Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Muu musiikki
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 17 Heinä 2015, 10:16 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4292
Paikkakunta: Seinäjoki
Iskeekös eli Heikki "Hessu" Silvennoinen? Hessua on sanottu "Kangasalan Claptoniksi" ihan oikeutetusti, itse kutsun häntä myös "Suomen Gary Mooreksi"...

Hessu on todella korkeatasoinen ja erittäin persoonallinen kitaristi ja myös erittäin hyvä-ääninen laulaja, jonka levyillä on tasokasta omaa tuotantoa ja komeasti coveroituja blues- ja rock-ikivihreitä. Ainakin meikälle Hessu on tärkein suomalainen blues/blues rock -artisti. Toki Hessu ei ole levyjensä ainoa kantava voima, mukana on aina viimeisen päälle mahtavia muusikoita Suomen parhaimmistosta. Hessun kautta olenkin tutustunut hiljalleen muihinkin Suomen blues/blues rock -kartan artisteihin.

90-luvun loppupuolella kuulin kaverin luona ensi kertaa Hessun ensimmäistä soololevyä Mature & Cool (1992) jossa mukana mm. Hessun Kummeli-kaveri Timo Kahilainen. Tuo levy oli (siihen asti Hessun tekemisiä vain Kummelissa seuranneelle) lähtölaukaus Hessun musiikkiin. Edelleen tänäkin päivänä äänestän tuon levyn yhdeksi kaikkien aikojen parhaista ja upeasoundisimmista levyistä niin suomalaisessa kuin ulkomaisessakin bluesrockissa ja musiikissa yleensäkin. Levy on timanttitavaraa alusta loppuun ja soundimaailma hakee vertaistaan kautta maailman. Nyt osana Hessu-teemaa kuuntelen tuon levyn aina kahteen kertaan peräkkäin, on se niin mielettömän hieno levy!

90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa kuvioon tuli lisää Hessun laadukkaita levyjä, Bobcat (1997), Sweet Surrender (1999) ja Blues Blue Sky (2000). Vuonna 2002 Seinäjoen entisessä Bar 6-0:ssa näin Hessun livenä ensi kerran kun siellä esiintyi uusi "super-bändi" SF Blues, johon tuolloin kuului Dave Lindholm ja Pepe Ahlqvist. Tupa oli täynnä, kun muusikot laskeutuivat portaita alas väkijoukon läpi lavalle. SF Bluesilta on tullut eri kokoonpanoilla jo kolme levyä, SF Blues (2002) jossa mukana mm. Jukka Gustavson, suomenkielinen Joutomailla (2005) jossa mukana mm. Jukka Tolonen ja viimeisin Man Be Careful! (2007) jossa mukana mm. Eero Raittinen. Samaan aikaan Hessu on jatkanut soolotuotantoaankin, suomenkielinen Miehet kaatuu (2003) ja viimeisin Peace Of Mind (2010) ovat niin ikään erittäin laadukasta ja miellyttävää musiikkia johon ei voi väsyä.

Hessun muutkin bändit alkoivat kiinnostamaan 2000-luvun loppupuolella. Suomalaisen progressiivisen rockin parhaita levyjä ovat juurikin Hessun tekemät Tabula Rasan kaksi ainoaa levyä Tabula Rasa (1975) ja Ekkedien Tanssi (1976). Molemmat levyt ovat täysin ohittamattomia helmiä, jos vähääkään arvostaa hyvin tehtyä, persoonallista ja puhuttelevaa vanhaa progea. Myös Mikko Kuustosen ja Löytyn veljesten kanssa perustettu Q.Stone kannattaa ottaa haltuun. Q.Stone on paljolti samanlaista kuin Hessun soolotuotantokin, maukasta ja miellyttävää blues rockia täysin ajattomassa sapluunassa. Itselläni on jo levyt Pink On Blue (1990), Q.Stone III (1992) ja viimeisin No Substitute (1993), ykköslevy Q.Stone (1988) puuttuu vielä. Vuonna 2013 Q.Stone keikkaili jonkin verran ja julkaistiinpa myös kokoelma The Thrill Is Back.

Hessun 80-luvun bändit Frendz ja Catwalk ovat jääneet vielä pimentoon, Frendzin tuotantoa en ole kuullut vielä mitään kautta ja Catwalkia ehkä parin biisin verran kauan sitten. Catwalkissa laulajana oli niin ikään Hessun Kummeli-kaveri Heikki Vihinen. Bändin levyjä Catwalk (1984) ja Love Is On The Line (1986) olen metsästänyt jonkin verran, vielä tuloksetta.

Näin Hessun livenä toisen kerran (tällä kertaa omalla bändillään) Tangomarkkinoiden Tangovapaalla vuonna 2004...sitten aikaa menikin kummallisesti peräti 11 vuotta ennen kuin näin Hessun seuraavan kerran, tällä kertaa Acoustic Time -koplan kanssa Tangomarkkinoiden Virittämössä viime viikon torstaina 9.7. Reilun tunnin ja vartin kestäneen keikan aikana kuultiin soolotuotantoa, SF Bluesia, Tabula Rasaa ja Clapton-peräisiä covereita...eli käytännössä Hessun koko sapluuna oli esillä! Keikan soundimaailma oli uskomattoman mahtava, piru kun en muista enää sitä miksaajan nimeä.

Hessu keikkailee aktiviisesti eri puolilla Suomea pienemmillä ja suuremmilla paikkakunnilla, pitää vaan yrittää tähdätä omat menot sen mukaan. Livenä Hessu on kuitenkin aina näkemisen ja kuulemisen arvoinen joten kannattaisi lähteä hieman kotikaupunkia kauemmaksikin katsomaan. 20 vuotta sitten viinan vetämisen ja 10 vuotta sitten tupakoinninkin lopettanut Hessu on edelleen verevä artisti joka paaluttaa laadukasta musiikkia, johon kenen tahansa kannattaa keskittyä.

Oma Hessu-diskografia on nyt voimakkaassa pyörityksessä:

Tabula Rasa (1975)
Tabula Rasa - Ekkedien Tanssi (1976)
Q.Stone - Pink On Blue (1990)
Q.Stone III (1992)
Heikki Silvennoinen - Mature & Cool (1992)
Q.Stone - No Substitute (1993)
Heikki Silvennoinen - Bobcat (1997)
Heikki Silvennoinen - Sweet Surrender (1999)
Heikki Silvennoinen - Blues Blue Sky (2000)
SF Blues (2002)
Heikki Silvennoinen - Miehet kaatuu (2003)
SF Blues - Joutomailla (2005)
SF Blues - Man Be Careful! (2007)
Heikki Silvennoinen - Peace Of Mind (2010)

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 19 Heinä 2015, 01:21 

Liittynyt: 19 Joulu 2004, 02:10
Viestit: 533
Paikkakunta: Hell
Olipas hyvä avaus, Sabbathman. En itse tiennyt, että Silvennoinen on tehnyt lähellekään noin paljon levyjä, tai ylipäätään ollut noin monessa mukana. Se on ollut selvää, että miehellä on joitain blues-viritelmiä, mutta näin laajalti ja pitkältä ajalta!?! Minulle kun herra on ollut aina vain se yksi Kummeli-mies.

Lisää keskustelua vaan; seuraan mielenkiinnolla.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 19 Heinä 2015, 10:47 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4292
Paikkakunta: Seinäjoki
Youtubessa on paljon hyviä livepätkiä, studionauhoituksia löytyy hyvin #HeikkiSilvennoinen...

Hessun paras biisi joka paikasta ja ajasta riippumatta vie aina upeisiin tunnelmiin ja mielikuvituksellisesti vaikka Tampereen ytimeen keikkareissujen fiiliksiin...paljon hyviä muistoja tämän biisin ja levyn parissa...Youtube-latauksessakin soundimaailma hipoo sitä täydellisyyttä mitä tämä on levyllä ja kyllä tästä tajuaa että kyseessä on vertaistaan hakeva miksaus...Mature & Cool on niin hyvä, että tekisi mieli aina ostaa se uudelleen kun näkee sen jossain...

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 21 Heinä 2015, 17:44 

Liittynyt: 21 Marras 2006, 15:15
Viestit: 266
Paikkakunta: Övervieska
Jonkin verran on tullut kuunneltua sooloja ja joskus nuorempana Q.Stonea tuli aika paljonkin pyöriteltyä. Turhan salonkikelpoista Silvennoisen tuotanto tahtoo olla. Samaa vikaa siis kuin Bonamassassakin. Mature & Cool tosin on Suomen mittapuussa hyvin tuotettu levy.

En olisi muuten tarttunut ketjuun, mutta esiintyjänä Silvennoista pitää moittia. Livenä todistettuna ukko on ollut tasoa aivan paska. Soitossa tai laulussa ei ole ollut vikaa. Silvennoisen esiintyminen on ollut kylmän kalskeaa ja tunteetonta veivausta ilman mitään tarttumapintaa tai yleisökontaktia. Niin vittuuntuneena on bluesia vingutettu, että pakkopulla on maistunut katsomoon asti suussa. Kolmella keikalla olen ollut paikalla. Jokaiselta on joutunut lähtemään kesken pois. Yhden kerran saattaisi ymmärtää, kolmea ei. Enkä muuten aio enää aio antaa minkäänlaista mahdollisuutta.

Off topic:
Toistossa ei ole aina voimaa. Hessu lukee 26 kertaa avausviestissä. Eihän se ole Silvennoisesta puhuttaessa edes millään lailla vakiintunut lempinimi. Särähti silmään, eikä tee lukemista muutenkaan miellyttäväksi. Hessu sitä ja Hessu tätä. Ps. Hessu.

Off topic 2:
Kylläpä meikäläinen on nuiva jätkä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 22 Heinä 2015, 12:07 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 8973
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Jeaqar kirjoitti:
Toistossa ei ole aina voimaa. Hessu lukee 26 kertaa avausviestissä. Eihän se ole Silvennoisesta puhuttaessa edes millään lailla vakiintunut lempinimi. Särähti silmään, eikä tee lukemista muutenkaan miellyttäväksi. Hessu sitä ja Hessu tätä. Ps. Hessu.

I feel you :? erään festariraportin (onneksi raaka-) versiossa luki jokaisen Alice Cooperin maininnan kohdalla että Lissu. Lissun, Lissulla & Lissulle. LISSU?! :x Mutta kai sitä on sitten onnellisen nuiva, kun alkaa heti vituttamaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 22 Heinä 2015, 22:21 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4292
Paikkakunta: Seinäjoki
Jeaqar kirjoitti:
Off topic:


Nimenomaan! :idea:

Jeaqar kirjoitti:
Toistossa ei ole aina voimaa.


No näköjään oli ainakin ärsytysvoimaa - tosin ilman tarkoituksellisuuttakin.

Jeaqar kirjoitti:
Hessu lukee 26 kertaa avausviestissä. Eihän se ole Silvennoisesta puhuttaessa edes millään lailla vakiintunut lempinimi.


Sori jos oli monta kertaa ja jos lempinimi ei miellytä. Tai siis vitut, ei mitään soria! Mulle kaikki Heikit ovat lempinimeltään Hessuja ja et tiennyt että Hessun managerikin käytti tuota samaa nimeä kun levyistä ja keikoista taannoin juteltiin. Joten ystävällisesti... :stfu:

Jeaqar kirjoitti:
Kylläpä meikäläinen on nuiva jätkä.


Kyllä. :win:

Jussi kirjoitti:
...erään festariraportin (onneksi raaka-) versiossa luki jokaisen Alice Cooperin maininnan kohdalla että Lissu. Lissun, Lissulla & Lissulle. LISSU?!


Alice, Liisa, Lissu...whatever/all the same -split, jossa bonusbiisinä like I cared...ja sinäkään et tuonut ketjuun mitään aiheeseen liittyvää vaan pelkkää turhaa kirjainpaskaa, ehdin jo luulla että olet tämän artistin fani edes jollain tasolla kun tänne kirjoitit...

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 23 Heinä 2015, 20:05 

Liittynyt: 21 Marras 2006, 15:15
Viestit: 266
Paikkakunta: Övervieska
Möin juuri sieluni, kuuloelimeni ja järkeni rippeet. Tästä lähtien en esitä yhtään kritiikkiä millään lailla, en piikittelevästi tai rakentavasti. Aion myös varuksetta hehkuttaa kaikkea musiikkia Cheekistä Cameliin tai Motörheadista Jore Marjarantaan.

- Lupaan innostua kaikesta ja olla kaikessa positiivinen, koska mitään moitittavaa ei missään ole.
- Lupaan keskusteluissa myötäillä ja olla samaa mieltä.
- Lupaan myös vaalia heviveljeyttä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

"Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen hevisaarnasi.
Ja anna meille muille mahdollisuus ilmaista omat mielipiteemme, vaikka ne eivät vastaisi omiasi.
Äläkä ota vastaan muiden palautetta.
Sillä sinun on lautasi, absoluuttinen tapasi kirjoittaa asioista ja ainoa oikea totuus.
Painkiller79:n, Sabbathmanin ja heviveljeyden nimeen.

Aamen."


Terveisin Jaakko, ilman jaskattelua.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 24 Heinä 2015, 14:39 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4292
Paikkakunta: Seinäjoki
Jääkäri sen kuin jaksat ja ehdit jatkaa off-topic-paskaa, no jatketaan sitten vähän vielä...

Jeaqar kirjoitti:
Möin juuri sieluni, kuuloelimeni ja järkeni rippeet. Tästä lähtien en esitä yhtään kritiikkiä millään lailla, en piikittelevästi tai rakentavasti. Aion myös varuksetta hehkuttaa kaikkea musiikkia Cheekistä Cameliin tai Motörheadista Jore Marjarantaan.

- Lupaan innostua kaikesta ja olla kaikessa positiivinen, koska mitään moitittavaa ei missään ole.
- Lupaan keskusteluissa myötäillä ja olla samaa mieltä.
- Lupaan myös vaalia heviveljeyttä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.


Ei tarvitse mennä noin pitkälle ja uhriutua edes leikillään, minä en vaadi sellaista eikä kukaan muukaan. Tärkeämpää olisi että pysyisit AIHEESSA JA ASIALINJALLA, etkä minulle vittuilussa ja turhanpäiväisten lillukanvarsien kitkemisessä.

Kaikkea musiikkia ei tarvitse hehkuttaa, mutta sellaista musiikkia VOI hehkuttaa JOSTA PITÄÄ. Hehkuta mitä bändiä haluat - mitä se minulle kuuluu? En minäkään kaikkea musiikkia hehkuta - miksi ihmeessä tekisin niin? Lue nyt tämäkin tarkasti: Maailmaan mahtuu paljon hyvää musiikkia josta on ilo kirjoittaa, niin ikään tänne mahtuu paljon mitäänsanomatonta ja jopa paskaakin musiikkia johon en jaksa enkä ehdi keskittyä.

Kun kerta kyttäät ja pidät kirjaa meikän kirjoitteluista:

Oletko koskaan miettinyt asiaa niin päin että jos et näe minun hehkutuksiani jonkin bändin kohdalla niin silloinhan tilanne voi aivan hyvin (mutta ei välttämättä) olla jokin seuraavista: a) se on mielestäni paskaa b) se ei ole mielestäni kovin hyvää c) en ole vain kokenut tärkeäksi kirjoittaa siitä mitään d) en ole vielä tutustunut bändiin e) en tiedä koko bändiä.

Jeaqar kirjoitti:
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen hevisaarnasi.
Ja anna meille muille mahdollisuus ilmaista omat mielipiteemme, vaikka ne eivät vastaisi omiasi.
Äläkä ota vastaan muiden palautetta.
Sillä sinun on lautasi, absoluuttinen tapasi kirjoittaa asioista ja ainoa oikea totuus.
Painkiller79:n, Sabbathmanin ja heviveljeyden nimeen. Aamen.


Ei kannata latailla tuommoisia herjausrukouksia tänne, se ei johda mihinkään hyvään mistä voit olla myöhemmin ylpeä.

Voin helpotukseksesi sanoa että nämä hevi/rock/blues-saarnat (tai miksikä haluatkaan kirjoituksiani kutsua) ovat viime aikoina vähentyneet - ja niiden tulevaisuuskaan ei ole kiveen kirjoitettu.

JOKAISELLA täällä on oikeus mielipiteeseensä vaikka ne eivät vastaisi omiani (missään vaiheessa en ole halunnut keneltäkään muuta kuin asialinjaa) mutta kirjoittajaan kohdistettua asiatonta kyttäilyä, haukkumista ja muuta kirjainpaskaa varten tämä lauta ei ole. Enhän minäkään kyttää ja nälvi sinua täällä joten miksi hukata aikaa tälläiseen?

Tämä on keskustelupalsta jossa on tietyt aihepiirit joita käsitellään ja joista ollaan samaa/eri mieltä, mutta tämä ei ole palautelokero jossa käsitellään yhtä kirjoittajaa ja hänen harrastamaansa suosikkibändiensä hehkutusta ja muuta kannatusta. Eikä tämä todellakaan ole minun lautani - minulla on tänne vain rivijäsenen sisäänkirjautumisoikeudet.

Absoluuttinen kirjoitustapa lienee totta - tai en minä tiedä - mutta olipa se mikä oli, en kyllä muuta tyyliäni sinun enkä kenenkään muunkaan ruikuttajan takia. Jokainen tyylillään, pääasia että on jokin tyyli ja että yritetään pysyä aiheessa ja asialinjalla. Joillekin se on näköjään valtava vaatimus.

Minulla ei ole mitään ainoaa totuutta (kuka ihme on tälläisen ajattelun keksinyt ja näppäimistölleni tunkenut?!?), vain omat näkemykseni ja mielipiteeni joista kirjoitan mutta joita en kuitenkaan mitenkään pakota muille. Jos sinulla tai jollain muulla on fiilis että kirjoitteluni tavoitteena on jotenkin mustavalkoisesti julistaa jotain kaikille ainoaksi totuudeksi tarkoitettua sanomaa, olette käsittäneet täysin väärin. Jos joku tälläistä luulee, ei ilmeisesti edes tiedä mitä päin näköä ainoan totuuden saarnaaminen todella on...sellaista en halua kenellekään missään aihepiirissä.

Kuten olen ennenkin sanonut: Kirjoitan musiikista aina rehellisesti in the moment -fiiliksellä. Tämän Hessu-ketjun aloituskin tapahtui keskellä hallussa olevan diskografian läpikäyntiä. Harmi että tässäkään ketjussa ei pystytty keskittymään itse asiaan eli musiikkiin.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 24 Heinä 2015, 14:44 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 8973
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Sabbathman kirjoitti:
Jussi kirjoitti:
...erään festariraportin (onneksi raaka-) versiossa luki jokaisen Alice Cooperin maininnan kohdalla että Lissu. Lissun, Lissulla & Lissulle. LISSU?!


Alice, Liisa, Lissu...whatever/all the same -split, jossa bonusbiisinä like I cared...ja sinäkään et tuonut ketjuun mitään aiheeseen liittyvää vaan pelkkää turhaa kirjainpaskaa, ehdin jo luulla että olet tämän artistin fani edes jollain tasolla kun tänne kirjoitit...

Toinhan, aiheesi avausviestiin liittyvään Jeagarin aiheellisen palautteeseen, miten ei ole hääviä toistella jotain itsekeksittyä lempinimeä ad infinitum kuin paraskin kaveri :idea:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 24 Heinä 2015, 14:52 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4292
Paikkakunta: Seinäjoki
Jussi kirjoitti:
Sabbathman kirjoitti:
Jussi kirjoitti:
...erään festariraportin (onneksi raaka-) versiossa luki jokaisen Alice Cooperin maininnan kohdalla että Lissu. Lissun, Lissulla & Lissulle. LISSU?!


Alice, Liisa, Lissu...whatever/all the same -split, jossa bonusbiisinä like I cared...ja sinäkään et tuonut ketjuun mitään aiheeseen liittyvää vaan pelkkää turhaa kirjainpaskaa, ehdin jo luulla että olet tämän artistin fani edes jollain tasolla kun tänne kirjoitit...

Toinhan, aiheesi avausviestiin liittyvään Jeagarin aiheellisen palautteeseen, miten ei ole hääviä toistella jotain itsekeksittyä lempinimeä ad infinitum kuin paraskin kaveri :idea:


Ad infinitum? Eikös tuossa ollut Hessu-nimeä pikemminkin ad nauseam?

Veitte kuitenkin keskustelun pois aiheesta (eli HEIKKI SILVENNOINEN BÄNDEINEEN), eli ette pystyneet puhumaan artistista vaan mieluummin käytitte aikaanne minun kirjoitteluni ruotimiseen nälvinnän kera. Onhan se off-topicia eikä mitään muuta. Mutta ei se mitään, ei se nyt tätä artistia ja hänen levyjensä merkitystä muuksi muuta, vaikka takkuaisimme lempinimistä ja kirjoittelustani pitkäänkin. Ja ilman muuta käytän tuota Hessu-nimeä (ja Cooperin Lissu-nimeä) jatkossakin, sanonhan sinuakin Jusuksi! :)

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: HEIKKI SILVENNOINEN bändeineen
 Viesti Lähetetty: 25 Heinä 2015, 16:33 
Site Admin

Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Viestit: 3054
Paikkakunta: Espoo
Seuraava Hessuiluun tarttuja ilman varsinaista antia itse aiheeseen lähtee huitsulaan. Jatkakaa.

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Etusivu » Imperiumi » Muu musiikki


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net