Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Phobos
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 510 viestiä ]  Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Seuraava
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 10:04 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Viestit: 1123
Paikkakunta: Pohjois-Espoo
Nyt kun täällä on ollu jo useamman vuoden toi geneerinen leffatopikki, niin aattelin perustaa vastaavanlaisen televisiosarjoja varten. Aiheeseen voi siis laittaa kaikkea tv-sarjoihin liittyvää. Mitä sarjaa on viimeaikoina tullut vilkaistua, mitä kiinnostaisi alkaa katsomaan, lempisarjoja, kestosuosikeita jne...

Mä en nähny Lostista aikanaan jakson jaksoa, kun se tuli suomen teeveestä. Meni aina joko Housen tai Teho-osaston kanssa päällekkäin ja vaimo kertoi katsoneensa pilottijaksosta puolet, eikä ollut vakuuttunut. 24:n loputtua jäi kuitenkin aikamoinen tyhjiö täytettäväksi ja kun sitten tuossa loman alussa hoksasin, että Lostia myytiin koko sarjan sisältävässä keräilypoksissa DVD:nä alle satasella Discshopissa, niin aattelin että kaipa tuonkin sarjan voisi katsoa. Kiinnostusta lisäsi se, että sarjan kehittäjän J.J. Abramsin parin vuoden takainen Star Trek-reboottaus oli erittäin onnistunut tekele.

Tokan kauden puoliväliin nyt päässy ja vaikka tyhjäkäyntiä välillä esiintyykin, niin onhan tämä melkoisen koukuttavaa tavaraa. Tulee vähän mieleen vanha kunnon X-files, jossa esitettiin kysymyksiä ja sitten tarjottiin niihin vastauksia, jotka myöhemmin vesitettiin tai tilalle vielä isompia kysymyksiä. X-files tosin lässähti loppua kohti melko pahasti, toivotaan ettei Lost kärsi samasta ongelmasta.

Kiinnostuin sitten saman tien myös Abramsin kahdesta muusta sarjasta, Aliaksesta ja Fringestä. Fringen eka kausi lähti tilaukseen CDONista, kun maksoi vain 11,95€. Aliastakin näyttäisi huutonetistä saavan melko polkuhintaan, mutta täytyy nyt ensin katsoa tuo Lost loppuun, mikä saattaa viedä tovin, koska ainoa hyvä aika katsoa on iltaisin muksujen nukkuessa. :lol:

Äskettäin tuli ostettua ja katsottua myös Walking Deadin eka kausi ja suunnitelmissa, tai oikeastaan haaveissa olis hommata Battlestar Galactica BluRayna kokonaisuudessaan, sekä remastered edition alkuperäisestä Star Trek-sarjasta ja uutta V:täkin pitäis alkaa keräilemään. Tosin finanssisteknillisistä syistäkin noita kaikkia ei voi ainakaan kerralla ja ihan lähitulevaisuudessa toteuttaa.

Kirjottelen lisää myöhemmin kun inspis taas iskee.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 12:58 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 9477
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Kyllä se Lost vielä siitä, reaaliajassa lopulta & puolivälistä jenkkien tahdissa katsoneena, mutta voi pyhä isä sitä laadun pudotusta pariksi viimeiseksi kaudeksi. Lopetus on tosiaan kunniakkaassa 'paskimpia ikinä' -palkintosarjassa, kun pitkähkön tv-sarjan päättämisestä kilvoitellaan.

Kutoivat vain itsensä kai niin solmuun juonen kanssa, että ainakin minusta (enempiä spoilimatta) kaikki kiinnostavimmat kysymykset jäivät vaille vastausta :|

Eastbound & Down on ollut kiva lisä YLE:ltä, vaihtavat vain alunperin järjettömänä* pitämääni lähetysaikaa (la ~puolenyön jälkeen) jatkuvasti, ja digiboksi ei saa samalla slotilla talteen kuin silloin tällöin koko jakson. Mutta hieno ja melko harhainen mies on tämä Kenny Powers :D

* kun tuota katsoo puolikin jaksoa, ymmärtää lähetysajan... kivan anarkistista, vieläpä suuren HBO-budjetin jenkkikomediaksi. Ainakaan mie en ole löytänyt vielä mitään pyhää, mitä ei olisi käsitelty. Seksistisyys (päällimmäisenä! :P ), rasismi, ahdasmielisyys, mahtavan alatyylinen ja loukkaava kielenkäyttö, vastuuttomuus, typeryys, itsekeskeisyys ja ylipäätään kaiken mahdollisen halventaminen ovat 5 s. välein toistuvia teemoja. Eli kaikki tarvittava & kaivattu sisältö löytyy, suosittelen!

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 14:35 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Lostin lopun äänestän helposti koko tv-sarjatuotantojen surkeimmaksi, paskimmaksi ja tylsimmäksi lopetukseksi ikinä. Muutenhan sarja oli kyllä hyvää viihdettä vaikka 4 ja 5 kausilla alkoikin olemaan aika paljon paikoillaan junnausta ja lopun odottelemista jotta kysymykset saisi vastauksensa. Myös 24 on toki mahtavuutta siinä mielessä että melkeimpä jokainen jakso on mukaansa imevää actionia.

Mutta Dexter on sarja mitä en voi liikaa hehkuttaa. Kolme tuotantokautta löytyy hyllystä ja nelonenkin tullut jo FinTVstä aikoinaan väijyttynä kun oli käsittämätön 1,5 vuoden tauko Suomen julkaisuissa DVD:nä ja oli "pakko" nähdä mihin juoni vie. Michael C. Hall on roolissaan aivan täydellinen, kakkoskauden Lilaa näyttelevä Jaime Murray roolissaan aivan helposti tv-sarjahistorian kuumin kissa ja Dexterin mielenliikkeet, syrjäytymisen tunne muusta yhteiskunnasta ja paikoin viljelty loistava komiikka täyden kympin arvoisesti mukaansa tempaava kokonaisuus. Ja se ettei suunta ole ollut alaspäin edes neljään tuotantokauteen on jotain käsittämätöntä. Saa nyt nähdä tuleeko se 5 kausi nyt myyntiin Suomi - DVDnä ennenkuin on pakko löytää vaihtoehtoinen tie katsomiseen, tästä saavat kyllä julkaisijat ja koko julkaisubyrokratia kantaa syynsä jos kauppa ei käy maksimaalisella teholla. Jonkun idioottipäätöksen takia, meni asia jotenkin näin, ettei julkaisua Suomessa tule ennen kuin sarja on tullut joltain kanavalta Suomessa ulos, wtf !!!

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 18:25 

Liittynyt: 24 Elo 2002, 23:31
Viestit: 315
Paikkakunta: Jyväskylä
...ja parhaasta sarjan lopetuksesta vastaa IMO Six Feet Under. Ihan käsittämätöntä parhautta se finaalijakso, toki koko sarjakin oli tasaisen tappavaa laatua alusta loppuun, mut jotenkin siinä vikassa vaan kiteytyi kaikki niin hienosti. Itketti.

Tällä hetkellä on jäänyt uusien sarjojen kattominen vähän vähille, kesä on mennyt ensin The Big Bang Theoryn ja sitten How I Met Your Motherin uudelleenkatsomisen parissa. Kevyttä kivaa komediaa, ei oo jaksanut nyt katsoa mitään kauheen synkkää. True Bloodin 4. kautta toki tulee seurattua kun kaikki muut sarjat on jenkeissä kesätauolla (ei oikein vakuuta tää neloskausi kyllä, varsinkin kun mielessään kokoajan vertaa sitä kirjojen tapahtumiin, tosin uusimmassa jaksossa jo vähän alkoi olla vanhaa kunnon tekemisen meininkiä, mitenkään tässä nyt spoilaamatta). Aivan loistava Breaking Bad on uusin tuttavuus, siinä tosin jumahdin 3. kauden alkuun kun alkoi tää kevyt hömppä-putki mutta eiköhän sitä tule katsottua eteenpäin tässä kuhan illat pimenee jne. Oon vähän levoton sarjojen katsoja, menee niin fiilispohjalta että haluaako katsoa jotain kevyempää vaiko synkempää. Fringekin jäi kesken jonnekin 2. kauden alkuun, pitäis kattoa sitäkin eteenpäin. Ja täytyisi aloittaa jossain vaiheessa ainakin The Wire ja Farscape, ja katsoa loppuun Babylon 5, Firefly ja Angel. Ja sitten syksyllä jatkuu taas Dexterit ja Desperate Housewivesit ja Walking Deadit ja monenmonet muut. Eipä lopu ainakaan katsottava heti kesken.

Oisko komediasarja-suosituksia? Jotain tollaista HIMYM-henkistä hyvää dialogia sun muuta olisi haussa. Mad Loven katsoin jo mut ei se ollut niin hyvä ja loppui 1. kauden jälkeen. It's Always Sunny In Philadelphiaa tsekkasin jonkun matkaa mut ne hahmot on niin ilkeitä ja tyhmiä niin tulee vaan vaivautunut olo lähinnä kun katsoo. :P Toi Eastbound & Down pitää selkeesti tarkastaa mut muita?

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 19:27 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Viestit: 1123
Paikkakunta: Pohjois-Espoo
Lostin lopetusta tuntuu moni kritisoivan. Itsehän olen siis vasta tokassa kaudessa, enkä näinollen ole vielä nähnyt finaalia. Omissa kirjoissani koko televisiohistorian paskimman lopetuksen titteli menee Prison Breakille. Se vesitti mielestäni koko sarjan ja pisti vituttamaan niin pahasti, että kiikutin divariin kaupasta ostamani kaksi ekaa kautta ja nakkasin roskiin netistä warettamani ja polttamani kolmannen ja neljännen kauden, enkä edes vaivautunut katsomaan sitä Final Break-erikoisjaksoa. En oikein usko, että Lostin lopetus voi tuosta enää paskemmaksi vetää.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 22:28 

Liittynyt: 22 Touko 2007, 17:23
Viestit: 307
Itelle uppoo parhaiten
Dexter
Walking Dead
Supernatural
Sons of Anarchy, Ron Perlman rules niin perkeleesti
South Park
Nurse Jackie
House
ja on tuota Täydellisiä naisiakin tullut katsottua neljä kautta :D

Vituttaa vaan kun Suomeen tulee jotkin sarjat, kuten toi Nurse Jackie, niin perkeleellisellä viiveellä dvd:lle ja telkkariin. Netistä vahtaamista en harrasta enkä jaksa warettaakaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 22:56 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Viestit: 1123
Paikkakunta: Pohjois-Espoo
Paka kirjoitti:
ja on tuota Täydellisiä naisiakin tullut katsottua neljä kautta :D


Mä hyppäsin mukaan kelkkaan joskus kolmannella kaudella. Täykkärithän on kaikkine kummallisine juonenkäänteineen ja mustine huumoreineen ihan silkkaa parhautta. Saa ainakin nauraa! :lol:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 13 Elo 2011, 23:42 

Liittynyt: 24 Elo 2002, 08:55
Viestit: 768
Ice kirjoitti:

Mutta Dexter on sarja mitä en voi liikaa hehkuttaa.


Hieno sarja alusta saakka aina mainioine hahmoineen ja olen pitänyt suuresti.
Mutta, kuten aina käy jossain vaiheessa sarja menee ns. "karille". 4. kausi todella vahva mutta tämä uusin eli 5. oli kyllä pahempaa kuin koko Lostin lopetus. Ei herranisä, olisivat jo lopettaneet Dexterin ajoissa huipulla. Jos tuo lokakuussa alkava 6. kausi jo alusta alkaen osoittautuu huonoksi niin kyllä luovutan koko sarjan suhteen.

Pidemmittä tarinoitta, laittelen tänne myöhemmin muutaman sanan omista lemppareista ja niistä joita on tullut seurailtua viime aikoina. Nyt ei taida jaksaa rustata muuta. :lol:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 14 Elo 2011, 15:00 

Liittynyt: 24 Elo 2002, 23:20
Viestit: 370
Paikkakunta: Kotka
Alkukesästä tuli huvikseen tuijotettua pari ensimäistä jaksoa sarjasta Arrested Development (Sukuvika nimellä kai suomessa näytetty) joka johti siihen että piti tiiviiseen tahtiin katsoa kaikki 3 tuotantokautta. Aivan loistava!

Kesällä alkoi jenkeissä myös uusin eli 8. kausi ehkä maailmanhistorian parhaasta komediasarjasta, eli Curb Your Enthusiasm nimeä kantavasta mestariteoksesta. Tässähän siis seuraillaan Seinfeld sarjan kehittäjän Larry Davidin elämää ja ajaudutaan mitä kummallisimpiin pattitilanteisiin.

Pakko vielä loppuun linkitellä yksi Curbin hienoimmista kohtauksista. Kuinka pelastaa tilanne kun Touretten syndroomasta kärsivä kokki avaa suunsa keskellä ravintolaa avajaisiltana...
http://www.youtube.com/watch?v=xb8OZP_4sUs

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 14 Elo 2011, 15:06 
Chris Carterin sarjoista Millennium parhaiten kolahdellut täällä päässä: X-Files on toki se aito ja alkuperäinen Carterin tuotos, mutta Millennium vain veti pisteet kotiin sillä kokonaiskonseptillaan ja hyvin/paremmin kirjoitetuilla hahmoillaan. Dvd:nä tietty löytyy kaikki kolme kautta, ja piakkoin tuon voisi taas katsoa uudestaan.

Lost on mulle toiminut parhaiten näistä uudemmista sarjoista, ja sekin löytyy kokonaisuudessaan dvd-bokseina.

Klassikkosarjoista täytyy mainita tietty Twin Peaks, ja Monty Python's Flying Circus komediapuolelta.

Voitin keväällä Carnivalen molemmat kaudet dvd-bokseina, ja toki tämäkin sarja pitää katsoa jossain välissä kokonaisuudessaan, varsinkin sen takia, koska aikoinaan tuli katsottua "liian myöhään" vain muutama jakso telkkarista.

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 14 Elo 2011, 18:36 
Nyt puhutaan asiaa. Listasta puuttuu Miami Vice, joka on enemmän maailmankuva kuin televisiosarja. Rikosfiktio puhuttelee.

Raid

Paras suomalainen televisiodraama koskaan. Suomalaisfiktiolle epätyypillisesti kuvaa tahdonvoimaisia miehiä, jotka eivät vain tyydy märisemään olosuhteiden uhreina.

Pimeyden ytimessä (1985)

Martin Cambellin minisarja on Hollywood - versiota syvempi ja hersyvämpi. Ironia ja mahtavan omituiset sivuhahmot oli siivottu pois amerikkalaisfilmatisoinnista, joka sekin oli viihdyttävä. Ydinvoimakysymyksen sekä politiikan ja talousmaailman yhteyksien käsittelyssä yhä ajankohtainen. Suosittelen varauksetta kaikille, joita maailma ja asiat kiiinnostavat.

Epäilyksen Polttopiste (1991 - 2006)

Ensimmäisen jakson kuvakerronta oli niin staattista vanhan koulun brittidraamaa, että aloitin sarjan katselemisen lopusta alkuun. Ratkaisuhan toimi. Itselleni sarja toimii paremmin kuin esimerkiksi Fitz Ratkaisee, sillä Mirrenin hahmon puutteelisuus ei ole yhtä päälleliimattua. Playsta saa edullisesti koko sarjan sisältävän boksin.

Murphyn Laki (2001 - 2007)

Hieno kehitys lievästi komediallisesta poliisidraamasta todella synkäksi trilleriksi.
Ensimmäisen kauden Rimakauhua ja Rakkautta - Adamista on viimeisellä kaudella jäljellä niin synkkä ihmisraunio, että viimeistä jaksoa teki oikein pahaa katsoa.

The Killing (2011)

Alkuperäistä Forbrydelseniä en ole nähnyt, mutta jenkkiversio kyllä vakuutti. Murhamysteerin ja perhedraaman yhdistelmä oli varsin toimiva.

Freaks and Geeks (1999)

Judd Apatowin 80-luvun alkuun sijoittuva high school-komedia. Todella hupaisaa ajankuvaa tuon ajan popkulttuurista kiinnostuneelle. Ääniraidalla mm. Van Halen, Styx, April Wine, Ted Nugent, Rick Derringer, Kansas, Rush ja Kenny Loggins. ´Nuff said.

Father & Son (2009)

Edesmenneeltä irlantilaiskäsikirjoittaja Frank Deasylta varsin vakuuttava teos. Deasy kirjoitti myös viimeisen Epäilyksen Polttopisteen.

Blue Bloods (2010)

Ok-tason draamaa pahimpaan police proceduralin tarpeeseen. Jaksokohtaisissa juonissa ei ole käyty juuri uusien ajatusten laatikolla. Sen sijaan poliisisuvun sisäinen dynamiikka, sukupolvikuvaus ja pitkät juonilinjat ovat todella kiinnostavia.

State of Play (2003)

Paul Abbotin käsikirjoitus oli joskus laadun tae.

Muita vaikutuksen tehneitä tietysti Sopranos, The Shield, Battlestar Galactica jne.

Imdb:n perusteella kiinnostavia rikossarjoja olisivat ainakin ranskalainen Engrenages sekä argentiinalainen Epitafios.

Kotimaisista sarjoista olisi kiinnostavaa nähdä uusintana kauhusarja (?) Painajainen sekä minisarjat Autovaras ja Kultakuume.com. Pimeyden Sydäntä ja Äärirajoilla - pläjäystä tuli tuijotettua Yleltä sunnuntai-iltaisin. En tiedä, miten uusinnat toimisivat. Muistaakseni myös Piru Irti oli ainakin potentiaalinen, tosin tuohon aikaan Frenditkin naurattivat. Samoin ranskalainen erikoisuus Formula 1 olisi vintage-autourheilun ystävänä kiva nähdä uusiksi.

Hämmästyttävät halpatuotteet: Walker Texasista, Acapulco Heat, Baywatch Nights

J.P. Pulkkinen muuten toimitti Ylen Radio 1:selle erittäin hyvän sarjan Television Tiiliskivet. Toivon mukaan ohjelma uusitaan pikapuoliin. Tai ainakin joskus.

Jos jollekin tulee mieleen hyviä rikossarjoja, vinkkejä otetaan vastaan. Ylen esittämä Kirjavaras meni valitettavasti ohi, ohjelma kun ei tullut Areenaan katseltavaksi. Ruotsalaisdekkari ei muuten ole viime vuosina jaksanut lämmittää. CSI:tä ei lasketa.

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 14 Elo 2011, 20:11 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Tvstä seuraamistani sarjoista voisi kehasista tässä NCIS:ää, jossa todella hyvin tehdyt hahmot ja komiikkaa rikosdraaman ohella. Koko tiimi Jethrosta Ziva Davidiin on luotu nerokkaasti kunnon hahmohistoriasta käyttäytymismalleihin ja jaksot hyvin kirjoitettuja lähes kautta linjan.

Criminal Minds on kanssa pikkuhiljaa noussut kiehtovaksi sarjaksi, varsinkin kun Hotchia lähti tosissaan seuraamaan se sarjamurhaajaheppunen, joka oli kyllä hienosti kirjoitettu hahmo kaikkine piirteineen. Osa henkilöhahmoista toki aika puisevia, mutta jaksot pääosin aina viihdyttäviä ja ratkaisuiltaankin kiehtovia.

^Piru Irti oli kyllä todella loistava silloin aikoinaan, ja varsinkin Lucas Black ja Gary Cole rooleissaan täyttä eliittiä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 15 Elo 2011, 13:38 

Liittynyt: 01 Loka 2002, 10:31
Viestit: 52
Paikkakunta: Tamber
Kaikille on ilmeisesti sanomattakin selvää että Oz on aivan huiman kova sarja. Jostain syystä en itse ollut käytännössä nähnyt siitä pätkääkään, ennen kuin eukko osti tarjouksesta ekan tuotantokauden pari viikkoa sitten. Voi jumalauta sitä riemua, ja tätä on viisi tuotantokautta vielä edessä. Jos joukossa on muitakin uuveloita kuin minä, joilta on jäänyt väliin, niin tehkääpä itsellenne palvelus. Mikään muu sarja ei ole tähän elämänvaiheeseen mennessä aiheuttanut niin täyttää uppoutumista. Jakson aikana ei normaalisti tule kertaakaan ajatelleeksi että katsoo fiktiota.

Raidin allekirjoitan täysin. Joidenkin vuosien takainen Anttila-diili, kympillä koko sarja, lähentelee universumin parasta hinta-laatu -suhdetta.

Ritari Ässä on ollut mulla tässä työn alla puolitoista vuotta. Oman elämäni tärkein TV-sarja, totta mooses. DVD-boksit lähti kympillä kipale, niin pelastin koko sarjan ja nyt on menossa tuotantokausi 3/4. Jengi urputtaa ettei sarja ole vanhentunut kovin kauniisti, mutta luonnollisesti tämä on väärä mielipide. Silti sen katsominen on väkisin aika rypäsluontoista, 10 jaksoa kerralla ja sitten on pidettävä monta kuukautta taukoa. Esimmäisestä tuotantokaudesta varmaan saa irti sen kaiken, mitä tällä sarjalla oikeasti on annettavana. Jos ei ole KITT-fanaatikko, kuten itse, niin sarja saattaa silti toimia jos sitä katsoo cyberpunk-lasien lävitse (sielu koneessa, hei!) ja silti samaan aikaan jaksaa ilahtua kasarin pöllöstä kirkasotsaisuudesta, jossa hyvä oli hyvä ja paha paha, ilman mitään postmodernia angstaamista.

Babylon 5 on projektina vielä ottaa haltuun. Ysärin lopulla katsoin uskollisesti sunnuntaiöisin tuotantokaudet 2-4 ja muistikuvat kokemuksesta ovat aika huimat. En vaan tiedä kauanko tätä hommaa uskaltaa enää lykätä, on nimittäin aika vahva fiilis, että tätä sarjaa nakertaa aika monelta eri tasolta.

Onpa muuten retroa. En oikein saanut itseäni mukaan tähän uuden vuosituhannen TV-sarjabuumiin. Yritin silloin alkuaikoina katsoa telkkarista, mutta Carnivale jäi yhteen tuotantokauteen, Deadwood alkoi toistaa itseeän heti ja Galactican pilotti oli niin paska, että meinasi tulla kakka housuun. Sen jälkeen ei ole mitkään tohkaamiset oikein menneet läpi.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 15 Elo 2011, 15:24 
Site Admin

Liittynyt: 22 Elo 2002, 23:37
Viestit: 1273
Astranaar kirjoitti:
Ice kirjoitti:
Mutta Dexter on sarja mitä en voi liikaa hehkuttaa.

Hieno sarja alusta saakka aina mainioine hahmoineen ja olen pitänyt suuresti.
Mutta, kuten aina käy jossain vaiheessa sarja menee ns. "karille". 4. kausi todella vahva mutta tämä uusin eli 5. oli kyllä pahempaa kuin koko Lostin lopetus.

Samaa mieltä neloskaudesta, mutta 3. kauden male bonding -suhde Migueliin ei jotenkin itselle toiminut yhtään. Kolmannen kauden jälkeen vannoinkin, että neloskaudella on pari jaksoa aikaa vakuuttaa tai loppuu seuraaminen.

Windom Pearl kirjoitti:
Babylon 5 on projektina vielä ottaa haltuun. Ysärin lopulla katsoin uskollisesti sunnuntaiöisin tuotantokaudet 2-4 ja muistikuvat kokemuksesta ovat aika huimat. En vaan tiedä kauanko tätä hommaa uskaltaa enää lykätä, on nimittäin aika vahva fiilis, että tätä sarjaa nakertaa aika monelta eri tasolta.

Pääsin tähän sarjaan mukaan siinä vaiheessa, kun YLE esitti toisen kauden ensimmäisiä jaksoja. Sarjaan pääsi hyvin kärryille vielä silloinkin ja koskaan ei tullut katsottua noita ensimmäisen kauden jaksoja. Sen verran tärkeässä asemassa B5 on itselle, etten ole koskaan edes uskaltautunut vilkaisemaan miltä ne 1. kauden Amigan Real 3D:llä väännetyt CGI:t näyttävät. Tavallaan tyhmää, että ei tiedä miten suosikkisarja alkoi, mutta jotenkin sarjan lopetuskauden huikeita fiiliksiä on halunnut suojella.

Mihinkähän se Lyta Alexander vietiin :( :( :(

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 15 Elo 2011, 18:20 

Liittynyt: 01 Syys 2008, 23:45
Viestit: 630
Paikkakunta: Turkkunen
Lauri Perkele kirjoitti:
Nyt puhutaan asiaa. Listasta puuttuu Miami Vice, joka on enemmän maailmankuva kuin televisiosarja. Rikosfiktio puhuttelee.

Pimeyden ytimessä (1985)

Martin Cambellin minisarja on Hollywood - versiota syvempi ja hersyvämpi. Ironia ja mahtavan omituiset sivuhahmot oli siivottu pois amerikkalaisfilmatisoinnista, joka sekin oli viihdyttävä. Ydinvoimakysymyksen sekä politiikan ja talousmaailman yhteyksien käsittelyssä yhä ajankohtainen. Suosittelen varauksetta kaikille, joita maailma ja asiat kiiinnostavat.


Hyvä että muistutit tästä. Muistissa on että olisi ollut todellinen laatusarja -> sarja jota aikoinaan katsoin ja sitten jonkun onnettoman sattumuksen seurauksena minulta jäi viimeinen jakso näkemättä. Synkkää ahdistavaa meininkiä jos yhtään muistan vanhoja.


SAFIIRI ja TERÄS
-------------------------------------------------------------------------------------
Muistaako kukaan tuota brittisarjaa? Taisi tulla telkusta joskus 80-luvun alkuvuosina. Muista kun skidinä tuota katselin että se oli välillä niin julmetun jännää ja pelottavaa että välillä ei oikein edes uskaltanut katsoa. En muista tuliko tuota telkusta kuin kaksi ekaa? kautta mutta päähän on jäänyt pyörimään hokema Upstairs and Downstairs ... jotain sellaista muista että jonkun taulun kautta mentiin menneisyyteen ja .. jotakin pelottavaa meneillä jatkuvasti.

Toinen kausi jossa oltiin jollain juna-asemalla oli myös niin saakelin jännä että melkein näki painajaisia ja välillä melkein kakat housussa :lol: .

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 15 Elo 2011, 22:23 

Liittynyt: 01 Loka 2002, 10:31
Viestit: 52
Paikkakunta: Tamber
Unohdin muuten varsinaisen suosikkisarjani kokonaan!

Whose line is it anyway?, omaan makuuni nimenomaan jenkkiversio. Yleisesti ottaen 20 minuutin jaksoon on ahdettu niin naurettava määrä huumoria, kekseliäisyyttä, vaaraa ja virtuositeettia. Parhaimmilaan puhdasta neroutta ja huonoimmillaankin hyvää. Kyseessä on tietynlainen improvisaatioteatteri, mutta vaikka termi aiheuttaisi pientä kakomista, kannattaa antaa mahdollisuus. Suomeksi tätä ei ole, ja DVD-julkaisujen tilannekin on itselleni epäselvä, mutta alkuperäiskielellä tätä on melkein katsottavakin ja Youtubesta saa ihan kattavan katsauksen siihen, mistä on kysymys. Tästä vähän esimerkkiä: http://www.youtube.com/watch?v=rvDd5wNLiwk

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 15 Elo 2011, 22:56 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 9477
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Koskenkorvasieni kirjoitti:
Lostin lopetusta tuntuu moni kritisoivan. Itsehän olen siis vasta tokassa kaudessa, enkä näinollen ole vielä nähnyt finaalia. ...vesitti mielestäni koko sarjan ja pisti vituttamaan niin pahasti, että kiikutin divariin kaupasta ostamani kaksi ekaa kautta ja nakkasin roskiin netistä warettamani ja polttamani kolmannen ja neljännen kauden, enkä edes vaivautunut katsomaan sitä Final Break-erikoisjaksoa. En oikein usko, että Lostin lopetus voi tuosta enää paskemmaksi vetää.
Tämä on (ainakin melkein*) sulla edessä uudestaan, sori :(
Narquelie kirjoitti:
Oisko komediasarja-suosituksia? Jotain tollaista HIMYM-henkistä hyvää dialogia sun muuta olisi haussa.

Toi Eastbound & Down pitää selkeesti tarkastaa mut muita?
Olin juuri jo vastaamassa, että siinä vasta hyvää dialogia olisikin (kiroilu ei muuten tee sellaista tyhmäksi :idea: ) mutta siellähän olikin viestin lopussa ihan oikiat ajatukset jo mielessä...

Lauri Perkele kirjoitti:
Hämmästyttävät halpatuotteet: Baywatch Nights
Oliko tämä se spinoff, jossa Hasselhoff ratkoi öisin rikoksia? :P Mahtavaa tavaraa!
Tosin, 'Hoff-annoksen täyttymiseen pariksi kuukaudeksi riittää sekin, että näkee uusinta-Baywatchin jakson lopun, jossa tämä pieksee violeteissa resoricollegehousuissa (laittoman) ultimate fighting-taistelijan kehässä, mulletinkaan hioustumatta.


* tuolla hyllyssähän meillä on ne 5 kautta, mutta kuudetta ei ole huvittanut tuon paskan takia koskaan edes hankkia.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 16 Elo 2011, 17:44 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Viestit: 1123
Paikkakunta: Pohjois-Espoo
Tosa aloituksessa kun vertasin Lostia X-Filesiin, niin pitää nyt vielä mainita, että X-Fileet on Twin Peaksin ohella 90-luvun sarjoista aivan silkkaa mahtavuutta. Tosin kuten sanottua loppupuolella jonkin verran lässähti, varsinkin kun Duchovny ei enää 8. ja 9. kausilla kuulunut vakiohahmoihin ja tilalla oli Robert "T1000" Patrick, joka vaikka hyvä näyttelijä onkin, ei silti ole sama kuin Duchovny. Mutta ainakin siihen Duchovnyn lähtöön asti katsoin sarjaa telkkarista kuin liimattuna ja ensimmäiset kuusi kautta varsinkin ovat aivan mahtavia.

Chris Carterin toinen luomus Millennium on jäänyt mulle vähän tuntemattomammaksi tapaukseksi, vaikka sisältääkin yhden suosikkinäyttelijöistäni, Lance "Bishop" Henriksenin. Jakso sieltä, toinen täältä on tullut katsottua, mutta tarkempia muistikuvia ei ole jäänyt. Suomeksi tekstitettynä tuota ei saakaan, mutta lienee silti tutustumisen arvoinen?

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 16 Elo 2011, 18:57 

Liittynyt: 14 Loka 2007, 17:35
Viestit: 133
Paikkakunta: Vaasa
Koskenkorvasieni kirjoitti:
Chris Carterin toinen luomus Millennium on jäänyt mulle vähän tuntemattomammaksi tapaukseksi, vaikka sisältääkin yhden suosikkinäyttelijöistäni, Lance "Bishop" Henriksenin. Jakso sieltä, toinen täältä on tullut katsottua, mutta tarkempia muistikuvia ei ole jäänyt. Suomeksi tekstitettynä tuota ei saakaan, mutta lienee silti tutustumisen arvoinen?

Suosittelen kyllä katsastamaan tämän vaikka ei mikään ihan X-Filesin tyylinen olekaan täysin. Tuosta sai juuri koko sarjan sisältävää boxia Play.comista n.31€ hintaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 17 Elo 2011, 15:29 
Imperiumi Crew

Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Viestit: 1786
Paikkakunta: Turku
Ehkä tässä siten edustaa vähemmistöä, kun sanoo pitäneensä Lostista ihan loppua myöden. Hyvä frendi kehui vaatimattomasti Lostia "ehkä parhaaksi sarjaksi ikinä". En itse ihan tuohon ylistykseen yhdy, mutta pirun hyvä sarja se oli viimistä kautta myöden. Totta puhuen sieltä jostain kakkos-kolmoskauden kohdalta näin jälkiviisaana olisi voinut ehkä tiivistää, mutta mitä minä valitan, meikälle sarja toimi hyvin.

The Wire tuli monien suositusten (osa täältä laudalta poimttua) vihdoinkin otettua katselulistalle tässä kesällä ja vaikka varsin katkonaisesti sarjaa katselin, niin vihdoin tuli tänään eka kausi katsottua. Onhan tuo kyllä pirun hyvä sarja ja etenkin asetelma on kiinnostava. Tässä on jotain samaa kuin Sopranosissa, joskaan tässä ei käsitellä perhettä juuri millään lailla. Toisaalta juuri se tekee tästä niin kiinnostavan, että yhtä lailla näytetään tarinaa rikollisten kuin poliisienkin puolelta. Loput kaudet odottavat kiltisti hyllyssä, joten ehkä tästä lisää ajatuksia joskus toiste. Mutta kannattava sijoitus oli kuitenkin. Rahalle vastinetta, sano.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 17 Elo 2011, 18:06 

Liittynyt: 01 Syys 2008, 23:45
Viestit: 630
Paikkakunta: Turkkunen
Serpent kirjoitti:

The Wire tuli monien suositusten (osa täältä laudalta poimttua) vihdoinkin otettua katselulistalle tässä kesällä ja vaikka varsin katkonaisesti sarjaa katselin, niin vihdoin tuli tänään eka kausi katsottua.

Itse missasin aikoinaan kokonaan tuon sarjan .. ja syynä oli se että sarjan nimi kuulosti pöljältä.
Jälkikäteen vaan ihmettelin että mitä ihmettä kaikki ylistää jotain tuiki tuntematonta Langalla nimistä sarjaa :roll:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 17 Elo 2011, 18:25 

Liittynyt: 03 Marras 2005, 18:33
Viestit: 1393
Paikkakunta: Lahti
Narquelie kirjoitti:
...ja parhaasta sarjan lopetuksesta vastaa IMO Six Feet Under. Ihan käsittämätöntä parhautta se finaalijakso, toki koko sarjakin oli tasaisen tappavaa laatua alusta loppuun, mut jotenkin siinä vikassa vaan kiteytyi kaikki niin hienosti. Itketti.


Komppia tälle. Aivan upea sarja ja todella tyylikäs finaalijakso. Kiteytti elämän ja kosketti syvältä aidosti. Tv-sarjojen Sentenced. Olen katsonut sarjan kokonaan kahteen kertaan ja juuri ostin koko sarjan boksina, että voi ruveta katsomaan kolmatta kertaa. :drool:

Oma Lost innostukseni loppui jo joskus toisen tai kolmannen tuotantokauden aikaan. Juttu meni aivan liian överiksi ja uuden jakson tapahtumat eivät välttämättä yhtään liittyneet edellisen jakson tapahtumiin. Aluksi koukutti paljon, mutta innostus lopahti nopeasti.

Deadwood oli loistava sarja, mutta mitä sille oikein kävi? Loppui jo parin tuotantokauden jälkeen ja sarja piti lopettaa pariin elokuvaan, mutta mitään ei ole kuulunut. Vai ovatko korvani vain ohittaneet asian? Erittäin harmmillista, kyseessä kuitenkin 2000-luvun parhaimpia tv-sarjoja.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 17 Elo 2011, 20:49 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 9477
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Pagan Fears kirjoitti:
Deadwood oli loistava sarja, mutta mitä sille oikein kävi? Loppui jo parin tuotantokauden jälkeen ja sarja piti lopettaa pariin elokuvaan, mutta mitään ei ole kuulunut. Vai ovatko korvani vain ohittaneet asian? Erittäin harmmillista, kyseessä kuitenkin 2000-luvun parhaimpia tv-sarjoja.

Kyllä. Loistava oli niin kauan kuin sitä kesti, vähän turhan kesken kyllä loppui kolmen 12-jaksoisen kauden jälkeen. Ja tarina oli tosiaan tarkoitus nivoa loppuun kahdella tv-elokuvalla, mutta kun lopetussyynäkin olivat kalliit tuotantokustannukset, niin rahoittajat eivät uskoneet kai saavansa noista fanipalveluksistaan omiaan koskaan takaisin = ei niitäkään sitten.

Timothy Olyphant (vaikka olihan se Rock Starissa..), Ian McShane & Powers Boothe tekivät tuossa elämiensä roolit! Ja johan mie ekojen Eastbound & Downien aikaan mietinkin, mistä Kenny Powersin isoveli (jonka nurkkiin muutti kämppäämään) oli tuttu, mutta Sol Starin esittäjä John Hawkeshan se.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 18 Elo 2011, 12:58 

Liittynyt: 30 Maalis 2008, 19:42
Viestit: 205
Paikkakunta: Oulu, Kaijonharju
Onhan näitä

NCIS: Hyvät hahmot ja kemia heidän välillään, keissitkin yleensä mielenkiintoisia.

Bones: Bonesin ja Boothin kemia toimii, oikeastaan samasta syystä katson kuin NCISää.

Criminal Minds: Profiloijat kiinnostavat jostain syystä. Viime aikoina alkanut kyllä toistaa itseään, tiedä jaksaako kauaa seurata.

Mentalist: Vähän erilaista pollalogiaa. Jane television paras lovable asshole.

Castle: Kevyttä hömppää, mutta Nathan Fillion! Ja Stana Katic grrr... Loistava kemia henkilöiden välillä.

Firefly: Tarvitseeko edes sanoa miksi? No sanotaan. Länkkäri avaruudessa. Plus Nathan Fillion.

Wire in the Blood: Murha mielessä nimellä YLEltä aikoinaan tullut. Taattua brittilaatua, ei jenkeissä tämmöstä tehtäis.

Justified: Timothy Olyphant liipaisinherkkänä US Marshallina. Walton Goggins paras rooli Boyd Crowderina.

Burn Notice: Hieman tämäkin alkaa toistaa itseään, mutta kyllähän Bruce Campbellia aina jaksaa. Myös Jeffrey Donovan pääosassa ex-vakojaana on hyvä.

Supernatural: Onhan tämä välillä niin melodraamattista että yök, mutta huumori kukkii ja pahiksia turpaan.

Muita sarjoja joita aloittanu mutta syystä tai kolmesta jäänyt kesken: Dexter, toinen tuottis tuli vielä katottua mutta sitten jäi, pitäs alottaa uudelleen. X-Fileet, ekassa tuotantokaudessa, jos syksyn pimenevissä illoissa menis paremmin. Babylon 5, kolmas tuottis vissiin jäi kesken. Lost, kaks tuottista meni vielä, mutta sitten tuntu että kirjottajilta katos langat käsistä. Housea tuli alussa seurattua, mutta sitten jäi. Tais Lost tulla samaan aikaan (jos olisin tiennyt mitä sieltä on tulossa...).

Jos animaatioita saa mainita niin Futurama ehdoton ykkönen.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Televisiosarjat
 Viesti Lähetetty: 18 Elo 2011, 20:20 

Liittynyt: 21 Marras 2006, 15:15
Viestit: 280
Impro kirjoitti:
Firefly: Tarvitseeko edes sanoa miksi? No sanotaan. Länkkäri avaruudessa. Plus Nathan Fillion.


Tänään tulee muuten Maikkarilta klo 23:05 sarjaan perustuva Serenity-leffa, joka on myös taattua laatua.

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 510 viestiä ]  Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Seuraava

Etusivu » Imperiumi » Phobos


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net