Joined: Tue Feb 24, 2004 11:23 am

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Bacchus »

Laitetaan nyt tätäkin kautta vielä kiitokset järjestäjille. Hommahan toimi meikäläisen mielestä aivan helkkarin hyvin, perjantain pikku harmitkin (olutjono jne.) korjattiin heti seuraavalle päivälle. Henkilökunta tuntui olevan aivan helkkarin rennolla asenteella hommissa, mikä ei todellakaan tee hallaa vieraiden viihtymiselle. Bändikattaus oli helvetti sentään melkosen messevä, varsinkin kun ottaa huomioon lippujen hinnan. Ei meninaan kyllä ainakaan meikäläiselle oo viiskymppiä noista nimistä mitenkään liikaa. Se, että anniskelualueelta sai myös tiukkoja oli myös loistava veto, ja varsinkin lauantaille hyllylle ilmaantunut jaloviina auttoi kummasti vanhaa dieselikonetta käynnistymään uudelleen.

Ei tässä voi muuta kuin luvata, että ens vuonna saavun takuulla paikalle mikäli järjestäjät vaan katsovat aiheelliseksi/mahdolliseksi festarit taas järkätä!
Spunkmeyer
Posts: 1436
Joined: Mon Nov 17, 2003 7:59 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Spunkmeyer »

Semmonen unohtui aiemmin mainita, että omasta puolestani festari saisi olla vaikka kuukauden myöhemmin jatkossa. Kesä on kyllä täynnä festareita, mutta luulisi tämmöisen marginaalitapahtuman vetävän joka tapauksessa hyvin porukkaa vaikka saman viikonloppuna olisi RMJ ja Flow.

Kun ei oikein pidemmän päälle kiinnosta katsoa bändejä +12 asteessa. Sitä enemmänkin vaan jäätyy paikalleen kuin innostuu riehumaan. The Crown tänä vuonna poikkeuksena, mutta perjantai meni vähän semmoseksi että takki päälläkään ei ollut tarpeeksi lämmin vaan seisoskella ja katsoa esityksiä, kun en tajunnut hanskoja ottaa mukaan.

Luulisi anniskelupuolella olevan vielä parempi menekki jos festari pidetään hellekeleillä.
Neanderthalous
Posts: 22
Joined: Mon Nov 30, 2009 12:43 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Neanderthalous »

En kyl tajuu, miks ihmiset ei osaa laittaa riittävästi vaatteita päälle. Ei se niin vaikeeta oikeasti oo. Vai onko se näyttäytyminen sittenkin tärkeämpää?

Ihan hyvät festarit, rahat ja muisti meni!
aggressor.perverssor
Posts: 1122
Joined: Tue Mar 08, 2005 4:27 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by aggressor.perverssor »

Neanderthalous wrote:Ei se niin vaikeeta oikeasti oo. Vai onko se näyttäytyminen sittenkin tärkeämpää?
Kyllä se etelämmässä Suomessa tuntuu olevan tärkeämpää, että miltä näyttää kuin se, että onko esim. mahdollisesti ei-tyylikkäämpi lämpöisissä vaatteissa.
PygmiO
Posts: 169
Joined: Tue Sep 02, 2003 2:53 pm
Location: Helsinki
Contact:

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by PygmiO »

Tintti wrote:^Lisäksi tuli ainaskin Deathexplosion ja The Tempter And The Bible Black.

Lisäksi mielestäni listaan kuuluu joku kolmaskin Doomsday Kingin biisi ja joku wanhempi ralli, mutta pätkii nyt.
Tuota The Tempter and the Bible Blackia vähän mietinkin, mutten takuuseen mennyt. Oliskohan vielä tullut esim. Soul Slasher, sitä viime vuonna olivat ainakin soittaneet. Levyn ykkösnyrkki Through Eyes of Oblivionia ei ainakaan kuultu, se on varma ja harmi.
MartyrForNone wrote:Angels Die tuli mielestäni, mutta soundien puolesta meni aika hyvin pilalle.
Hyvin mahdollista, tuota ovat soitelleet vanhemmista. Tosin itselleni nuo vanhalla nimellä tehdyt levyt eivät mitään erityisen tärkeitä ole, vaikka kelpo hurrityylistä melokuolokaahausta toki.

Esim. The Poison ja Are You Morbid? olisi olleet maukas lisä settiin. Possessed 13 tullee Deathrace Kingin perässä omilla listoilla, joten sen osaston (suurempikaan) edustus ei (olisi) lainkaan latistanut settiä. Oishan näitä... :)
Tintti wrote:
PygmiO wrote: Lystiä oli, kiitos ja toivottavasti ensi vuonna taas jollain The Crown -tason kuumottavalla nimellä!
Osuvasti tokaistu, joskin en nyt äkkiseltään keksi mikä voisi olla itselleni sellainen jotenkin realistinen ja samantasoinen vaihtoehto tämän konseptin puitteissa.
Itekin kun aloin tätä miettimään, niin eipä ihan heti tule mieleen yhtä hyvää valintaa lähinaapureista, jenkeistähän raahattavaa riittäisi, mutta se menee helposti vähän kinkkisemmäksi/kalliimmaksi. Kuitenkin The Crown nykyään harvakseltaan keikkaileva bändi, jolla on enemmän suosiota kuin vaikkapa öö Audiopainilla (satunnainen heitto omalta "voi kunpa vielä joskus" -listalta), mutta ei taida kuitenkaan olla Mercyful Fate -hintatasoa.

Myönnän minäkin vähän virhearvioineeni pukeutumisen suhteen. Noh, onneksi otin mukaan edes ne hanskat, ja pääesiintyjien aikana oli ainakin helppo riehua ittensä lämpimäksi.
aggressor.perverssor
Posts: 1122
Joined: Tue Mar 08, 2005 4:27 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by aggressor.perverssor »

Jos kenelläkään on kuvia Ominouksen keikasta, niin ottaisimme mielellään vastaan osoitteeseen ominous.blackmetal@gmail.com.
Deathrace King
Posts: 385
Joined: Fri Sep 13, 2002 5:17 pm
Location: Helsinki

Re: SteelFest Open Air 2012

Post by Deathrace King »

Hell is Hereltä tais Crown soittaa toisenkin biisin, ehkä Black Lightningin. Itse kyllä tykkäsin setistä, vaikka uusimman levyn biisit eivät niin tuttuja olleetkaan. Keikka oli kyllä kova, vaikka ei kyllä samanlaiseen hurmokseen päästy, kuin Lahden Kasisalilla 2003.

Festareista jäi samanlainen maku kuin monilla: homma toimi suhteellisen hienosti, vähän liikaa jonoa kaljatiskille perjantaina ja pisuaarit tulvi. Kylmä oli ekana yönä vaikka olikin suht hyvin päällä, kun pohjoistuuli puhalteli. Soundit ylipäätään olis voineet olla pikkasen paremmat(Entombedilla ne oli kyllä kohdillaan). Tosi hauskaa oli, ja musta ainakin on hienoa että joku uskaltaa avata festarikauden vähän normaalia aikaisemmin! Hotellipaketti oli tosi toimiva ja edullinen ja virkailija toivotteli takas vuoden päästä uudestaan. Onhan se tultava, vähän lisää rässiä vaan kattaukseen niin hyvä tulee :twisted:
Post Reply