Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Phobos
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1590 viestiä ]  Siirry sivulle Edellinen  1 ... 60, 61, 62, 63, 64
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 11 Loka 2016, 23:01 

Liittynyt: 28 Marras 2002, 17:34
Viestit: 444
Paikkakunta: Lahti
Suomileffoissa pitäisi olla aina tekstitykset. Ja suomalainen leffanteko/sarjantekotaito on aika hemmetin surkealla tasolla verrattuna vaikka noihin läntisiin naapurimaihin.
Pari poikkeusta toki löytyy, mutta noin pääsääntöisesti...myötähäpeältä ei voi välttyä. Pelkkää turhanpäiväistä panemista, surkeaa näyttelemistä kautta linjan a'la Salkkarit ja puheesta ei saa mitään selvää. Siinäpä Suomileffat tiivistettynä.

Nyt onkin jäänyt leffareissut vähemmälle opiskelujen myötä, mutta Jack Reacher pitää mennä katsomaan. 21.10 vaikuttaisi olevan ensi-ilta.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 17 Loka 2016, 14:13 

Liittynyt: 08 Huhti 2016, 18:51
Viestit: 19
Ice kirjoitti:
Sabaton+maastohousut kirjoitti:
Ice kirjoitti:
oli kyllä suomalaiseksi leffaksi todella hyvä, puheesta sai selvää

Yleensäkö suomileffoissa ei saa puheesta selvää, vai mitä tämä nyt tarkoitti?

Ice kirjoitti:
Mutta kaikkinensa suomalaiseksi leffaksi todella suositeltava, helposti sellainen 8 leffa, globaalisti toki joku 5/10 mutta eipä näitä ole reilua tuonne verratakkaan.

Miksi ihmeessä ei? Eiköhän esimerkiksi Hymyilevä mies ja sen lukuisat palkinnot ole taas osoittanut, että Suomessakin voidaan tehdä huipputason leffoja. (Samoin kuin missä tahansa muuallakin, esimerkiksi niinkin pieneen maahan kuin Islantiin lähti viime vuonna pysti Cannesista melko mainiolle Hrútar-leffalle.)

Juuri näin, ohan se yleisesti täällä ja muuallakin keskusteluissa ollut esillä, miten äänimaailma suomalaisissa leffoissa on niin onneton ja varsinkin puhe monesti epäselvä. Esim. jos on samaan aikaan musiikkia ja puhetta, ei jälkimmäisestä yleensä saa mitään selvää, kun taas vastaavaan en ole koskaan törmännyt hollywood tuotannoissa.

Siksi en vertailu, kun olen hollywood leffojen katselija, niin suomileffojen budjettien puute kyllä näkyy ja kuuluu leffoissa, puhuttakaan onnettomasta näyttelijäkaartista, joka sekin tietty rahakysymys. Toki poikkeus tapauksiakin löytyy, mutta onhan suomileffat keskimäärin nyt aina onnetonta taapertamista.


Käytännössähän tämä tarkoittaa, että "väännetään nupit kaakkoon" jolloin puheesta saa jotain selvää. Sitten tuleekin esim. disko/partykohtaus, mikä muistuttaa tärykalvoille, kuinka isolle se satanan volyymi pitikään nostaa, notta puhetta käsittää.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 18 Loka 2016, 00:14 

Liittynyt: 14 Joulu 2014, 02:49
Viestit: 66
Paikkakunta: land of snow and sauna
Jaa, eipä itelle oo tullut suomileffoja katellessa ikinä mieleen, ettei puheesta sais selvää. Voihan tuo hyvinkin olla noin, että suomileffoista iso osa on surkeita, mutta kyllä poikkeuksiakin mahtuu joukkoon. Esim. Klaus Härön viidestä leffasta kaikki paitsi eka (Näkymätön Elina) ovat loistavia. Tämän vuoden kotimaisista ensi-illoista en oo nähnyt kuin Jättiläisen, joka oli oikein jees. Hymyilevä mies pitäis käydä lähiaikoina kattomassa, siitä ei oo tullut toistaiseksi muuta kuin pelkkää hehkutusta.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 18 Loka 2016, 14:47 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Eka kertaa tuli vastaan kommentti varmaan ikinä, ettei ^suomileffoissa ole ongelma puheen kuuleminen. Juuri tuo balanssin täysi puute on se mitä hain ja mitä Cannibal Vegetarian tuossa yllä kommentoi. Pääasiassa vaan omasta telkusta katellut noita suomileffoja (ja siis ei ole kyse Uunoista, vaan uudemmasta sukupolvesta) ja aina sama, puhe pientä pihinää ja kun laittaa volat niin että kuulee, tulee seuraava taustamusiikkikohtaus tmv. niin kovaa että korvat saa lukkoon. No ei tosin ite ole tullut paljoa suomalaisia leffoja katseltuja, kun ovat yleensä niin surkeita, ettei yli puolivälin jaksa (esim. Varasto, Vuosaari, Varekset ja Raidit) ja hyväkin IMO vain muutama kuten Paha Maa, Napapiirin Sankarit ja lapsena Uunot sekä Vääpeli Körmyt. Viimeksi leffateatterissa Big Game, nyt heti perään tuo Teit meistä kauniin, sitä ennen Reindeerspotting ja varmaan Körmy sitten joskus esiteininä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 19 Loka 2016, 08:55 

Liittynyt: 28 Marras 2002, 17:34
Viestit: 444
Paikkakunta: Lahti
Paha Maa oli kyllä hyvä ja todellinen yllättäjä. Myös Napapiirin Sankarit onnistui yllättämään, kun sen sukulaislasten "pakottamana" jouduin katsomaan.

Mutta toi volyymihomma on kyllä ihme juttu; Jokaisessa leffassa sama ongelma. Ja mua rassaa suunnattomasti se, että näyttelijät puhuvat täysin kirjakielellä. Se on ehkä se pahin ongelma. Haetaan jotain täydellistä itsensä ilmaisua koko ajan. Suomi on täynnä murteita ja joka kaupungissa asuu ihmisiä eri puolilta maata. Miksi murteet eivät kuulu sitten leffoissa/sarjoissa lainkaan? Jos näyttelijä on alunperin lähtöisin vaikka Vaasasta/Porista/Rovaniemeltä, antakaa nyt sen puhua ihan just niin kuin se ihminen puhuu. Yliyritetty ja väen vängällä väännettu kirjakielen kuunteleminen on mulle kyllä sellainen punainen vaate, ettei mitään rajaa, ihan oikeassakin elämässä. Ja sitä Suomileffat ovat täynnä, noin pääsääntöisesti. Häjyt muuten kuuluu myös näihin harvoihin onnistujiin.

Mutta; Toinen tykkää, toinen ei.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 22 Loka 2016, 10:27 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
^Napapiirin sankarit leffan ainoa iso miinus on kun Pääkkönen yrittää puhua lapin murretta ja työntää h:ta koko ajan sanoissa väärään paikkaan, särähtää korvaan näin syntyperäräiselle Rollolaiselle.

Häjyt tosiaan unohtu tuosta listasta onnistuneista suomileffoista.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 26 Loka 2016, 14:06 

Liittynyt: 08 Huhti 2016, 18:51
Viestit: 19
Ice kirjoitti:
, kun ovat yleensä niin surkeita, ettei yli puolivälin jaksa (esim. Varasto, Vuosaari, Varekset ja Raidit)


Uusin Vares; ei juma mitä nöyhtää. Oliko se nyt nimellä sheriffi. Ihan luokatonta pökälettä jopa suomistandardeilla mitattuna. Elokuvassa on muuten ihan pirusti "aurinkolasit on/off" kohtauksia. Kai se on luultu niin cooliksi jutuksi että. Melkein painii Ponterosa- divarissa ja edellämainittu pieksee vareksen 100-0 käppäisyyden ja Halmeen ansiosta. Ukko näyttelee vain itseään ja saa nauraa.
 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 19 Helmi 2017, 10:50 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Eilen T2 - Trainspotting tuli käytyä Kinopalatsissa katsomassa, ja oli kyllä pitkästä aikaa leffa jonka pariin uppoutui ihan täysin, eikä olisi halunnut sen loppuvan. No itse loppu nyt oli aika vaisu, mutta muuten kyllä enemmän kuin nimensä arvoinen jatko-osa.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2017, 21:41 

Liittynyt: 10 Heinä 2017, 09:16
Viestit: 13
Paikkakunta: Tampere
Elävöitän wanhaa topikkia.

Lueskelin keväällä alkuperäisen Apinoiden planeetta -romaanin. Ei muuten ole kirjallisesti kummoinen, mutta tarina on hieno.

Uuden polven kolmesta esiosaleffasta viimeinen on nyt leffassa: War for the Planet of the Apes. On hieno, mutta ei ehkä ihan niin supermahtava kuin annoin itseni odottaa Dawn for the Planet of the Apesin ja Rise of the Planet of the Apesin jälkeen.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 18 Loka 2017, 19:43 

Liittynyt: 09 Syys 2002, 16:40
Viestit: 277
Paikkakunta: Where the slime lives
Blade Runner 2049

Menossa katsomaan. Finnkino tarjoaa myös 4k-versiota. Eli ilmeisesti enemmän pikseleitä kankaalla... Lipun hinta sama kuin noremiversiolla.

Onko jolla kulla kokemusta kumastakin versiosta? Ja jos on, onko näillä oikeasti mitään isompaa eroa? Leffahan on kaiketi kuvattu 3.4k-kameroilla.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 31 Loka 2017, 01:26 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4695
Paikkakunta: Seinäjoki
Olen nähnyt kaikki katsomisen arvoiset sotaelokuvat moneen kertaan jo pikkupojasta lähtien. Palasin nyt juuri kotiin elokuvateatterista ja pakko sanoa että tämä uusi Tuntematon Sotilas on kaikkien aikojen vaikuttavin sotaelokuva jonka olen nähnyt.

Suomalaiset sotilaat tarkassa värikuvassa, pohjana tärkein Jatkosotaamme kuvaava kirjallisuuden teos, hienosti ja tuntuvasti kuvattu, upeat maisemat kaikkina vuoden aikoina, hatunnoston arvoisia näyttelijäsuorituksia, äärimmäisen mukaansa tempaavat taistelukohtaukset joiden jokainen kranaatin räjähdys ja luodin viuhahdus tunkivat päin näköä mahtavilla soundeilla, rauhalliset hetket ennen äkillistä tulimyrskyn alkamista, raastavat kärsimykset ja kuolinkohtaukset, ei puuttunut enää kuin havumetsän tuoksu ja verenmaku. Harvoin käyn elokuvateatterissa enää nykyään, nyt tämä elokuva oli kyllä hintansa väärti ja enemmänkin. Massiivinen kolmen tunnin mestariteos joka jätti hiljaiseksi ja muistutti että mistä kannattaa olla kiitollinen nyt ja aina.

Käykäähän katsomassa.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 31 Loka 2017, 09:44 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Viestit: 9479
Paikkakunta: Oulu (Rollo)
Käys Phobos-osiossakin useammin: viewtopic.php?f=13&t=23559

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 31 Loka 2017, 17:10 

Liittynyt: 03 Joulu 2009, 05:40
Viestit: 4695
Paikkakunta: Seinäjoki
^OK, siirrätkö viestini sinne.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 31 Loka 2017, 17:45 
Imperiumi Assistant

Liittynyt: 15 Loka 2002, 22:08
Viestit: 366
Paikkakunta: Vantaa Victim of the Insane
Sabbathman kirjoitti:
^OK, siirrätkö viestini sinne.


Siirretty & yhdistetty jo olemassa olevaan viestiketjuun aiheesta. :)

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Elokuvat
 Viesti Lähetetty: 28 Marras 2017, 23:19 

Liittynyt: 15 Touko 2006, 20:25
Viestit: 508
Paikkakunta: Delfinaario
Sabbathman kirjoitti:
Olen nähnyt kaikki katsomisen arvoiset sotaelokuvat moneen kertaan jo pikkupojasta lähtien. Palasin nyt juuri kotiin elokuvateatterista ja pakko sanoa että tämä uusi Tuntematon Sotilas on kaikkien aikojen vaikuttavin sotaelokuva jonka olen nähnyt.

Kuulostaa epäilyttävältä

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1590 viestiä ]  Siirry sivulle Edellinen  1 ... 60, 61, 62, 63, 64

Etusivu » Imperiumi » Phobos


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net