Doom metal

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Hypnotic gaze

Doom metal

Post by Hypnotic gaze »

Ajattelin aluksi perustaa Pentagramin vintage collectionin kakkososalle oman topikin, mutta menköön nyt näin yleisellä tasolla. Nämä julkaisut tuskin saavat itsessään aikaan pitkäaikaista keskustelua, joten varmaan parempi niputtaa kaikki keskustelu tämän ketjun alle. Edellinen keskustelu ainakin sai huomiota osakseen mukavissa määrin, joten toivottavasti sama meno jatkuu.

Pentagramin First Daze Here Too näki tosiaan vihdoinkin päivänvalon. Itselleni pudonnut bändin 70-luvun nauhoitukset aina todella hyvin, joten tämä levy on kiikkunut odotuslistan kärjessä pitkään. Kyseessä tuhti paketti mikä sisältää ison kasan klassikoita, coveria ja livemateriaalia. Ensimmäinen kuuntelukerta menossa, joten ei pysty vielä ruotimaan levyjä sen tarkemmin. Takuuvarmaa timanttia tuntuisi alun perusteella olevan Onkos porukka ehtinyt jo hankkimaan levyn?

Keikkarintamalla vuoden alkupuolisko lähti mukavasti liikkeelle Warningin, Cathedralin ja Electric Wizardin merkeissä. Toivottavasti vastaavaa tarjontaa löytyy vielä lähiaikoina lisää.

EDIT_29.01.2018: Otsikko muutettu yleisen selkeyden vuoksi. -F./mod.
Hakkapeliitta
Posts: 348
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:32 pm
Location: Keiteleen rannalla
Contact:

Post by Hakkapeliitta »

En ole "kakkososaa" vielä hankkinut, eka kokis on.
Mulla on kyllä ollut jo vuosia monia pentagram bootleg-vinyyleitä ja Cd:itä + sellaisiakin nauhoja, joita ei tietääkseni ole julkaistu edes "epävirallisesti", joten tuon kakkososan matsku mulla varmaan on, mutta aion sen tietty silti hankkia!!

Nyt ois tulossa Witchfinder Generallin live 1983 matskua jenkeistä..tämä on kulttuuriteko!!!!

Ps. Minotaurin toka albumi tulee näillä näkymin Black Widowin kautta edelleen...biisit on sävelletty, vaikka telakalla ollaankin..
www.minotauri.not4free.com
Heikki

Post by Heikki »

First Dazea kuunnellessa alkaa oikein harmittamaan se, ettei Pentagram koskaan lyönyt läpi! :evil:
Minkäslaisia klassikoita olisi silloin syntynyt, jos bändi olisi päässyt nauttimaan samanlaisesta statuksesta kuin Black Sabbath.
No mutta, First Daze Here sekä Turn to Stone ovat aivan pakkotavaraa sellaisille hevipäille, jotka luulevat mitään ymmärtävänsä!
Karppinen

Post by Karppinen »

Relentless lienee itselle se kaikista tärkein Pentagram-levy, ja eipä parane tuota Be Forewarnediakaan haukkua.
Jokin Sinister on kyllä nimensä mukainen biisi!
Kyllähän se on niin, että tämä Liebling-Griffin-Swaney-Hasselvander on ainakin itselle "se" Penta-kokoonpano. :)

Ja kun Suomi-doomista puhutaan niin tuleehan se meiltäkin levy tässä kevään mittaan, ruotsalaisen I Hate Recordsin toimesta.
Hypnotic gaze

Post by Hypnotic gaze »

Pentagramin levyjä on kyllä paha laittaa järjestykseen, mutta ehkä tärkein levy itselleni on Day Of Reckoning ja Relentless tulee hyvänä kakkosena. Nyt on First Daze Here kuunneltu pariin kertaan läpi. Taattua Pentagram laatua, vaikka ei ihan pääse ensimmäisen osan tasolle. Ensimmäiseltä levyltä löytyy studioraidat ja pituutta vain 25 minuuttia. Toiselta levyltä löytyy 50 minuutin verran liveä eri keikoilta.
Jeesus Moilanen
Posts: 18
Joined: Tue Aug 27, 2002 6:45 am
Location: Kajaani/Helsinki
Contact:

Post by Jeesus Moilanen »

Pentagram/Relentless ensialbumina ja Day Of Reckoning heti kakkosena ovat uskomaton levykaksikko tummaa ja nuhjusen raikasta metallia. Ja 70-luvun lähes julkaisematon tavara kolisee palleille vielä kovemmin! Innolla on odoteltu tuota First Daze Here Too -kokoelman ilmestymistä, pitää hankkia ensitilassa.

Siinä 80-luvun alussa ennen ekaa pitkäsoittoa bändi väänsi Death Row -nimellä demotavaraa joka vähäisen kuulemani perusteella vaikutti aika saatanan jämäkältä. Onkohan tällä uudella kokoelmalla kokoelmalla kyseisiä äänityksi tai olisikohan jollakulla bootlegginä?

(edit: aivonyrjähdyksen korjaus)
Last edited by Jeesus Moilanen on Sun Feb 26, 2006 11:30 pm, edited 2 times in total.
Hakkapeliitta
Posts: 348
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:32 pm
Location: Keiteleen rannalla
Contact:

Post by Hakkapeliitta »

Tuo "Relentless" albumi on juuri sitä "Death Row" -matskua. Mulla on kyllä bootleggeina sen ajan demojakin ja live-keikkoja.
Jeesus Moilanen
Posts: 18
Joined: Tue Aug 27, 2002 6:45 am
Location: Kajaani/Helsinki
Contact:

Post by Jeesus Moilanen »

Hakkapeliitta wrote:Tuo "Relentless" albumi on juuri sitä "Death Row" -matskua. Mulla on kyllä bootleggeina sen ajan demojakin ja live-keikkoja.
Nimenomaan tuo 80-alun demomateriaali kiehtoo, jos siellä on enemmänkin näitä julkaisemattomia ralleja. Mulla on esim Death Rowin käppäsellä livebootlegilla mukana tuo "World Will Love Again" -demo/treeniveto ja jos samaa sarjaa piisaa niin olisi kyllä pakko varmaan kuulla.
herr nabel
Posts: 662
Joined: Tue Dec 17, 2002 9:12 am
Location: 1K

Post by herr nabel »

Itselle kolahtaa koka Pentagramin/Death Rowin tuotanto.

Tuo eka studiovetäisy (Pentagram/Relentless) sisältää kyllä semmoista matskua että oksat pois. Viime aikoina on 20 Buck Spinkin alkanut kelvata joten kai sen 10 pisteen kiekoksi voi valehtelematta nostattaa! Death Rowin livenauhat myös osoittavat bändin olleen aika helvetin kovassa iskussa silloin!
Review Your Choices on myös ultraraskasta ja jos ei Megalania nostata karvoja pystyyn niin mikä sitten?
Tuota First Daze Here Too läpyskää venaan postitoimistooni saapuvaksi kuin kuuta nousevaa, ykkösosa on mahtavuutta ja Star Lady esimerkiksi on Randy Palmerin skebasooloineen parhautta.

Toivottavasti sais Bobby itsensä kasaan vielä kun henki pihisee ja keikkojakin aikaan. Viime Lontoon vetäisyhän peruuntui, siellä olisin ollut mutta kun...
Ilmeisestihän Pentagramin kokoonpano on taas hajonnut joten saas nähdä tuleeko uutta kiekkoa. Show Em How:lla soitanto ja uudetkin biisit toimivat helvetin hyvin.
Dies Irae
Imperiumi Assistant
Posts: 834
Joined: Thu Aug 22, 2002 7:28 pm
Location: Kallio

Post by Dies Irae »

Kun kerran meni Pentagramiksi, niin kyllähän koko tuotanto potkii. Nuo "Vintage Collection" levyt ovat osoitus, kuinka kova bändi Pentagram on ollut jo uransa alussa. First Daze Here Too on hyvä julkaisu, vaikka soundien taso varsinkin 2-cd:llä on välillä heikohkoa, niin aito tunnelma välittyy. Eivät ne mielestäni miltään keikoilta olleet, vaan treeni-sessioita, livenä toki soitettu.
Karppinen

Post by Karppinen »

Tässä vähän aikaa sittenhän huhuttiin että Victor Griffin ja Joe Hasselvander olisivat palanneet Pentagramiin, mutta pelkästään studiokokoonpanoon - epäilen kyllä vahvasti ettei tuo pidä paikkaansa, mutta olisihan se hienoa! En kyllä usko että Bobby nousisi enää koskaan lavalle, mutta jos edes levyjä tekisi, niin...
Ratzombi
Posts: 52
Joined: Thu Sep 16, 2004 9:21 am
Location: Sonkajärvi
Contact:

Post by Ratzombi »

Kylläpä viime viikon ke-to välisenä yönä munat pullistui...niin siis silmämunat, kun huomas, että Fireboxilta sitä nyt saa tuota uutta vintage collectionia. Tässä sitä on jo pyöritelty useamman kerran ja eipä voi sanoa muuta kuin kyllä Pentagram diggareita hemmotellaan ihan koko rahan edestä. Huh helvetti miten komeat nuo kannetkin on, sisältää 28-sivuisen tyylitajulla väsätyn bookletin kuvilla sekä Geof O'Keefen line notekseilla.

Joo, nuo 1 cd:lle puristetut uudemmat vanhat biisit(Under my thumb, Smokescreen, Teaser...ect.) kyllä kirjaimellisesti rokkaa! Todella lyhyt, mutta tiivislaatupaketti 1 CD:llä!

Ostoksille jo siitä saatana!
Leper Messiah

Post by Leper Messiah »

Kyllähän tuo Pentagram toimii! Jompi kumpi, Relentless tai Be Forewarned (Petrified, vittu mikä piisi!) on ehkä paras lätty kyseisiltä doom-heeboilta. Jokaiselta levyltä löytyy kuitenkin helmiä.

Myös Pentagrammin uusin Show Em How oli yllättävän kova tuotos, jnta tullut soitettua kiitettävästi.
Karppinen

Post by Karppinen »

Saa nyt nähdä vaan miten tuon Count Ravenin käy kun Dan Fondelius antoi potkut basisti Wilburille ja rumpali Renfieldille.
herr nabel
Posts: 662
Joined: Tue Dec 17, 2002 9:12 am
Location: 1K

Post by herr nabel »

No tuo Count Ravenin tapaus ihmetyttää kyllä. Ei ilmeisesti kemiat oikein toimineet ja onhan tuota huhuiltukin hevosmiesten tietotoimistolla.
Nyt on sitten tosiaan Fondeliuksella niin kovat paineet tulevan levyn kanssa että! Onpa nuo heidän kiekot muutenkin niin kovia että niiden ylittäminen on aika vaikeata. Varsinkin Destruction Of The Void, joka on raskaimpia kiekkoja ikinä.

Onneksi tuli pariin otteeseen nähty lavalla tuolla legendaarisella kokoonpanolla, helvetin kovassa vedossa olivat!
Peter Vicar
Posts: 175
Joined: Mon Oct 14, 2002 10:08 am
Location: Tuomion Turku
Contact:

Post by Peter Vicar »

Itsellani on kaikki Pentagramin studiolevyt, suurin osa 70-luvun helmia + keikkoja Death Row -ajalta enimmakseen, seka audiona etta videona etta DVD:na... Parasta mita saa, Saint Vituksen ja Troublen ohella. Itselleni nuo kaksi ekaa studiolattya ja tuo viimeinen, hiukan testamentin oloinen levy (toivottavasti en ole oikeassa) potkivat nyt. Kaikkia tulee kuunneltua aina silloin talloin, oikeastaan vain Sub-Basement jaanyt pienemmalle huomiolle...

Count Raven... Dan "Fodde" Fondelius voi imea munaa tehtyaan tuon tempun -- on jo aika yleisesti uumoiltu, etta han kaytannossa suostui koko reunioniin vain saadakseen uutta nostetta Doomsday Gouvernmentille, nyt vain myyvammalla Count Raven -nimella. Saa tehda aika saatanan parhaan doom-kiekon, jotta mina enaa lampenen herran touhuille. Kolme kertaa livena nahtyani voin sanoa, etta ei tuosta oikeasta kokoonpanosta magiaa puuttunut yhtaan, kuten Dan vaittaa...

Mulla soi parhaillaan tassa tuo Witchfinder Generalin live vuodelta 1983. Aivan saatanan kova, vaikka luulenpa parissa biisissa hieman nauhan venyneen, menee aivan snadisti mootumisen puolelle, mika ei kylla onneksi haittaa... tuo vaan fiilista!
Karppinen

Post by Karppinen »

Sub-Basement on minulle semmoinen hit-and-miss tapaus - siltä löytyy todellisia ässäbiisejä kuten Buzzsaw ja Tidal Wave mutta samalla jokin Drive Me To The Grave on aika kauhea, varsinkin Bobbyn laulusuoritusten puolesta... Ja kansikuva on ihan surkea, heh!
Minä hieman ihmettelen tuota Destruction Of The Voidin hehkutusta, minä kun pidän Storm Warningia ja High On Infinityä Count Ravenin parhaimpina levyinä, ei Destruction... missään nimessä huono ole, mutta kolmossijaan tuo joutuu tyytymään omalla ranking-listalla.
anthares
Posts: 339
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:34 am
Location: Helsinki
Contact:

Post by anthares »

Karppinen wrote: mutta samalla jokin Drive Me To The Grave on aika kauhea, varsinkin Bobbyn laulusuoritusten puolesta...
No jumalauta! Sehän on ihan vitun kova crustibiisi! Bobbyn lauluthan on miltein aina kovaa luokkaa! Show em hown jotkut "now listen" yms heitot välissä on kyllä sellasia mistä en osaa sanoa onko ne perseestä vai vitun kovia.

Ja lisättäköön että The day of reconingin riffit on yksiä kovimpia riffejä ikinä. Ja Be forewarned on ihan liian aliarvostettu!
Albert

Post by Albert »

Minusta taas alkaa tuntua, että Beforewarned on pikkasen yliarvostettu (ainakin täällä). Mulle se ja Sub-basement ovat ne vähemmän hyvät. Kaksi ekaa ja Review Your Choices ovat ehdottomat suosikit. Ja tämä viimeinen on todella hyvä kanssa! Sitten pitää mainita sellainen levy kuin Keg Full of Dynamite! Se sai minut aikanaan löytämään Pentagramin uudelleen pienen hiljaisuuden jälkeen. Siinä on toki aika raaka live-saundi, mutta voimaa löytyy!

Count Raven ei ole Count Raven enää. Minulle tämä oli uutinen. En ole oikein seuraillut tapahtumia.
sadera

Post by sadera »

Pentagram toimii aina.
Hypnotic gaze

Post by Hypnotic gaze »

Mistäs tuota First Daze Here Too levyä saa tilattua vinyylinä? Ilmeisesti Suomesta on turha etsiä ainakin toistaiseksi? Tänään tosin käväisin Keltaisessa Jäänsärkijässä ja Nipa lupasi katsoa kaikki tukkurit läpi, jos tuota löytyisi jostain.
Ratzombi
Posts: 52
Joined: Thu Sep 16, 2004 9:21 am
Location: Sonkajärvi
Contact:

Post by Ratzombi »

Hypnotic gaze wrote:Mistäs tuota First Daze Here Too levyä saa tilattua vinyylinä? Ilmeisesti Suomesta on turha etsiä ainakin toistaiseksi? Tänään tosin käväisin Keltaisessa Jäänsärkijässä ja Nipa lupasi katsoa kaikki tukkurit läpi, jos tuota löytyisi jostain.
Kerkesin itsekin sikaa säkissä osastolla tuota jo kyselemään... vastaukset :
jpmuikku wrote:
herr nabel wrote: Ja Ratzombille, vinyyliversiota saa tilattua etukäteen suoraan Relapselta. Hintakin menee alle 20 euron. Myyntipainos 2000 kpl joten eiköhän noita vielä ole.
USA only. Relapse on ollut muutenkin aika nihkeä Euroopan vinyylimenekille, vaikka eivät tahdo ottaa huomioon sitä PIENTÄ seikkaa nimeltä aikataulut. Jos levyt julkaistaan Amerikoissa kuukausi tai kaksi ennen Eurooppaa, niin eipä siinä paljoa menekkiä ole täällä suunnalla, koska suurin osa porukoista on kuitenkin tilannut vinyylit joko Relapselta suoraan tai jonkun jenkkidistron kautta.
Karppinen

Post by Karppinen »

Kaksi sanaa: Pagan Altar.
Hakkapeliitta
Posts: 348
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:32 pm
Location: Keiteleen rannalla
Contact:

Post by Hakkapeliitta »

Pagan Altar on kyllä mainio bändi. Pidän kummastakin levystä, sekä tuosta "Time Lord" maxista. Minotauriin Pagan Altar on vaikuttanut paljon.
Olipa hauskaa, kun viime jouluna sain joulukortin Pagan Altarilta!
jpmuikku

Post by jpmuikku »

Ainahan näissä topiikeissa paukutellaan "niitä varmoja" juttuja, mutta mitä porukka sanoo esim. tämän lafkan tuotannosta?
Two new PsycheDOOMelic releases out now!
Reino Ermitaño - Brujas Del Mar CD (psycheDOOMelic PSY-022)
Starchild - Born Into Eternity CD (psycheDOOMelic PSY021)
Mark on puskenut pihalle suhteellisen tasaiseen tahtiin itsensä näköistä "junttausta" jo pidemmän aikaa. Mutta silti aika harvoin miehen 'bändeistä' laudoilla puhutaan. Olisko isoin vika siinä, että julkaisut eivät ole jotain ltd # 333 mustia vinyylejä...
Post Reply