Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Muu musiikki
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: K+K-tactics (rummut & basso)
 Viesti Lähetetty: 14 Syys 2016, 00:28 

Liittynyt: 12 Marras 2002, 15:06
Viestit: 354
Paikkakunta: Oulu
Pitkästä aikaa uutta materiaalia tulilla eli vanhaa tuttua instrumentaalimenoa rummuilla ja bassolla, Oulu/Tre-akselilla nykyään vaikuttaen. Tällä kertaa 4 biisin setti ja split-kasetin toisella puolella rovaniemeläinen vastaavanlainen duo, mutta hyvin pitkälti improvisaatiopohjainen sellainen.Musavideot on jälleen tarkoitus tehdä jokaisesta biisistä, tässä alkajaisiksi aloitusviisu:Kasetit saapuivat juuri tehtaalta ja hinta on 5e (+1e postit). Tilata voi esim. bandcampin tahi facebookin kautta.

Uudet ja vanhat biisit kätevästi kuulolle myös soundcloudista.

Kiitos mielenkiinnosta!

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: K+K-tactics (rummut & basso)
 Viesti Lähetetty: 19 Syys 2016, 20:44 

Liittynyt: 12 Marras 2002, 15:06
Viestit: 354
Paikkakunta: Oulu
Kasetin esittelynäkin toimiva uusi musavideo:
Desibeli.netin arvio:
Lainaa:
Jo aiemminkin Desibelin sivuilla arvioitu, ja sittemmin erittäin monissa liemissä kiehautettu K+K-tactics saa aivot taas nyrjähtelemään iloisesti. Duo polkee tunnetun musiikin muotoja uuteen uskoon neljän biisin mittaisella osuudellaan, jota voisi kaiketi kutsua karsituksi rock-metalliksi. Ja erittäin groovaavaksi sellaiseksi. Kaksikko tosin lipeää hieman purismin ikeestä, kuullaanhan osuudella mm. lyhyesti pillin vihellystä, sampleja ja ”ylimääräisiä” perkussioita. Okei, ne ovat kyllä aika marginaaliin tungettuja paloja.

Vaikka vokaaleja sun muita kompromisseja ei kuulla, ovat herrat Kanniainen ja Kuorikoski luoneet taas jotain muistettavaa. Allekirjoittaneen sielua taisi vahvimmin hipelöidä Semi-Nucleonic Android Beheading. Eikä ainoastaan nimensä puolesta.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: K+K-tactics (rummut & basso)
 Viesti Lähetetty: 29 Syys 2016, 00:08 

Liittynyt: 12 Marras 2002, 15:06
Viestit: 354
Paikkakunta: Oulu
Sananen lisää epävakaisesta instrumentaalimusiikista eli haastattelun tynkää @ desibeli.net.

Niin ja kasettia saa myös Äxästä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: K+K-tactics (rummut & basso)
 Viesti Lähetetty: 28 Marras 2016, 12:30 

Liittynyt: 12 Marras 2002, 15:06
Viestit: 354
Paikkakunta: Oulu
3. musiikkivideo - Semi-Nucleonic Android Beheading:Ja muutama arvio perään:
- Archaic Metallurgy
- KaaosZine
- Inferno

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: K+K-tactics (rummut & basso)
 Viesti Lähetetty: 26 Kesä 2017, 14:04 

Liittynyt: 12 Marras 2002, 15:06
Viestit: 354
Paikkakunta: Oulu
Splitin 4. ja viimeinen musavideo Project of Life. "Mytologiasaaga" jatkuu ja lopussa paluuta myös animaatiomeininkeihin :)Tähän vielä Imperiumin helmikuinen arvio, kiitokset Naperolle!

Oululainen K+K-tactics on parin vuoden takainen pelkästä bassosta ja rummuista voimansa ammentava tuttavuus, jonka Earth of Life -videosingle kolahti silloin melko mukavasti veikeine tahtilajeineen ja anarkistisine paperinpalaanimaatioineen. Uudella splitillään K+K on lyönyt biisit yhteen samalla minimalistisella kokoonpanolla operoivan rovaniemeläisen Dum & Brass -kaksikon kanssa. Tuloksena on seitsemän biisin mittainen levyllinen musiikkia, joka vähintäänkin poikkeaa valtavirrasta, ja taklaa ainakin suuremmalla äänenvoimakkuudella soitettuna hankalammankin ummetuksen pelkillä bassotaajuuksilla.

Saatekirjeessä todetaan bändien lähestymistapojen olevan vastakkaiset: siinä missä K+K säveltää biisinsä, on D&B lähes täysin improvisaatiopohjainen yhtye. Neljä biisiä K+K:n mietitympää ja ehkä hiotumpaakin bassottelua kohtaa siis hihasta ravistetun D&B:n pöydälle lyömän näennöäisen tajunnavirran. Lähestymistapojen ero kuuluu splitin puoliskoilla, mutta vaikka instrumenttivalintojen luulisi rajoittavan ilmaisua lähelle toisiaan, ei se jää ainoaksi eroksi bändien välillä.

Ensimmäiset neljä biisiä ovat K+K-tacticsin. Ne ovat Earth of Life -sinkun henkisiä jatkajia, ja sama säännöistä piittamaton anarkia niillä kuuluukin. Rakenteiltaan kimurantit biisit ovat tupaten täynnä bassoriffejä, ja noin vartin peukkubassosauna onkin varsin sopivan mittainen annos K+K:n positiivista poukkoilua. Ainoa miinuksenkaltainen on annettava siitä että vaikka instrumentteja on vain kaksi, jää basso toisinaan kokonaissoundissa rumpujen jalkoihin. Aivan Earth of Lifen selkeyteen ei K+K tällä kertaa siis aivan yllä, vaikka mainio kokonaisuus onkin kyseessä.

Dum & Brassin avaus pistää aivan ensimmäiseksi miettimään onko yhtyeen basson sukupuun aikaisemmissa haaroissa mahdollisesti Aku Ankka, paksusuoli, tai kenties jokin infernaalinen sammakko, sen verran raakkuvan ja mouruavan pulputtavaksi instrumentin soundi on jollain efektilaitteella pahoinpidelty. Vaikka rumpusoundi ja rumpujen soittotyyli muutenkin muistuttaa kovasti K+K:n komppipuolta, on yhtyeiden välillä melkoinen ero ainakin soundin osalta. Aivan puhtaan improvisoiduiksi en biisejä usko, sen verran loogisesti ne etenevät; kyse siis lienee riffiaihioiden ja jonkinlaisen Klubi-askin kanteen piirretyn biisirakenteen perustalle rakennetuista jamitteluista. Basson soundi vaatii totuttelua, mutta kun sen kynnyksen yli onnistuu astumaan, on soitto sinänsä varsin nautittavaa. K+K:n monimutkaisuuteen D&B ei yllä, eikä taida sitä tavoitellakaan. Split on yhtyeen ensimmäinen virallinen julkaisu, ja sellaiseksi varsin kelvollinen.

Splittinä levy on mainio, ja lunastaa olemassaololleen oikeutuksen. Ovathan eri puoliskojen bändit saman kapean soitinvalikoiman asettamien rajojen vankeja, ja edustavat sikäli samaa tyylisuuntaa; toisaalta ne erottuvat selkeästi toisistaan, osoittaen luovuuden voiman teknisten rajoitteiden edessä.

Kuunneltavaksi split on kertaalleen pyöräytettynä mainio, mutta alkaa ehkä luonteensa vuoksi peräkkäisillä soittokerroilla puuduttaa. Se on selkeästi oikeastaan kaikesta muusta musiikillisesta poikkeava välipala, jolla voi olla paikkansa kerran viikossa tai kuukaudessa, ja joka varmasti nollaa korvamadot tai parantaa perusmetalliin puutuneen mielen urilleen juuttumisen. Näin vähillä työkaluilla toteutettuna se on melkoinen saavutus molemmilta osallistujilta, ja vaikka K+K-tactics ehkä vetääkin arvaamattomuudellaan lievästi pidemmän korren, ei kummankaan yhtyeen tarvitse panostaan hävetä.

Suositellaan lämpimästi kummallisen musiikin ystäville.

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Etusivu » Imperiumi » Muu musiikki


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net