Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Tuska Open Air Metal Festival
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 02 Heinä 2016, 14:50 

Liittynyt: 22 Maalis 2005, 14:45
Viestit: 140
Tulin vain sanomaan nopeasti kesken keikan, että With the Dead on AIVAN VITUN KOVA. Nyt kolisee väkevästi. Ei mulla muuta, jatketaan tuonnempana.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 02 Heinä 2016, 18:08 

Liittynyt: 26 Elo 2008, 01:42
Viestit: 80
Paikkakunta: Espoo
Jos tieto tätä kautta vielä jollekin ehtii välittyä, niin Havok ja Lord Vicar ilmeisesti vaihtaneet esiintymispaikkoja. Nyt pitääkin sit jakaa aikaa Havokin ja Stam1nan välillä, mikä sopii itselle hyvin, koska Lord Vicar on nähtävä kokonaisuudessaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 03 Heinä 2016, 14:45 

Liittynyt: 21 Huhti 2013, 21:48
Viestit: 50
Homma lähti käyntiin helvetillisellä auringonpaisteella ja Primordialilla. Yhdistelmä ei varsinaisesti toiminut, vaikka Primordial kelpo setin vetikin.
Bändin tunnelmallisimmat biisit toimivat aina ja Nemtheanga eeppinen ukkeli, hyvä lataus jäbällä.

Turmion Kätilöt oli aika perus, nykyään välispiikit ne mielenkiintoisin osa keikasta, ja onhan ne hauskoja ukkoja edelleen. Ehkä vähän liian moneen kertaan nähneen valitusta.
Olisi varmaan skulannut teltassa tykimmin, mutta menihän se näinkin.

Omnium Gatherum pirteässä iskussa.

Thunderstone hyvin mahdollisesti maailman tyhmin bändi, miehet tosin itse olivat sen verran fiiliksissä, että pakko oli vähän sympata. Mutta siis joo ei kyllä jaksa, varsinkaan sitä rumpalia.

Anthrax ei vetänyt vertoja helvetin hyvälle 2014 keikalle, ja röyhkeästi poistuin paikalta sateen alkaessa.

Stam1na aivan saatanan tiukka, top Stam1na keikkoihin mitä olen itse nähnyt meni tämän vuoden Tuska.
Täydellinen setti sisältäen uutta ja rarempaa vanhaa, Uudet Kymmenen Käskyä ja Kaksi Reittiä Yksi Suunta esim huh huh. Kelpasi moshata niskat jumiin, kova meno bändillä ja yleisöllä.

Ghost oli saatanallisen siisti, vähän ehkä tuntui että Papan laulut jäi miksissä alle, mutta soundasi kyllä rouhealta ja näytti hyvältä.
Pieni sade ja pimeys kruunasivat vielä koko homman, Ghuleh ja Monstrance Clock esim tarjosivat ehkä vahvimmat Tuska tunnelmat.
Papa Emeritus noussut myös kekkuloinnillaan yhdeksi tämän hetken vahvimmaksi keulahahmoksi metallimusiikissa, siihen päälle vielä orgasmi spiikki. Hieno mies.
Onneksi nykyään Tuskassakin headline voi vetää yöllä.
Hyvä päivä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 03 Heinä 2016, 16:39 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Mainio päivä oli eilen ja blogissa kuvaa ja lyhyesti mietteitä Primordialista, Tsjuderista, Omniumista sekä mainiosta Anthraxistä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 03 Heinä 2016, 17:01 

Liittynyt: 03 Marras 2005, 18:33
Viestit: 1393
Paikkakunta: Lahti
Tuntee kyllä, että on oltu festaroimassa. Hyi helvetti mikä olo.

Bändejä ei tullut nähtyä kuin kaksi. Anthraxin näin ekaa kertaa ja mielestäni oli pirteä ja muutenkin kova meininki. Ghost oli aivan upea yhteisöllinen kokemus jonka sade ja hämäryys kruunasivat. Oli jopa parempi keikka kuin Ilosaaressa viime kesänä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 04 Heinä 2016, 11:40 

Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11
Viestit: 99
Lauantaina oli vähemmän mutta sitäkin kovempaa nähtävää:

Anthrax polki mopon käyntiin siihen tahtiin, että neljän biisin jälkeen olin jo aivan märkä hiestä ja hengästynyt. Monesti nykyään tuntuu, että porukka ei osaa enää moshata tai muuten eläytyä musiikkiin, mutta Anthraxin keikoilla meno on kuin vanhoina hyvinä aikoina. Setti oli napakka, uudet biisit toimivat yllättävän hyvin ja tunnelmaa latistava In the End oli jätetty pois, mutta valitettavasti myös I'm the Law, joka on henk.koht. suosikkini.

Uudemmista thrash-bändeistä paras, Havok, esiintyikin alkuperäisestä aikataulusta poiketen vasta Anthraxin jälkeen. Vaikea sanoa, kumpi oli parempi. Anthraxilla oli tietysti puolellaan vuosien tuoma asemansa rässikuninkaana, johon vertaan kaikkia muita. Havokilla puolestaan salin "intiimi" tunnelma ja tuoreuden tuoma jännite ja yllätyksellisyys. Yllätyksiin kuului tällä kertaa mm. tekniset ongelmat, jotka huipentuivat laulaja-kitaristin kitaran hajoamiseen ja siitä improttuun S.O.D.-henkiseen biisiin "David broke his axe" :D Sekä bändi että yleisö nauttivat tilaisuudesta täysin siemauksin ja jäämme odottamaan luvattua uutta levyä.

Upeaa menoa sekä uudelta että vanhalta kaartilta, josta nautin kyllä täysillä. Kyllä thrash on parasta :)

p.s. piti taas kirjoittaa kolmeen kertaan tämäkin viesti, koska jostain syystä lähetys-nappi vie sisäänkirjautumiseen :evil:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 04 Heinä 2016, 11:53 

Liittynyt: 13 Helmi 2004, 14:07
Viestit: 86
Paikkakunta: Helsinki
Lauantai olikin sitten mieluinen päivä mulle. Brymirin soitannasta pidin, homma toimi.

Fuck-ushiman biiseistä en saanut kunnolla selvää.
Primordial kuulosti loistavalta, ekaa kertaa livenä näin. Selvät soundit oli.

Sitten menikin kaljaa nauttiessa ja syödessä, odotin Scott Ianin haastattelua. Ainoa harmi, että se eni omnium gatherumin kanssa päälekkäin. Mutta Scotin jutut ovat mukavaa kuuneltavaa. Hän osaa vielä kertoa ja puhua. Solmusalissa oli todella hikinen tunnelma, ilmanvaihto oli varmaan suljettu. Kiirehdin katsomaan Omniumia, mutta en päässyt oikein sisään siihen. Soundit ei toiminut ja yhtä äkkiä volyymi pomppasi korkealle. Pitäänee odottaa klubikeikkaa.. Anthraxin keikkaa odotellessa otin kaljaa, kun havokin setti oli siirtynyt.. Anthax toimi meikäläiselle kuin junan vessa, aina yhtä hyvä.
Siitä sitten havokkia katselemaan ja meno yltyi. Selkä kiukuttelee vieläkin.
Taidan olla ainoa ihminen, joka ei Staminasta innostu sitten ollenkaan. Joten suomenkieli ei heidän musassa taitu. Ehkä joskus opin heistä pitämään.
Ghost oli loistava, paras näkemäni keikka heiltä. Olen nähnyt heitä ulkolavoilla ja klubeissa, jotenkin sisäkeikat toimineet paremmin. Tällä keikalla tuo pimeys toi on lisämausteensa ja keikka toimi helvetin hyvin :)


Viestiä muokkasi viimeisimmäksi jaketin 04 Heinä 2016, 11:58. Muokattu kerran.
 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 04 Heinä 2016, 11:57 

Liittynyt: 30 Huhti 2009, 00:23
Viestit: 293
Paikkakunta: Espoo
Perjantaina ja lauantaina tuli käytyä, perjantaina tosin vain pikaiseen. Hyvät festarit olivat, Swallow the Sun, Cattle Decapitation, Tsjuder, Primordial ja Ghost olivat juuri sitä mitä pitikin. Etukäteen hiukan harmitti Anthraxin ja Jessin keikkojen päällekkäisyys, mutta kun lopulta päädyttiin törpöttelemään tuossa vaiheessa kaasukellon takana, niin turha kai ruikuttaa.

Festarialueen lay-out oli paras tähän mennessä Suvilahdessa. Ainoastaan teltan viereisellä kalja-alueella oli mielenkiintoista kuunnella bändejä, kun päälavan ja telttalavan soundchekit hiukan kuuluivat toisen keikan päälle. Kyse oli kuitenkin varsin pienestä harmista, joka korjaantui käyttämällä jalkoja. Kannatan saman aluesuunnitelman käyttöä jatkossakin. Myös ruoka- ja juomatarjoilut saavat meikäläiseltä erinomaiset pisteet. Hyvä meininki!

Oli muuten melkoinen sade lauantaina kotiin lähtiessä. Lapinmäntiellä oli pikkuinen henkilöauto jumissa lätäkössä, ja vettä oli kymmenisen senttiä yli ovien alareunan. Kierrettiin lutakko Etelä-Haagan kautta, kun jonoa alkoi siinä vaiheessa jo olla.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 04 Heinä 2016, 18:18 

Liittynyt: 26 Maalis 2003, 22:03
Viestit: 548
Paikkakunta: Rauma/Kirkkonummi
Tsjuder toimi yllättävän hyvin elävänä. Lähinnä odotin että puuroksi menee niillä nopeuksilla ja Norja-soundeilla mutta hyvä, että olin väärässä. Ghostista on mielenkiintoista nähdä mihin seuraavaksi menevät ja mitä keksivät. Jokainen levy on ollut edellistä parempi ja luonnollista on, että tämä ei jatku loputtomiin. Liveä voi tietty vetää vielä isommaksi ja teatraalisemmaksi mutta erittäin viihdyttävä bändi. Vähän harmitti, että tuli napattua vain lauantaille liput. Sunnuntaina lauteilla ollutta naisosaamista olisi voinut katsella. Nervosa vaikuttaa Youtuben perusteella tiukalta ryhmältä niin levyllä kuin livenä. Myrkurin debyytistä pidin ja livenä varmaan mahtava kokemus.

Kaisaniemessä tuli käytyä joka kesä, Suvilahdessa olin ollut vain 2011. Silloin paikka tuntui olevan aivan perseestä. Mutta eteenpäin on menty kuten KIKY-sopimuksessa. Alueelta löytyi mukavasti tarjontaa ruoka- ja juomapuolella ja lavojen sijoittelu oli hyvä. En tiedä oliko sisäänkäyntejä vain se yksi, mutta siinä voisi olla parantamisen paikka ettei se tukkiudu niin täysin ja sisään pyrkivä jono risteydy narikkajonon kanssa. Ne erikoisoluet nyt voisivat olla vähän erikoisempia 8)

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 04 Heinä 2016, 21:17 

Liittynyt: 30 Syys 2004, 10:57
Viestit: 133
Lauantaina piti olla muualla iltapäivä ja ehdin paikalle vasta kuuden paikkeilla. Siitä sitten anniskelualueen kautta kohti Solmusalia ja Swallow The Sunin akustista keikkaa levyn II tiimoilta. Kyseessä siis keikka, joka soitettiin Solmusalissa 100 ennakkoon arvotulle henkilölle. Kovasti oli varsinkin VIP-puolelta (joka oli heti tuossa Solmusalin takana) kaveria kyselemässä, että eivätkö muka pääse tuonne, mutta onneksi järkkärit olivat tiukkana. Nimi piti olla listassa, jotta sisään oli asiaa.
Itse keikka oli mitä mainoin, ehdottomasti yksi tuskan kohokohdista. Varsinkin tuota kakkoslevyä on tullut kuunneltua varsin paljon ja toimihan se tuollaisena riisuttuna intiiminä vetona ihan loistavasti. Ei turhia puheita, vaan kappaleet soitettiin läpi ja siinä se.

Sen jälkeen sitten anniskelualueelle kuuntelemaan toista legendaa (perjantaisen Testamentin lasken siis ensimmäiseksi), eli Anthraxia. Iskussa olivat hekin ja hienoa nähdä ensimmäistä kertaa tämäkin bändi.

Siitä sitten tuttuun tapaan varsin kova ja yleisön hyvin messiin saanut Stam1na. Vettä tuli ulkona aika rajustikin keikan aikana, mutta onneksi teltta kesti ja veti hyvin yleisöä sisään.

Illan päätteeksi vielä Ghost, joka oli popillaan ja maskeillaan ihan kiva, mutta armotonta hehkutusta bändin tiimoilta en ole ymmärtänyt koskaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 05 Heinä 2016, 11:15 

Liittynyt: 09 Marras 2015, 11:31
Viestit: 41
Ilmoittiko muuten Scott Ian Anthraxin keikan päätteeksi bändin tulevan ensi vuoden Tuskaan yhdeksi pääesiintyjäksi? Näin jälkikäteen mietittynä (kovan keikan aiheuttamassa hurmoksessa kuultu) next year saattoi kylläkin olla next monthin Jalometalli -keikka. Itselleni kyllä kelpaisi, mikäli ensi vuonnakin tulisivat, mielummin näitä vanhoja rässilegendoja Tuskassa katselee ja kuuntelee kuin esim. Five Finger Death Punchia, Disturbedia tai muuta lamea :)

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 05 Heinä 2016, 11:36 

Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05
Viestit: 199
Paikkakunta: Helsinki
Minä taas ymmärsin että ensi vuoden alussa pääesiintyjä keikka? Saattoi toki heittää kuulo häränpyllyä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 05 Heinä 2016, 22:16 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Viestit: 227
Paikkakunta: Hellsinki
Ensiferumia, ei kun siis Brymiriä ei voi liiallisesta omaperäisyydestä syyttää, mutta kyllä tuota puoli tuntia toljotti kohmeloa korjaillessa.

Murskaavan debyytin julkaissut With The Dead oli minulle viikonlopun odotetuimpia esiintyjiä ja kyllähän siinä eturivissä lähti ihan hyvin vaikut korvista. Keikka oli siis vitun kova ja päivän parasta antia. Bändi on kuulemma livenä sessiobasistilla vahvistettuna, ja sen verran mitä bassottelusta tiedän, niin tämä tässä tapauksessa tärkeimmän instrumentin haltija hoiti leiviskänsä vähintään mainiosti. Mukavasti möyrysi ja minulla vielä sen verran kohmeloinen olo, että meinasi pärähtää paskat housuun. :twisted:

Heti perään Primordial jatkoi päivän parasta antia. Ei tietenkään vedä vertoja viiden vuoden takaiselle Nosturin keikalle, mutta päälavalla aurinkoisessa säässä kelpasi myös mainiosti ja Averill on corpse-lookissaan vaikuttava nokkamies.

Tsjuder toi kylmän puhurin turskamaan pimeiltä vuonoilta mainiolle telttalavalle. Kuulin bändistä ensimmäistä kertaa vasta Tuska-buukkauksen yhteydessä, mutta näissä kemuissa on esiintynyt (tai sitten minä olen vaan todistanut) sen verran harvakseltaan puhdasverisiä BM-yhtyeitä, että tekihän tuo tehtävänsä.

Turmion Kätilöt oli jälleen varsin viihdyttävä ja sopi hyvin päälavalle, ei sille entiselle kakkoslavalle tosin mikään sopinutkaan.

Obscura ei sen sijaan oikein istunut päälavalle, supertekninen dödis olisi toiminut paremmin teltassa.

Seuraavaksi oli tarkoitus mennä kattilahalliin Havokia katsomaan, mutta siellä möykkäsikin joku kotimainen bändi, joka pikaisella seurannalla ilmeni Lord Vicariksi, mutta kelpasi tuokin.

Sen verran monet rässibändit menee ohi, etten koskaan ole mikään Anthrax-fanipoika ollut, mutta hyvinhän tuo teki taas tehtävänsä. Kahden uusimman levyn biisit eivät ole läheskään samalla viivalla vanhojen klassikoiden rinnalla, mutta toimivat silti yllättävän hyvin livenä. Jossain vaiheessa settiä lampsin kuitenkin taas himaan jalkapalloa katsomaan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 07 Heinä 2016, 14:02 

Liittynyt: 15 Syys 2010, 15:36
Viestit: 440
Paikkakunta: Perse
Kaaoszinellä juttua myös lauantailta:
http://kaaoszine.fi/tuska-open-air-01-0 ... suvilahti/

:burn:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Tuska 2016 - lauantai
 Viesti Lähetetty: 10 Heinä 2016, 10:20 

Liittynyt: 22 Tammi 2015, 11:51
Viestit: 167
Metalliluolan juttua lauantain tuskailusta:

http://metalliluola.fi/tuska-open-air-m ... -raportti/

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 15 viestiä ] 

Etusivu » Imperiumi » Tuska Open Air Metal Festival


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net