Rekisteröidy    Kirjaudu sisään    Etusivu    FAQ

Etusivu » Imperiumi » Tuska Open Air Metal Festival
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 
 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 11:38 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Viestit: 1123
Paikkakunta: Pohjois-Espoo
Kanuunan kääntäminen uuteen nousuun kesti oman aikansa, minkä johdosta Stonea tuli katsottua oikeastaan vain pari biisiä ja Metal Churchkin nähtyä kaljakarsinan puolelta. Mutta Anthrax..helevetin kova keikka, ehkä kovin! Tempauduttiin pittiin ja toiselta kaverilta aukes kyynärpää ja vuoti sitten sopivasti verta mun just ostetulle Bodomin Halo Of Blood-paidalle (Anthraxin paidat oli loppu), toinen kaveri taas katosi pittiin kuin pieru saharaan, enkä nähnyt sitä koko loppuiltana, mutta mahtava keikka oli! Huomasin että Jon Dette oli taas Charlie Benanten tilalla rummuissa, Benante ilmeisesti kärsii käsivammastaan edelleen. Eipä tuo menoa haitannut. AN-TI-SO-CIAL! AN-TI-SO-CIAL! :twisted:

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 12:35 
Lauantai lyhyesti, mutta ytimekkäästi:
- Lost Society aloitti hyvällä energisellä keikalla.
- Stone oli kova.
- Turmion kätilöiltä perusvarma keikka.
- Metal Church jäi hieman vaisuksi.
- Tankard veti energisen shown, joka oli valitettavan lyhyt.
- Ranger räjäytti pankin! Ehdottomasti päivän kovin keikka.
- Anthrax päätti päivän erinomaiseen vetoon.

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 13:19 
Paikalle juuri sopivasti Stonen alkuu. Kova keikka ja muutema hyvä kuva tuli saatua. Turmion Kätilöt alkoi ärsyttämään viimeistään ensimmäisen välispiikin aikana, eikä musiikki auttanut asiaa. Tämä sai suuntaamaan sisätiloihin, jossa Altair veti ok keikan.

Sitten alkoi aika pitkä Shiningin odotus. Kaikki bändit väliltä ei napannut-ärsytti. Bring Me the Horizon ärsytti sen verran, että Shiningin odotus siirtyi sisätiloihin, jossa tuli kuunneltua pari biisiä Rangeria. Olisi tehnyt mieli kuunnella enemmänkin, mutta kun Shining. Diggailin kovasti ja olisin varmaan katsonut setin loppuun, jos Shining ei olisi soittanut samaan aikaan.

Shining oli kova vaikka setti jäikin vähän kesken. Edellisellä kerralla soittivat parin tunnin setin, jolloin osalta yleisöstä loppui kunto kesken. :roll: Nyt ei ollut edes pahemmin mitään sekoilua, mitä nyt se yksi välispiikki.

Anthrax aloitti aika kovaa. Jos olisivat vetäneet I am the Law:n Indiansin perään, olisin kävellyt suoraan portista ulos, koska loppu keikka ei olisi millään pystynyt pääsemään alun tasolle. Keikka oli kokonaisuutena hyvä. Muutema uusi biisi meni siinä seassa, kun suurin osa biiseistä oli kulta-ajalta. Among the Livingiltä taisi jäädä vain pari biisiä soittamatta.

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 13:27 

Liittynyt: 29 Tammi 2003, 14:18
Viestit: 1031
Paikkakunta: Helsinki
Lost Societyn ja Stonen vertailu on hauskaa: toisella kova nuoruuden vimma ja toisella sitten pahimmasta geneerisyydestä eroavat biisit, joista jopa muistaa keikan jälkeen riffejäkin. Kyllä mä ensin mainittua lopulta ennemmin festareilla katselen, vaikka kotikaiuttimessa valinta on ilman kummoistakaan kilpailua päinvastainen. On se kuiteskin aina hienoo kun nuoret koohottaa. Arion ei ollu oma juttu todellakaan, vaikka junnut ihan hyvin soittikin ja solisti noin periaatteessa hyvä laulaja, ainakin ennen tulevaa äänenmurrostaan :P Metal Church oli mun mielestä ihan hyvä ja toimiva, settikin lopulta ihan sopivan mittainen näin festarivedoksi. Menisin kattoon (pitemmällä setillä) klubikeikalle. Beastmilk oli varsin hyvä, se vähä mitä ehdin nähdä. Oon vähän nihkeillyt niitä, mutta tarvii kai alkaa ottaan paremmin haltuun. Tankard meni asiaankuuluvasti olut kädessä, keikkana oli semmonen ihan perus. Toisaalta en mä ikinä varsinaisesti niistä oo mitenkään erikoisesti tykännyt, mutta ihan ok 3/5 ja hyvä festaribändi aina.

Aika varmaan on ajanut mun ja nuorison välisen kuilun liian isoksi, sen verran laitimmaista kuraa toi Bring Me the Horizon minusta yhä on, vaikka siellä tuntu olevan isokin lössi ihan innoissaan niistä. Vaan lähtilän se päivä vielä lentoon. Ranger pyyhki muilla lauantain bändeillä lattiaa...kunnes tuli Anthrax! Ei helvetti, toi oli kyllä minulle, vaikka näin festareilla, paras keikka jonka oon bändiltä nähnyt (ja joukossa pari klubikeikkaa). Ja se sanoo aika paljon. Todella kova, aika lensi kun siivillä. Ainoo että TNT:n olisi voinut vaihtaa vaikka Onlyyn, tai johonkin Persistancen biisiin. Uudetkin biisit toimi tosi hyvin, vaikka Worship Music on itellä vielä hankkimatta. Ei noiden uudempien rallien minusta tarvi yhtään tossa klassikkojen seassa hävitä, vaikka niitä tietty ei väki yhtä hyvin tunnekaan.

Keskimäärin kokonaisuutena sellanen perjantain tasoinen ihan jees-päivä. Ehkä vähän nytkähtää paremmaksi kuitenkin tuon Ranger-Anthrax combon lopetuksen myötä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 17:48 

Liittynyt: 22 Maalis 2004, 20:37
Viestit: 1571
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
Metal Church oli hyvä, mutta kyllä allekirjoittanutta ihmetytti suuresti, etteivät soittaneet Watch The Children Pray'tä. Olisivat jättäneet esim. Generation Nothing -biisin pois. Miten noin surkea biisi on edes levylle asti päässyt? Nyt jäi sellainen pieni paskan maku suuhun, kun keikka olisi voinut olla loistava, mutta biisivalinnat toivat yleisfiilistä alaspäin loistavasta hyvään. Onneksi sentään soittivat oman aikansa yli :flame: , muutoin olisi jäänyt Metal Church -biisikin pois.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 29 Kesä 2014, 23:26 

Liittynyt: 27 Heinä 2003, 23:13
Viestit: 742
Paikkakunta: Hauptstadt Höllesinki
Lauantai oli ihan järkyttävää kovuutta, alkoi käydä jo kunnon päälle. Pakolliset huomiot:

- Cannibal Accidentin lavalta yleisöön sukeltanut ja riehunnan aloittanut The Gimp -äijä oli maailman paras tapa pyöräyttää pitti käyntiin.

- Lost society = kovuus.

- Stone toimii yhä. Mutta kauanko näitä comeback-keikkoja jaksaa, kun materiaali ei juuri uudistu?

- Siirtyminen katsomaan Arionin keikan loppua ei vastannut huutoon ja melometallin pelastaja -lupaus jäi lunastamatta. Lavakarismaa tulee kyllä vuosien varrella lisää, mutta ei tällä matskulla ihan vielä Strato/Nightwish/Sonata-kultakausille vertauduta.

- Taitavalla väistelyllä vältin altistumisen Turmiön kätilöille.

- Metal Churchin keikka ei tuntunut suurta massaa kiinnostavan, koska kävellen pääsi vitosriviin keikan aikana. Enemmistö teki harvinaisen huonon valinnan.

- Empty Tankardissa on maailman paras ränttätänttäkaljanjuontiriffi. Mutta oli vaikeaa olla samaan aikaan edessä (fanitussyyt) ja kalja-alueella (temaattisesti kestävämpi ratkaisu). Valitsin jälkimmäisen.

- Rangerin laulut eivät kuuluneet Kattilahallin yläkertaan lainkaan. Mutta tulipahan nähtyä bändiltä ekan kerran instrumentaalikeikka.

- Anthraxilta järkyttävän kova veto, vaikka settilista yllätyksetön. Tai no, olihan TNT yllätys, mutta ikävä sellainen. Joku oma mainio ralli jäi tuon takia pois. Useampi samanaikainen on Tuskassa harvinainen ilmiö, mutta nyt lähti hyvin.

- Erityskiitokset järkkärille, joka juoksi perääni ja palautti pudonneen puhelimeni, kun oli sitä ennen moittinut minua järjestyssääntöjen rikkomisesta.

- Thunderstonen paluu On The Rockissa olisi ollut parasta ikinä, elleivät Anthrax, Metal Church ja Tankard olisi juuri hetkeä aikaisemmin olleet parasta ikinä.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 30 Kesä 2014, 00:24 

Liittynyt: 22 Maalis 2004, 20:37
Viestit: 1571
Paikkakunta: Tampere, Hervanta
^Thunderstone oli todellakin mainio On The Rocksissa! Hienoa, että Pasi Rantanen on taas mukana bändissä. Uutta materiaaliakin on kahden biisin verran kasassa.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 30 Kesä 2014, 00:51 

Liittynyt: 27 Loka 2013, 20:35
Viestit: 19
Paikkakunta: Helsinki
Välipäiväksi tämä vähän jäi itellä. Mestoille Kätilöiden aloittaessa, ja kyllähän se näin festariolosuhteissa toimi kivasti. Mieluummin tätä kuin jotain tuulipukuhevareille räätälöityä ständappia.

Metal Church oli ihan "ok". Setistä tosin uupui joitain biisejä joita jopa odotin. Tankardia sitten piti luonnollisesti kuunnella ohrapirtelö kourassa. Näkyvyys karsinasta Inferno-lavalle oli hieman heikohko johtuen vastaan paistaneesta auringosta ja aurinkolaseista. Itse keikka oli ihan jees vaikka lyhyeksi jäikin. Yleisö kiitettävän hyvin mukana.

Anthrax piti alunperin käydä katsomassa, mutta Tankardin jälkeen läksin ABC-kaljalle ja sille tielle jäin. Eikä edes harmita.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 30 Kesä 2014, 13:41 

Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Viestit: 2701
Paikkakunta: Helsinki
Paras päivä kokonaisuutena, tuli missattua taas Lost Society, kun olivat niin aikaisin lauteilla. Stone oli takuuvarmaa ja ensi kertaa koettuna toimi mainiosti. Metal Church kuulosti niin hyvältä sinne narikkaan ja muualle missä kiertelin keikan aikana, että harmittaa kun bändiin ei ole tullut paremmin vihkiydyttyä. Tankardin olut-thrashin parissa ei voinut kyllä olla viihtymättä, mutta Anthrax korjasi potin. IMO myös TNT puolusti paikkansa, ja sai viimeistään koko yleisömassan mukaan, omat klassikot silti kyllä korjasivat potin. No blogissa kuvien kera ennemmänkin juttua, jos kiinnostaa.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 30 Kesä 2014, 22:13 
Metal Church oli vitun hyvä vaikka Hitman ei ollutkaan setissä, eturivin yleisössä ei ollut kehumista. Täynnä Bring me the Horizon-fanityttöjä seisomassa paikoillaan ilman mitään hajua klassikkobändistä. Tankard kuulosti ihan jeesiltä, Ranger oli mieletön jälleen kerran. Anthrax oli yllättävän hyvässä iskussa mitä nyt kauempaa tuli kateltua, Death Rider!!! Metal Thrashing Madin puuttuminen ihmetytti...

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 01 Heinä 2014, 01:34 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 08:11
Viestit: 352
Paikkakunta: HELL-sinki
La
1. Anthrax
2. Metal Church
3. Ranger+Tankard

Bring me the Horizon oli karseeta kuraa. Lähdettiin mahdollisimman kauas pakoon eli sisälle kattilahalliin juomaan. Ilmeisesti näitä emo-tee demobändejä täytyy olla lipun myynnin takia, koska yleisö näytti diggaavan.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 01 Heinä 2014, 09:46 

Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05
Viestit: 199
Paikkakunta: Helsinki
Sisään tullessa piti kävellä lavan ohi jossa Turmion Kätilöt heitti jotain tosi hyvää läppää. Olipahan muistutus taas siitä ettei se ole osoitus paremmasta ihmisyydestä että soitat jossain bändissä.
Metal Church on ennestään tuntematon, mutta ennakkoluulot oli kovat että joutuu kuulemaan jotain kauheeta kiekumista. Kiekumista se olikin mutta siinähän oli munaa. Musiikkikin paljon tykimpää kuin odotin. Valitettavasti muutaman biisin jälkeen joutu siirtyä sisälle seuraamaan Beastmilkkiä.
En ole aikasemmin päässyt näkemään bändiä niin ei voinut jättää väliin. Meno oli yllättävän energistä. Khvostin aavemainen ääni ja biisien ylivertaiset kertosäkeet sai ihon kananlihalle livenäkin.
Tankard myös ennalta tuntematon. Saksalainen hupithrash ei oikein iske makuhermoon ja kaljanjuonti on tosiaan parempaa viihdettä kuin heidän musiikin kuuntelu.
Shining toimii levyllä ja hyviä keikkojakin nähnyt. Nyt oli vaisua ja sekavaa.
Anthrax näytti sitten kaikille miten homma vedetään kotiin. Noinkin kokenut ryhmä ja ei pätkääkään rutinoitumisen tunnetta. Voiko tuosta Thrashmetal keikka parantua?
Joillakin oli alueen ulkopuolella aromipesä käytössä. Kunnon ysäriä. Ihastelin hetken.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 03 Heinä 2014, 20:39 

Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11
Viestit: 99
Lost Societyn poitsuilla on hyvä meininki. Nyt kun vielä saadaan musiikki samalle tasolle, niin hyvä tulee :)

Stone oli yllättävän hyvä! Ajattelin, että soittivat vain pari Get stoned! -biisiä, mutta kävikin juuri päinvastoin. GS on aivan käsittämättömän hyvä levy, etenkin olosuhteet huomioon ottaen. Soitto kulki tarkasti ja soundit olivat viimein kohdillaan. Oikein harmitti juoda sen sijaan, että olisi ollut pitissä mukana.

Metal Church oli hyvä kaikin puolin. Yleisö ei selvästikään tainnut juuri bändiä tuntea, eivätkä ainakaan ne eturivin tytöt, jotka ihkuttivat vain tulevaa kakkendaalibändiä ja muuten murjottivat paikoillaan tönöttäen. Badlands oli hekumallista kuulla viimein livenä!

Tankardin kohdalla tankattiin ;)

Anthraxin kohdalla meno yleisön joukossa yltyi viimeinkin oikeisiin lukemiin! Heti alkuun laitettiin semmoset biisit tulille, että saatiin jengi liikkeelle tosissaan. Parissakin kohtaa oli kaksi pittiä yhtä aikaa pystyssä. Setti oli loistava ja ukot hyvässä vireessä. Joeykin oli saanut äänensä takaisin ;) Tämän vuoden paras.

Loistopäivä kaiken kaikkiaan. Aurinkokin helli meitä sopivasti.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 10 Heinä 2014, 21:20 

Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Viestit: 227
Paikkakunta: Hellsinki
Lost Societyn missasin toistamiseen varhaisen esiintymiskohdan vuoksi, joten buukatkaa bändi vielä ensi vuodellekin vähän myöhemmäksi, jotta minäkin ennätän näkemään. :P

Väljähtänyt - Väljähtäneempi - Stone. Tämä toinen come back on minusta silkkaa turhuutta, sillä ennätin sentään toiseen aaltoon vuosituhannen keikkoja seuraamaan. Vai onko tämä ns. kulttuuriteko, että päästään näyttämään ympyrää juoksevalle nuorisolle, kuinka 80-luvulla soitettiin heviä? Kuriositeettina vielä kysyttäköön, että missä bänd(e)issä se toinen kitaristi (ei Latvala) on soittanut, kun Joutsenniemi mainitsi tämän esiintyneen Tuskassa kolmella eri vuosikymmenellä? (En jaksa googlettaa.)

Savon Rammstein veti ihan hyvää settiä. Verta ja lihaa, Teurastaja, USCH, Tirehtööri sieltä kuullakseni ainakin tuli.

Metal Church ei ole minulle koskaan ollut mitenkään ajankohtainen bändi, mutta lasken toki yhtyeen buukkamisen kulttuuriteoksi ja 3 varttia laadukasta musisointia siellä myös tarjoiltiin, olisin voinut pidempääkin settiä seurata.

Tankard oli minulle kemujen odotetuin esiintyjä ja mainiostihan tuo kolisi, mitä ennättivät kolmeen varttiin kaljarässiään mäiskimään. Die With A Beer In Your Hand jäi uupumaan, mutta silti päivän paras veto.

Bring Me The Horizonia seurasin sivusilmällä ja on niitä paskempiakin metalcore-bändejä todistettu.

Shiningin näin ensimmäistä kertaa livenä ja hyvän vaikutuksen teki, asiallisen pahansisuista ja päällekäyvää. Toisaalla olen ymmärtänyt, että keikka on sitä parempi, mitä huonompi päivä Niklaksella on, joten siihen nähden mies taisi olla nyt vähän liian hyvällä tuulella.

Anthrax-poikuus oli minulla live-tilanteessa vielä tallella, joten erittäin hyvä buukkaus tämä lauantain pääesiintyjä. Keikka oli yhdellä sanalla kuvaten hyvä, Tankard oli tosin vähän enemmän mieleeni.

 
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 14 Heinä 2014, 13:59 
Lauantaina kelit vaan parani ja oltiinkin melko lähellä perinteistä Tuska-säätä.

-Heti ensi alkuun tuli katsastettua We Came As Romans. Eipä paljon kommentoitavaa, en kauheasti pitänyt mutta pari biisiä toimi ihan ok.

-Olut ja Manala Comedy. Sopisi ehkä paremmin myöhäisempään ajankohtaan. Tulipahan kuunneltua ja parissa kohtaa hörähdettyä.

-Mr. Peter Hayden oli hienoa hypnoottista menoa. Harmittavan lyhyt keikka. Kattilahallista onkin löytynyt joka vuosi joku hyvä uusi astetta hämärämpi tuttavuus, joten lisää hämäriä bändejä seuraavinakin vuosina, kiitos.

-Bring Me the Horizon toimi ihan hyvin livenä.

Kaiken kaikkiaan musiikillisesti melko nihkeä päivä tämäkin. Hyvä meno silti.

ps. Pulled pork -burger oli jälleen loistava.

 
  
 
 Viestin otsikko: Re: 2014 Lauantai
 Viesti Lähetetty: 20 Elo 2014, 21:26 

Liittynyt: 17 Marras 2003, 22:59
Viestit: 1476
Paikkakunta: Helsinki
Stone oli kiva nähdä ekaa kertaa. Joitain hyviä biisejä oli, mutta sitten taas niitä keskinkertaisia. Pääsi tällä kyllä hyviin fiiliksiin päivän aluksi.
Metal Churchia en tunne, mutta olipahan tylsää alusta loppuun.
Turmion kätilöt... sitä samaa kuin aina.
Tankard hymyilytti vähän aikaa, kunnes geneerisyysmitta tuli täyteen. Kun sain tarpeeksini, kävin katsomassa että Amoral soitti ja kusella.

Rehellisesti sanottuna päivän parhaasta musiikillisesta tarjonnasta vastasi Bring Me the Horizon. Kaiken keskinkertaisuuden keskellä näiden totaalinen irtiotto perushevistä oli mannaa korville. Pittijuttuja oli hauska seurata, ja sitä miten laulajalla ei ääni riittänyt keikan loppuun asti. Mutta tykkäsin tästä silti eniten. En kuitenkaan ajatellut kuunnella sen enempää.

Shining olikin sitten kauheaa kuraa. En jaksanut jäädä odottamaan Anthraxia.

 
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
 
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 16 viestiä ] 

Etusivu » Imperiumi » Tuska Open Air Metal Festival


 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Siirry:  
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com ja www.imperiumi.net