Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Säännöt
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tutkimus metallifanien yhteiskunnallisista mielipiteistä
 Viesti Lähetetty: 14 Helmi 2017, 17:46 
Site Admin

Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Viestit: 3051
Paikkakunta: Espoo
Osallistu tutkimukseen metallimusiikinkuuntelijoiden yhteiskunnallisista näkemyksistä ja mielipiteistä

Suomalaiset ovat tunnetusti metallikansaa. Suomessa on eniten metallibändejä suhteessa väkilukuun. Suomalaiset metalliyhtyeet ovat tunnettu vientituote maailmalla. Ja vaikka asiasta ei täyttä varmuutta ole, kuunnellaan Suomessa myös epäilemättä eniten metallimusiikkia.

Varsin vähän sen sijaan on tutkittua tietoa siitä, minkälainen yhteisö metallimusiikinkuuntelijat Suomessa on. Laaja-alaista tutkittua tietoa metallifanien yhteiskunnallisista taustoista, arvoista ja mielipiteistä on kerätty vähän, jos ollenkaan.

Metallimusiikki on määritelty akateemisessa tutkimuksessa yhtenä mahdollisena alakulttuurimuotona. Sitä ei kuitenkaan ole kiistattomasti määritelty hippi- ja punk-liikkeen kaltaiseksi alakulttuuriksi, jolla olisi valtavirtakulttuurista vastakkaisen vastakulttuurin asema.

Kyselytutkimus pyrkii vastaamaan kolmeen laajempaan kysymykseen.

Ensimmäisenä tarkoitus on löytää vastaus siihen, millaisia metallifanit Suomessa ovat. Ovatko metallimusiikinkuuntelijat yhteiskunnallisilta näkemyksiltään erilaisia vai ovatko mielipiteet yhteneväisiä? Kannattavatko esimerkiksi grindcoren kuuntelijat pakkoruotsin poistamista enemmän kuin muiden alagenrejen kuuntelijat? Haluavatko enemmän moshaavat parempia julkisia palveluita?

Toisaalta tutkimus pyrkii vastaamaan kysymykseen siitä, muodostavatko suomalaiset metallimusiikinkuuntelijat yhteiskunnallisilta näkemyksiltään selkeän ja yhtenäisen alakulttuurin? Onko Suomessa tunnistettavissa erillinen metallimusiikinkuuntelijoiden yhteisö?

Kolmanneksi, ja lisänä toiseen kysymykseen, tutkimuksessa verrataan metallimusiikkifanien vastauksia vuoden 2015 valtakunnallisen eduskuntavaalitutkimuksen aineistoon, josta osa tutkimuksen arvokysymyksistä on lainattu. Löytyykö metallimusiikkifanien vastauksista merkittäviä eroja valtakunnalliseen vastausaineistoon?

Linkki sähköiseen kyselylomakkeeseen löytyy täältä: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/18533/lomake.html. Vastaaminen kestää noin 15-20 minuuttia.

Kiitos osallistumisesta tutkimukseen!

Tutkija on Tampereen yliopiston maisterivaiheen opiskelija, jonka pro gradu -tutkielman aiheena on metallimusiikinkuuntelijoiden yhteiskunnalliset näkemykset ja arvot Suomessa.

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Etusivu » Imperiumi » Säännöt


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net