Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Imperiumi
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Oceanwake "Earthen" 10.3.17
 Viesti Lähetetty: 26 Kesä 2013, 08:28 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
UUDEN LEVYN TIEDOT ALEMPANA VIESTIKETJUSSA

Nelisen vuotta sitten luonnonkauniissa joskin eksentrisessä rannikkokunnassa Luvialla perustettu Oceanwake julkaisi juuri “Kingdomiksi” ristityn debyyttinsä. Julkaisijana toimi nykyisellään alan piireissä Venäjän tunnetuimpiin levy-yhtiöihin kuuluva Stygian Crypt Productions.

Orkesterin kappaleet pohjautuvat hitaisiin ja raskaisiin doom metal -riffeihin sekä mureaan örinälauluun, mutta johtuen jäsenten erilaisista lähtökohdista ja taustoista, musiikista on löydettävissä vaikutteita myös progesta, psykedeliasta, black metalista, post rockista sekä jopa countrysta. Koska Oceanwaken musiikille on vaikea löytää yhtä selkeää lokeroa, kutsuukin bändi tyyliään kuvaavasti englanninkielisellä sanakolmikolla arctic experimental metal.

Debyytin kappaleet ”Come Forth, a Breaking Light” ja ”The Words of Gods Lie Among Us” kuunneltavissa osoitteessa https://soundcloud.com/oceanwake

Parhaillaan orkesteri työstää materiaalia ”Kingdomin” seuraajalle, jonka on tarkoitus ilmestyä vielä vuoden 2014 aikana.

”KINGDOM” BIISILISTA
1. Carriers I: ...and Kingdom Came, Chaos Ensued (5:00)
2. Carriers II: Luminous Waves (5:22)
3. Carriers III: Obsidian Tide (11:07)
4. The Words of Gods Lie Among Us (4:54)
5. Aeon Trail (15:23)
6. Come Forth, a Breaking Light (11:46)

KOKOONPANO
Martti Koski - kitara
Mikko Kulju - rummut
V-V Laaksonen – kitara & laulu
Jarkko Mäkelä - basso
Eero Haula - laulu

https://www.facebook.com/OceanwakeFi
http://www.oceanwake.net/


Viestiä muokkasi viimeisimmäksi mega 08 Helmi 2017, 10:09. Muokattu 2 kertaa.
 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Kingdom" arctic experimental metal from Luvia
 Viesti Lähetetty: 25 Marras 2014, 08:37 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
OCEANWAKE JULKAISEE KAKKOSALBUMINSA MAALISKUUSSA 2015

Luvialainen doom/post metal -yhtye Oceanwake on solminut levytyssopimuksen ruotsalaisen ViciSolum Productionsin kanssa. Yhteistyön hedelmänä orkesterin kakkosalbumi ja seuraaja Kingdom-debyytille (2013) julkaistaan maaliskuun 13. päivä ensi vuonna.

Jos Oceanwaken esikoinen keräsikin positiivisia arvioita myös Suomessa, voidaan sen kuitenkin katsoa olevan uuden, vasta omaa ilmaisumuotoaan etsivän yhtyeen kasaama koherentti kokoelma hyvinkin erilaisia kappaleita. ”Sunless”-nimiseksi kastetulla seuraajalla albumin neljä pitkää ja dynaamista kappaletta ovat entistäkin yhtenäisempiä ja vähintäänkin yhtä kokeellisia kuin aiemminkin. Korpiklaanista tutun Jonne Järvelän tarkasti valvovien silmien ja korvien alla tuotettu ja miksattu levy kuulostaa asiankuuluvan orgaaniselta ja selkeältä.

Uuden levytyssopimuksen kunniaksi Oceanwake julkaisee Sunless-sessioissa syntyneen ja äänitetyn, mutta levykokonaisuuteen sopimattoman kappaleen nimeltä ”Nadir”“Sunless”-levyn ilmestymistä juhlistetaan keikalla sen julkaisupäivänä Porin Bar Kinossa 13.3.2015, jolloin albumi myös soitetaan alusta loppuun.

KOKOONPANO
Eero Haula – laulu
Martti Koski – kitara
Mikko Kulju – rummut
Ville-Veikko Laaksonen – kitara & laulu
Jarkko Mäkelä – basso

DISKOGRAFIA
Luminous Waves single (2013)
Kingdom (Stydian Crypt 2013)
Sunless (ViciSolum 2015)

https://www.facebook.com/OceanwakeFi
http://www.soundcloud.com/oceanwake

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 13 Helmi 2015, 17:12 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
OCEANWAKE HERÄTTELEE KEVÄÄSEEN ”SUNLESS”-ALBUMILLAAN 13.3.15

Doom- ja post metalin hämärillä rajaseuduilla seikkaileva luvialainen Oceanwake julkaisee toisen albuminsa ”Sunless” maaliskuun 13. päivä ruotsalaisen ViciSolum Productionsin kanssa. Positiivisia arvioita keränneen "Kingdom"-debyytin (2013) seuraajalla neljä pitkää ja dynaamista kappaletta ovat entistäkin yhtenäisempiä ja vähintäänkin yhtä kokeellisia kuin aiemminkin. Korpiklaanista tutun Jonne Järvelän tarkasti valvovien silmien ja korvien alla tuotettu ja miksattu ”Sunless” kuulostaa asiankuuluvan orgaaniselta ja selkeältä.

Kappaleiden pääarkkitehti Ville-Veikko Laaksonen kertoo seuraavaa levyn tarinasta: "Kingdom-debyytillä tarinan minähahmo oli kuvainnollisesti veden alla sisäisine toiveineen ja demoneineen. Sunlessilla hän ikään kuin pääsee pintaan, mutta kaikki toivo ja mielikuvat pelastuksesta ovat auringoton tila ja pieleen mennyttä eskapismia. Vaikka kuinka haluaisi nähdä edes vilauksen jostakin paremmasta, vie oma mieli aina takaisin synkkiin syövereihin.”

"Oceanwake hyödyntää taitavasti dynamiikkaa, dramatiikkaa ja fiiliksestä toiseen siirtymistä. Välillä möyritään lyijynraskaasti, toisinaan leijaillaan stratosfäärin yläpuolella. Mitä ikinä tehdäänkään, se tehdään tyylitajuisesti. ”Sunless” palkitsee pitkistä, hitaista ja polveilevista biiseistä pitävät kuulijat. Jos valmiiksi pureskellut radiohitit ovat juttusi, ei kannata vaivautua." -Markus Laakso/Kuolemanlaakso

"Oceanwake tuntee äänimaisemat kuin oman kotiseutunsa. Tunnelmointia ja ärhentelyä on sopivassa suhteessa, eikä bändin voi hyvällä tahdollakaan sanoa jääneen jumiin post-sitäjatätä -karsinoihin. Ensiluokkaista pörinää, sanoisin!" -Ville Sorvali/Moonsorrow

“Suurenmoisia ja monipuolisia doom-riffejä post-elementeillä höystettynä. Sunless on ehdottoman vahva album, joka sitoo sinut Oceanwaken maailmaan!” -Jarno Salomaa/Shape of Despair

Kuuntele kappalenelikon kolmosraita ”Avanturine”“Sunless”-levyn ilmestymistä juhlistetaan keikalla sen julkaisupäivänä Porin Bar Kinossa 13.3., jolloin albumi myös soitetaan alusta loppuun. Tätä ennen bändi on myös mahdollista nähdä yhdessä Moonsorrowin kanssa Turun Klubilla 14.2. ja Jyväskylässä Lutakossa 28.2.

”SUNLESS”-BIISILISTA
1. The Lay of a Coming Storm 15:37
2. Parhelion 9:18
3. Avanturine 8:03
4. Ephemeral 10:26

KOKOONPANO
Eero Haula – laulu
Martti Koski – kitara
Mikko Kulju – rummut
Ville-Veikko Laaksonen – kitara
Jarkko Mäkelä – basso

DISKOGRAFIA
Luminous Waves single (2013)
Kingdom (Stydian Crypt 2013)
Nadir single (ViciSolum 2014)
Sunless (ViciSolum 2015)

https://www.facebook.com/OceanwakeFi
http://www.soundcloud.com/oceanwake

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 27 Helmi 2015, 14:03 
Pientä trailerin poikasta tarjolla tulevasta levystä:

https://www.youtube.com/watch?v=vGSlJGVf45Q

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 06 Maalis 2015, 21:00 
Varsin ylistäviä arvioita tarjoilevat:

http://www.seaoftranquility.org/reviews ... t&id=17337

http://www.metalunderground.at/?p=43313 ... ke-sunless

http://www.rockeramagazine.com/mag/inde ... ke-sunless

Infernossa 4/5

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 09 Maalis 2015, 09:47 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
"Sunless" nyt Infernon ennakkokuuntelussa

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 13 Maalis 2015, 20:21 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
Levy tänään kaikissa hyvinvarustelluissa levykaupoissa kuten vaikkapa Äxässä.

Tänään myös levynjulkaisukeikka Porin Bar Kinossa, mukana myös The Man Eating Tree.

Julkaisun kunniaksi Imperiumin skabassa arvotaan koko yhtyeen diskografia sekä T-paita.

Kaaoszine kyseli vokalisti Eero Haulalta häneen eniten vaikuttaneita yhtyeitä ja albumeita ja myös arvioi levyn.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 19 Huhti 2015, 11:13 
Äxästä näyttäisi olevan levy varastosta loppu. Sillä aikaa kun odottelette tilausta, niin käykää pyörittämässä levyä spotifyssa.

https://open.spotify.com/artist/2tfUJLjysN32cIWQDUq1hT

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 03 Marras 2015, 15:25 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
OCEANWAKE JA MORBID EVILS YHTEISKIERTUEELLE

Oceanwake on pitänyt seuraavan levyn sävellystyön vuoksi pientä taukoa keikoilta, mutta nyt on tullut aika ottaa etäisyyttä tekeillä olevaan materiaaliin. Yhtye suuntaa tien päälle esittelemään maaliskuussa ilmestyneen Sunless-albumin järkäleitä uudelle yleisölle. Mukaan lähtee ystäviä Suomen Turusta, kun Morbid Evils jakaa lavan. Kymmenen keikan kiertueelle haetaan lämpöä Oceanwaken kotikaupungista. Runsaasti kotimaassaan keikkailleille orkestereille tuleva Euroopan visiitti on järjestyksessään ensimmäinen.

Laaksonen-Mäkelä-Kulju-Koski-Haula-viisikko perusti Oceanwaken vuonna 2009 missionaan tehdä mielenkiintoista musiikkia, vailla suurempia taiteellisia tai muitakaan äärirajoja. Tässä yhtye on onnistunut ilmeisen hyvin – ainakin mikäli on uskominen sen tähän astisia albumeita (Kingdom, 2013 ja Sunless, 2015) ylistäneitä musiikkikriitikoita ympäri maapalloa. Muun muassa progen, doomin ja post metalin välimaastossa seilaavan Oceanwaken kaavoja rikkova lähestymistapa yltää musiikin lisäksi myös lavaesiintymiseen, jossa asetelmat eivät ole perinteisimmästä päästä.

Keijo Niinimaa (kitara, laulu) perusti Morbid Evilsin Timo Niskalan (rummut) ja Jan Tryggin (kitara) kanssa 2014 kevätalvella. Morbid Evils julkaisi In Hate With The Burning World -kokopitkänsä Svart Recordsin kautta tämän vuoden maaliskuussa. Bändi on lyhyen uransa aikana ehtinyt soittamaan Svart Oktober Festin lisäksi Tuskassa ja Seinäjoki Metal Festivaaleilla. Tiiviisti keikkaileva yhtye on lämmitellyt mm. Eyehategodia (USA), The Oceania (GER) ja on myös järjestänyt omat nimikkofestivaalit Turussa. Kiertueen jälkeen yhtye vetäytyy studioon taltioimaan ensi vuonna julkaistavan toisen albuminsa.

Pe 6.11. Baarikaappi, Pori (Suomi)
To 12.11. KB18, Kööpenhamina (Tanska)
Pe 13.11. Grünen Jäger, Hampuri (Saksa)
La 14.11. New Force, Erlangen (Saksa)
Su 15.11. Bar Azyl, Liberec (Tshekki)
Ma 16.11. Club Fatal, Praha (Tshekki)
Ti 17.11. Plan B, Ostrava (Tshekki)
Ke 18.11. Kawiarnia Naukowa, Krakova (Puola)
To 19.11. Andergrant, Olsztyn (Puola)
Pe 20.11. Depo, Riika (Latvia)
La 21.11. Rockstars, Tallinna (Viro)

https://www.facebook.com/OceanwakeFi
http://www.soundcloud.com/oceanwake

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Sunless" 13.3.15
 Viesti Lähetetty: 07 Helmi 2017, 09:45 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
OCEANWAKE JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA ”EARTHEN” 10.3.17

Luvialla vuonna 2009 perustettu Oceanwake julkaisee seuraajan kehutuille Kingdom (2013) ja Sunless (2015) -albumeille. 10.3. julkaistavalla kolmosalbumillaan ”Earthen” post-metalia, doomia ja mitä mielikuvituksellisempia elementtejä musiikissaan sekoittava yhtye ylittää jälleen itsensä kehittämässään tyylilajissa.

Kahden menestyksekkään Euroopan-kiertueensa jälkeen bändi alkoi kirjoittaa kunnianhimoisen trilogiansa päätösosaa. Kahdesta yli 20-minuuttisesta eepoksesta koostuva levy on tunnistettavaa Oceanwakea, mutta yhtye vierailee myös täysin uusilla, oudoilla ja odottamattomilla alueilla. Trilogian musiikillista yhtenäisyyttä haluttiin vahvistaa sovittamalla uudelleen ”Sunlessin” levytyssessioissa nauhoitettuja osia, jotka tuntuivat istuvan paremmin ”Earthenin” polveileviin, mutta luonnollisesti kehittyviin järkäleisiin.

Oceanwake jatkaa uudella albumillaan hedelmällistä tuotantoyhteistyötään Korpiklaanista tutun Jonne Järvelän kanssa ja albumin soitinten äänityksistä vastasi puolestaan Häiriö Piirinen. Kansivihon aavemaisesta kuvituksesta vastaa kanadalainen valokuvaaja Chris Luckhardt, joka on nimenomaan erikoistunut taltioimaan hylättyjä rakennelmia.

Esimmäinen ote albumilta on lähes seitsemänminuuttinen musiikkivideo, jonka toteutuksesta ovat vastanneet Harri Haataja ja Vesa Ranta. Molemmat ovat viime aikoina työskennelleet muun muassa Dark Tranquillityn, MONOn ja Sólstafirin kanssa.

”A Storm Sermon (2nd movement)”


”EARTHEN”-BIISILISTA
1. A Storm Sermon (21:09)
2. In Amidst the Silent Thrones (24:04)

KOKOONPANO
Eero Haula – laulu
Martti Koski – kitara
Mikko Kulju – rummut
Ville-Veikko Laaksonen – kitara
Jarkko Mäkelä – basso

DISKOGRAFIA
Luminous Waves single (2013)
Kingdom (Stygian Crypt 2013)
Nadir single (ViciSolum 2014)
Sunless (ViciSolum 2015)
Earthen (ViciSolum 2017)

https://www.facebook.com/OceanwakeFi
http://www.oceanwake.fi/

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Oceanwake "Earthen" 10.3.17
 Viesti Lähetetty: 06 Maalis 2017, 12:38 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:49
Viestit: 862
Paikkakunta: Tampere
"Earthen" Infernon ennakkokuuntelussa perjantaihin saakka

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Etusivu » Imperiumi » Imperiumi


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net